Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
Man zit op de grond en schuurt een houten vloer

Specialist in parket renovatie

Al meer dan 30 jaar houden we ons bezig met parket renovatie en reparatie van parketvloeren. Veel mensen denken dat een beschadigde parketvloer niet meer te redden is. Niets is minder waar. Een geleefde vloer vraagt om een tweede leven!

Wij schrikken niet van slechte vloerdelen, spijkers, kieren of zelfs grote gaten in het hout. We zijn specialist op het gebied van parket renoveren en lossen het graag op. Benieuwd of jouw houten vloer nog te redden is? Neem gauw contact op en we bepalen graag samen of parketrenovatie nog een mogelijkheid is. Wij denken namelijk van wel.


Parket renovatie: Zo gaan we te werk!

Bij parketrenovatie hebben we een aantal stappen te doorlopen voordat jij weer kan genieten van een prachtige vloer. We nemen je graag mee door het proces:
1

Repareren

Als je hebt doorgegeven dat er delen van de vloer gerepareerd moeten worden, dan beginnen we daarmee. We herstellen grote gaten en andere oneffenheden in de parketvloer. Als er een groot stuk vervangen moet worden, dan verwijderen we dat deel eerst. We zorgen voor kwalitatief hout dat perfect past bij jouw parketvloer. Vervolgens repareren we ook andere oneffenheden, zodat we bij de volgende stap een mooie vloer hebben die we kunnen afwerken.

2

Schuren

Nadat de grootste gaten en andere oneffenheden zijn gerepareerd, is het tijd voor het schuren van de parketvloer. We gebruiken voor het schuren eerst een grove korrel en daarna een fijne korrel. We schuren de vloer over de gehele oppervlakte op. Hierdoor verdwijnen alle vlekken en deuken. Op die manier houden we een mooie, egale vloer over. Klaar om geheel naar jouw wens af te werken!

3

Polijsten

Bij een parket renovatie is het belangrijk dat we de vloer behandelen op een manier die het beste is voor het type hout. Dankzij onze 30 jaar ervaring weten we precies hoe we dit moeten aanpakken. Bij parketrenovatie gaan we zorgvuldig te werk. We repareren de vloer waar dat nodig is en we schuren hem voorzichtig op. Hierna polijsten we het hout, zodat het helemaal klaar is voor een mooie afwerking. Voordat we beginnen met het afwerken van de parketvloer, maken we alles helemaal schoon.

4

De parketvloer mooi afwerken

Nu de vloer is gerepareerd, geschuurd, gepolijst én schoongemaakt, hebben we weer een prachtige vloer voor onze neus. Nu is het aan jou: voor welke afwerking ga jij? Voor de afwerking van jouw houten parketvloer heb je namelijk verschillende keuzes. Je kan gaan voor olie, hardwax of lak. Alle drie de mogelijkheden zorgen voor verschillende looks, maar ook een andere levensduur. We adviseren graag welke afwerking het beste is voor jou en jouw woning.

Parket renoveren: de afwerking

Schuren en olien

Wil je het karakter van de parketvloer nieuw leven inblazen? Dan kies je voor schuren en oliën. We schuren de vloer netjes op, waarna we de boel goed schoonmaken. Hierna voegen we een laag olie toe. Omdat we gebruikmaken van alleen de allerbeste olie, is één laag voldoende. Met speciale apparatuur zorgen we dat de olie diep in het hout doordringt, voor het beste resultaat. Door te kiezen voor een olie, krijg je de natuurlijke uitstraling terug die een authentieke parketvloer heeft. De olie beschermt niet tegen vocht, vuil of deuken, dus het is belangrijk dat je de vloer regelmatig schoonmaakt en goed onderhoudt.

Schuren en hardwaxen

Hardwax lijkt qua resultaat een beetje op olie. Als je bij de renovatie kiest voor hardwax, dan beginnen we weer met het schuren. We gebruiken twee lagen hardwax voor een goede dekking. Al gauw zie je de potentie van een mooie parketvloer: de structuur van het hout wordt prachtig zichtbaar en de warme houtkleur komt naar voren. Nog eventjes en je hebt weer een spectaculaire vloer om van te genieten. Hardwax beschermt de vloer beter tegen viezigheid en vocht. Maar om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden raden we je aan om natte plekken direct te drogen. Daarbij adviseren we ook een jaarlijkse onderhoudswas.

Schuren en lakken

Heb je een gezin of huisdieren? Dan is het lakken van een parketvloer de beste optie. De lak zorgt voor een erg sterke toplaag op de vloer zodat jullie met z’n allen nog jarenlang kunnen genieten van een mooie vloer. In het geval van parket renovatie, beginnen we met het schuren van het hout. Hierna polijsten we de gehele oppervlakte, maken we het goed schoon en brengen we de door jou gekozen lak aan. Wij brengen 3 laklagen aan, want alleen dan kunnen we beloven dat je de allerbeste bescherming hebt. Geen bord met spaghetti, glas wijn of omgevallen stoel die jullie nieuwe vloer iets kan doen. Dankzij de parketrenovatie kan ‘ie nu tegen een flinke stoot!

Extra mogelijkheid: olie én lak!

Veel mensen zijn dol op de uitkomst van een parketvloer en olie. Helaas beschermt olie niet tegen vocht, viezigheid of stoten. We hebben nu een nieuwe mogelijkheid: olie én lak. We brengen de olie aan op de vloer zoals we normaal doen, maar daarna brengen we ook twee lagen lak aan. Als je van een mooie, authentieke houten vloer houdt, dan is dit de beste optie: een mooie natuurlijke houten parketvloer met een super sterke laklaag.

Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Veel gestelde vragen over renoatie 

Wat als er beschadigde plekken zijn op mijn vloer? Kan renovatie dit aanpakken? plus

Beschadigde delen van een houten vloer kunnen vaak worden gerepareerd of vervangen als onderdeel van het renovatieproces. Diensten zoals parket reparatie zijn er speciaal op gericht om dergelijke problemen aan te pakken en te zorgen voor een naadloze integratie met de rest van de vloer.

Er zitten krassen in mijn vloer, kan dit nog verholpen worden? plus

Absoluut, de meeste krassen kunnen wij verhelpen door je vloer weer mooi glad te schuren. Echter komt het af en toe voor dat de krassen te diep in het hout zitten. Daardoor kunnen deze zichtbaar blijven, wel zullen ze aanzienlijk minder worden.

Worden de kieren tussen vloerdelen opgevuld bij de renovatie? plus

De kieren tussen de planken horen bij de 'leg' van je vloer. Die kunnen niet worden opgevuld.

Hoe lang duurt het renovatieproces in vergelijking met een volledige vervanging? plus

Het renovatieproces is over het algemeen sneller dan een volledige vervanging. Echter, de exacte duur kan variëren afhankelijk van de staat van de vloer en de gekozen renovatiemethoden. Het is het beste om een persoonlijke inschatting te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.

Wanneer na de renovatie kan ik de vloer weer dweilen? plus

Wij raden aan om de vloer de eerste 2 weken niet te dweilen vanwege het uithard-proces. Daarnaast adviseren wij altijd de vloer met een stofdoek, stofvrij te houden. Als je zou dweilen dan ontvet je de vloer heel licht en dit is nou juist wat je niet wil. Na 2 weken kan je bij een vervuiling de vloer licht vochtig dweilen.

Wanneer kan mijn parket niet meer gerepareerd worden? plus

Wanneer de vloer zo veel mankementen heeft dat het vaak misschien zelfs duurder is om alles te repareren, kun je de vloer beter helemaal vervangen. Denk dan vooral aan kapotte vloerdelen. Met vlekken, kringen en deuken kunnen we door alleen de vloer te schuren en behandelen deze al heel nieuw leven inblazen!

Is renovatie geschikt voor alle soorten houten vloeren? plus

Niet alle houten vloeren zijn hetzelfde, en sommige kunnen beter reageren op renovatie dan andere. Het is altijd raadzaam om een specialist te raadplegen, zoals het team van Van Houdt Vloeren, om te bepalen of jouw vloer geschikt is voor renovatie.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close