Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

De top 10 veel gestelde vragen

Iedere dag ontvangen we talloze vragen van mensen die hun vloer willen gaan renoveren. We geven altijd met plezier antwoord, maar het is voor jou net zo makkelijk als we de meest gestelde vragen bundelen. Dat scheelt jou tijd. Staat je vraag er niet tussen? Zoek contact met ons. We helpen je graag!

Wat is de beste behandeling als ik zo weinig mogelijk onderhoud wil? plus

Wil je een vloer die makkelijk schoon is te houden of een vloer die tegen een stootje kan? Wij raden over het algemeen aan om je vloer af te werken met lak. Lak is veruit de sterkste behandeling waarbij de houtporiën geheel worden afgesloten van vuil en vocht. 

 Lees meer over de voordelen van lak.

Wat als ik nog niet weet welke kleur ik wil kiezen? plus

Er zijn veel verschillende opties in kleuren en glans. Je kunt je keuze tot een paar dagen voor we starten, door geven. Als je twijfelt tussen 2 opties, is dat geen probleem. Onze parketteurs nemen dan beide opties mee. We helpen je graag ter plekke een keuze maken.

Hoe lang moet de vloer drogen? plus

Hoe lang de vloer moet drogen hangt van de behandeling die je kiest. We adviseren je altijd om de vloer goed te laten uitharden voor je er weer (zware) meubels op zet. 

Voor lak en hardwax geldt dat de vloer een dag nodig heeft om te drogen. Dit gaat in vanaf het moment dat we klaar zijn met het aanbrengen van de laatste laklaag. Voor hardwax adviseren we de vloer minimaal 24 uur te laten drogen voordat je weer over de vloer gaat lopen. Na 3 dagen kun je de vloer weer belasten en na 10 dagen is de vloer volledig uitgehard. Voor olie geldt dat de vloer vaak na een dag weer droog en beloopbaar is. Een geoliede vloer is na 3 dagen (72 uur) volledig uitgehard. We geven je altijd advies over de droogtijd. 

Bieden jullie garantie op de werkzaamheden? plus

Harde garanties zijn moeilijk aan te geven wanneer het gaat om renovatiewerkzaamheden. Hout is een levend natuurproduct wat voor een groot deel het resultaat bepaalt. Ook is de status van jouw vloer bepalend voor het eindresultaat. Wij doen er altijd alles aan om je vloer in optimaal eindresultaat op te leveren. Ben je (nog) niet tevreden met het eindresultaat? Laat het ons dan weten. We kijken graag samen met jou naar een passende oplossing. 

Hoe stofvrij zijn de werkzaamheden? plus

Bij Van Houdt werken we alleen met de meest hoogwaardige machines en producten. Onze machines zijn aangesloten op professionele stofzuigers, waardoor we stofarm kunnen schuren. Met behulp van deze methode denken wij aan jouw en onze eigen gezondheid en het levert ook nog eens een beter eindresultaat van de vloer op. Het kan altijd zijn dat er wat stof ontsnapt van de stofzuigers, dit zuigen we na het schuurwerk op. 

Hoe weet ik wat voor hout mijn vloer is? plus

Er zijn veel verschillende soorten hout. Als we je vloer gaan renoveren vinden we het prettig om te weten welk type hout je hebt. Dit is extra belangrijk als er een deel van je vloer gerepareerd of vervangen moet worden. Ook als je de bestaande vloer wil uitbreden en we gaan de vloer aanhelen willen we graag weten welke vloer je nu hebt liggen. Maar hoe weet je welke houtsoort je vloer is? We leggen je in onze blog uit welke houtsoorten er zijn.  

Wat is het verschil tussen reinigen of onderhoud? plus

Het reinigen omschrijven we als een grote schoonmaak. Bij het onderhoud wordt de vloer ook geschuurd. Met het schuren verwijderen we ook krassen en hardnekkige vlekken. Na het schuren behandelen we de vloer met olie, lak of hardwax.   

Leveren en plaatsen jullie ook plinten? plus

Als je je vloer laat renoveren wil je het ook graag afmaken. Met plinten of deklijsten werk je alles in één keer netjes af. Het zorgt voor een nette afwerking van je vloer maar beschermt ook je muur tegen beschadigingen. 
Het is niet noodzakelijk om je plinten te verwijderen als we je vloer gaan schuren. Onze machines zijn niet geschikt om plinten mee te schuren en er bestaat een kleine kans dat we de plinten beschadigingen door het schuren. We adviseren om je plinten te verwijderen. 

Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe plinten of deklijsten te plaatsen. Ook deze leveren wij en onze parketteurs hebben ervaring met het plaatsen van plinten of deklijsten. Lees er meer over op onze pagina over plinten en deklijsten en bestel ze direct mee in je offerte. 

Hoe kan ik mijn vloer het beste onderhouden? plus

Als je vloer is opgeknapt wil je er graag goed voor zorgen. Op die manier houd je de vloer in goede staat en heb je zo lang mogelijk voordeel van de renovatie. Na de renovatie geven wij een onderhoudsrapport mee. Daarin lees je over hoe je je vloer schoon houdt en welke onderhoudsproducten we adviseren. De producten bestel je eenvoudig en gemakkelijk in onze webshop. Je kunt ook bij ons terecht voor een reinigingsbeurt van je vloer. 

Mijn vloer is kapot, kunnen jullie ook repareren? plus

Heb je schade aan je vloer? Het volledig vervangen van je vloer is in veel gevallen niet altijd nodig. Veel beschadigingen kunnen we namelijk repareren. Slechte vloerdelen kunnen worden vervangen, kieren en gaten vullen we op en v-groeven kunnen gefreesd worden. Het repareren van een vloer is secuur en specialistisch werk. Wij geven je altijd eerlijk advies over of reparatie bij jouw vloer mogelijk is.

Schuren

Hoeveel stof komt er vrij tijdens de werkzaamheden? plus

Bij Van Houdt werken we alleen met de meest hoogwaardige machines en producten. Onze machines zijn aangesloten op professionele stofzuigers, waardoor er stofarm geschuurd wordt. Zo denken we aan jouw en de gezondheid van onze medewerkers. Stofarm schuren zorgt ook voor een goed eindresultaat. Het kan altijd zijn dat er wat stof ontsnapt van de stofzuigers, dit zullen we vanzelfsprekend na het schuurwerk opzuigen.

Wat is stofarm schuren? plus

De parketteurs van Van Houdt werken we met hoogwaardige machines die aangesloten zijn op professionele stofzuigers. Zo zorgen we ervoor dat stof direct opgezogen wordt. Dat is beter voor jouw gezondheid én voor die van onze parketteurs. Stofarm schuren betekent niet dat we stofvrij schuren. Er kan altijd wat stof ontsnappen van de stofzuigers. Als we klaar zijn, ruimen we dat natuurlijk op. 

Hoeveel stof komt er vrij tijdens de werkzaamheden? plus

Bij Van Houdt werken we alleen met de meest hoogwaardige machines en producten. Onze machines zijn aangesloten op professionele stofzuigers, waardoor er stofarm geschuurd wordt. Door deze methode denken wij aan jouw en onze eigen gezondheid en niet geheel onbelangrijk, levert het ook een beter eindresultaat op. Het kan altijd zijn dat er wat stof ontsnapt van de stofzuigers, dit zullen we vanzelfsprekend na het schuurwerk opzuigen.

Zijn er ook schuurkrasjes zichtbaar? plus

Tijdens het schuurproces van een parketvloer ontstaan er krasjes door de wrijving van het schuurpapier op het hout. Dit begint met een grove korrel en wordt geleidelijk afgeschuurd met een steeds fijnere korrel. Mede door het gebruik van hoogwaardige schuurpapier en bovenal onze professionele machines zijn schuurkrasjes met het blote oog vrijwel niet te zien.

Wat doen jullie met het schuurafval? plus

We laten de behandelde ruimte altijd netjes achter. Als we klaar zijn met onze werkzaamheden nemen we al het schuurafval mee.  Het stof en zaagsel van het schuren wordt opgeslagen in stofcontainers. Deze brengen we naar speciale afvalcontainers toe. 

Er zitten krassen in mijn vloer, kan dit nog verholpen worden? plus

Absoluut, de meeste krassen kunnen wij verhelpen door je vloer weer mooi glad te schuren. Echter komt het af en toe voor dat de krassen te diep in het hout zitten. Daardoor kunnen deze zichtbaar blijven, wel zullen ze aanzienlijk minder worden.

Er staat een zwaar meubel dat ik niet weg kan halen, kunnen jullie er omheen schuren? plus

Ja, mochten er bepaalde meubels moeilijk of niet verwijderd kunnen worden, dan werken we er om heen. Dat is uiteraard mogelijk maar dit kan oneffenheden op de vloer en eventuele schade aan de meubels veroorzaken. Dat is op eigen risico.

Schuren jullie de vloer ook onder de radiator? plus

Ja, wij streven naar een zorgvuldig en egaal eindresultaat. Wel is het mogelijk dat er in sommige gevallen te weinig ruimte is tussen soortgelijke objecten om de vloer helemaal te kunnen behandelen. Onze parketteurs zullen je hierover informeren tijdens de werkzaamheden. 

Schuren en behandelen jullie ook het rooster van de convectorput? plus

Nee, wij schuren geen (rol)roosters van convectorputten. Door de kracht van de schuurmachines is de kans op schade en oneffenheden groot wat geen gewenst eindresultaat oplevert. Wij kunnen wel nieuwe rolroosters leveren die passen bij jouw 'nieuwe' vloer. Geef dit aan bij je offerte-aanvraag. 

Lak

Wat is het verschil tussen olie, hardwax en lak? plus

Er zijn 3 afwerkingsproducten om je vloer mee te behandelen. Olie, hardwax of ook wel hardwax-olie genoemd en lak. Deze behandelingen kunnen eventueel ook gecombineerd worden.

Voor olie geldt dat het in één behandeling wordt aangebracht door middel van het machinaal in- en uitboenen van de olie. Een geoliede vloer geeft een natuurlijke uitstraling en is beschikbaar in diverse kleuren. Bij een afwerking met olie zal de olie goed diep in het hout trekken. Een groot voordeel van een geoliede houten vloer is dat het onderhoud lokaal gedaan kan worden. Indien er krassen komen, kunnen deze eenvoudig met een onderhoudsolie bijgewerkt worden. Daar staat tegenover dat een geoliede vloer relatief veel onderhoud nodig heeft en dat het de minst sterke bescherming geeft aan je vloer. Ter illustratie; Je moet bij het morsen van vocht, dit direct weg te halen. Mocht het te lang blijven liggen dan heb je al snel kans op vlekken.

Een vloer die behandeld is met hardwax geeft een hele volle warme uitstraling. Hardwax is beschikbaar in drie varianten: mat, zijdeglans of wit. Hardwax wit is een zijdeglans hardwax met wit pigment. Hardwax is vergelijkbaar met olie, echter zorgt hardwax voor een extra beschermlaag wax op de vloer. Hierdoor is de vloer beter bestand tegen vocht en vuil dan een vloer die behandeld is met olie. Hardwax brengen wij, door middel van een roller, in twee lagen aan.

Voor een sterke en duurzame vloer is het schuren en afwerken met lak een zeer geschikte keuze. Het afwerken met lak zorgt er namelijk voor dat je houten vloer volledig afgesloten wordt van zowel vocht als vuil. Na het schuren zullen alle houtporiën gevuld worden met lak en dit zorgt voor minimale beschadiging, slijtage en onderhoud. Bovendien werken wij alleen met 2K lakken die in drie lagen aangebracht worden, op die manier garanderen wij de beste kwaliteit en zorgen wij dat jouw vloer nog jaren mee gaat. Een behandeling met lak is de sterkste manier van afwerking. Daarmee is lak uitermate geschikt voor vloeren die zwaar belast worden of waar kans is op regelmatig vocht op de vloer. Lak is beschikbaar in verschillende glansgraden. Opties waar je uit kan kiezen zijn: Extra matte lak, matte lak, zijdematte lak en hoogglans lak.


Hoe kan ik mijn vloer die behandeld is met lak goed onderhouden? plus

Een vloer die behandeld is met lak heeft weinig onderhoud nodig. In het algemeen zullen wij de volgende onderhoudsrichtlijn aanhouden bij een met lak afgewerkte vloer.

 • Wekelijks behandelen met een PH-neutrale, ontvettende reiniger. Zoals Blue Dolphin Multi Cleaner

 • Elk half jaar de vloer behandelen met een onderhoudsmiddel met een hoge slijtvastheid en behoud van de glansgraad van de toegepaste lak. Dit product moet water- en vuilafstotend zijn. Zoals Blue Dolphin Polish

Al het onderhoud samen voorkomt de slijtage van je vloer.

Onze parketvloer is nu gelakt, kan deze ook worden geolied? plus

Ja, dat kan! Door het opschuren en polijsten van je vloer wordt de huidige behandeling, samen met de meeste krassen en vlekken, weg geschuurd. Op dat moment is het 'kale' hout zichtbaar. Dit biedt jou gelijk de mogelijkheid om een nieuwe afwerking voor je vloer te kiezen.

Wanneer is de vloer die behandeld is met lak droog? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met een 2K lak, geldt dat de vloer de eerstvolgende dag na het aanbrengen van de laatste laklaag weer beloopbaar en dus droog is. Na 3 dagen is de vloer weer belastbaar. Je vloer zal 10 dagen na oplevering volledig uitgehard zijn.

Voor een optimaal mogelijk droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Wanneer is de vloer die behandeld is met lak volledig uitgehard? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met een 2K lak geldt dat de vloer de eerstvolgende dag na het aanbrengen van de laatste laklaag weer beloopbaar is. Na 3 dagen is de vloer weer belastbaar. Je vloer zal 10 dagen na oplevering volledig uitgehard zijn.

Voor een optimaal droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Komen er snel krassen in het lak? plus

Lak biedt de beste bescherming voor jouw vloer. Wij brengen de lak in drie lagen aan voor extra bescherming en duurzaamheid. Uiteraard kunnen er door vele factoren krassen ontstaan. Gelukkig worden deze dan voor het grootste deel opgevangen door de lak, waardoor ze niet direct in het hout zelf terecht komen. 

Hoelang duren de werkzaamheden voor het schuren en behandelen van de vloer met lak? plus

De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer die behandeld moet worden.
Over het algemeen kunnen we minimaal 60 meter op een dag schuren. Als de planning het toelaat, doen wij ons best om zo'n 100 meter op een dag te schuren. Dat houdt in dat wij de parketvloer dezelfde dag nog in de eerste laklaag zetten. De tweede dag zullen we twee keer terug komen om de tweede en de derde laklaag aan te brengen.

Heeft de lak die jullie gebruiken een sterke geur? plus

Nee, de lak die wij gebruiken heeft geen sterke geur en alle producten zijn op natuurbasis gemaakt.

Hoe vaak moet ik mijn parketvloer laten schuren en lakken? plus

Het is in het algemeen aan te raden om je parketvloer elke 10 tot 15 jaar te laten schuren en lakken. Echter, dit hangt ook af van de intensiteit van het gebruik en de manier van onderhoud. Vloeren in huishoudens met huisdieren of kleine kinderen kunnen eerder toe zijn aan renovatie.

Olie

Hoe kan ik mijn geoliede vloer goed onderhouden? plus

Een vloer die behandeld is met olie heeft veel onderhoud nodig. In het algemeen zullen wij de volgende onderhoudsrichtlijn aanhouden bij een met olie afgewerkte vloer.

Al het onderhoud samen voorkomt de slijtage van je vloer.

Onze parketvloer is nu geolied, kan deze ook worden gelakt? plus

Ja, dat kan! Door het opschuren en polijsten van je vloer wordt de huidige behandeling, samen met de meeste krassen en vlekken, weg geschuurd. Op dat moment is het 'kale' hout zichtbaar. Dit biedt jou gelijk de mogelijkheid om een nieuwe afwerking voor je vloer te kiezen.

Wanneer is de vloer die behandeld is met olie droog? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met een 2K olie, geldt dat de vloer de eerstvolgende dag na het aanbrengen van de olie weer beloopbaar en dus droog is. 72 uur na oplevering is de vloer weer volledig uitgehard.

Voor een optimaal droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Wanneer is de vloer die behandeld is met olie volledig uitgehard? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met een 2K olie, geldt dat de vloer de eerstvolgende dag na het aanbrengen van de olie laag weer beloopbaar is. Na 72 uur na oplevering is de vloer weer volledig uitgehard.

Voor een optimaal droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Men zegt dat olie minder kras gevoelig is dan lak, klopt dit? plus

Nee, lak biedt van alle afwerkingen de meeste bescherming en olie de minste. Het voordeel van olie is dat het, in sommige gevallen, mogelijk is om lokale krassen te kunnen bijwerken. Bij lak kan dat helaas niet.

Hoelang duren de werkzaamheden voor het schuren en behandelen van de vloer met olie? plus

De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer die behandeld moet worden. Over het algemeen kunnen we de vloer in 1 dag schuren en oliën. We kunnen namelijk na het schuren gelijk de olie aanbrengen. Als het gaat over meer dan 100m2, dan plannen wij een extra dag in om de klus af te maken.

Heeft de olie die jullie gebruiken een sterke geur? plus

Nee, de olie die wij gebruiken heeft geen sterke geur en alle producten zijn op natuurbasis gemaakt.

Hardwax

Hoe kan ik mijn vloer die behandeld is met hardwax goed onderhouden? plus

Een vloer die behandeld is met hardwax heeft regelmatig onderhoud nodig. In het algemeen zullen wij de volgende onderhoudsrichtlijn aanhouden bij een met hardwax afgewerkte vloer.

Al het onderhoud samen voorkomt de slijtage van je vloer.

Wanneer is de vloer die behandeld is met hardwax droog? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met hardwax, geldt dat de vloer minimaal 24 uur na het aanbrengen van de laatste hardwax-laag weer beloopbaar en dus droog is. Na 3 dagen is de vloer weer belastbaar. Je vloer zal 10 dagen na oplevering volledig uitgehard zijn.

Voor een optimaal droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Wanneer is de vloer die behandeld is met hardwax volledig uitgehard? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met hardwax geldt dat de vloer minimaal 24 uur na het aanbrengen van de laatste hardwax-laag weer beloopbaar is. Na 3 dagen is de vloer weer belastbaar. Je vloer zal 10 dagen na oplevering volledig uitgehard zijn.

Voor een optimaal droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Hoelang duren de werkzaamheden voor het schuren en behandelen van de vloer met hardwax? plus

Afhankelijk van het aantal vierkante meters kunnen wij uw vloer schuren en hardwaxen in 3 dagen.
Over het algemeen kunnen we minimaal 60 meter op een dag schuren. Mits de planning het toelaat, doen wij ons best om zo'n 100 meter op een dag te schuren. Op dag 1 schuren wij de vloer en zetten deze in de eerste hardwax laag. De volgende dag dient als rustdag zodat de eerste laag voldoende kan uitharden om vervolgens op dag drie de tweede en laatste hardwax laag aan te brengen.

Is er een verschil tussen hardwax en hardwax-olie? plus

Nee, met hardwax en hardwax-olie wordt hetzelfde bedoeld. Als je de vloer laat hardwaxen dan wordt dat dus gedaan met hardwax-olie. Deze olie bevat een laagje wax, wat bijdraagt aan de bescherming van je vloer tegen vocht en vuil.

Heeft de hardwax die jullie gebruiken een sterke geur? plus

Nee, de hardwax die wij gebruiken heeft geen sterke geur en alle producten zijn op natuurbasis gemaakt.

Kosten

Alles wat je wil weten over de kosten voor parketrenovatie. 

Wanneer ontvang ik de factuur? plus

Wij versturen de factuur wanneer de werkzaamheden zijn afgerond. De factuur dient binnen 14 dagen te worden voldaan.

Moet ik een aanbetaling doen? plus

Nee, een aanbetaling is niet nodig. Je ontvangt van ons de factuur wanneer de werkzaamheden zijn afgerond. De factuur dient wel binnen 14 dagen te worden voldaan.

Waarom staat er niks over plinten in mijn offerte? plus

Wij kunnen plinten of deklijsten demonteren, leveren en plaatsen. Dit zit echter niet bij onze standaard werkzaamheden inbegrepen. Als je graag wil dat wij ook je plinten of deklijsten leveren of plaatsen, geef dit dan aan bij je offerte-aanvraag.

Heb je al een offerte gehad en wil je ook graag plinten of deklijsten? Neem dan contact met ons op. In je offerte staat hoe je dit doet. 

Offerte

Wij doen graag eerlijk zaken. Onze offerte maken we graag zo duidelijk mogelijk maar het kan natuurlijk zijn dat je een vraag hebt.  

Wanneer ontvang ik mijn offerte? plus

Als je via de website een offerte aanvraagt krijg je binnen 24 uur een persoonlijke offerte in je mail van ons. 

Ik heb een offerte aangevraagd via jullie site, maar niet ontvangen? plus

Dat is vervelend. Als je via onze website een offerte hebt aangevraagd, ontvang je binnen 24 uur een offerte. Soms komt de offerte in de spam box binnen. Heb je niets gekregen? Bel dan even met ons. We kijken dan direct met je mee, misschien is er ergens iets mis gegaan. Natuurlijk zorgen we dan ook alsnog snel voor een offerte op maat. 

Hoe pas ik mijn offerte aan? plus

Als je offerteaanvraag bij ons binnen is dan gaan wij gelijk aan de slag. Wil je nog wat toevoegen of aanpassen? Mail ons dan. Als je de offerte al hebt ontvangen, noteer dan het offertenummer in de mail. Zo kunnen we je snel verder helpen. 

Alles wat je wil weten over de planning

Wanneer kunnen jullie starten? plus

Bij Van Houdt werken we met diverse teams. We zijn flexibel en houden graag rekening met jouw wensen. Heb je haast of een specifieke tijd in gedachte? Bijvoorbeeld door de verhuizing? Laat het ons weten. We denken graag met je mee. 

Hoe laat beginnen jullie met de werkzaamheden? plus

Over het algemeen beginnen we tussen 08:00 en 10:00 uur met onze werkzaamheden. Als we hiervan afwijken dan informeren wij je hierover van tevoren. 

Wanneer ontvang ik de precieze planning? plus

Als je de offerte hebt geaccepteerd dan nemen we altijd telefonisch contact met je op om de planning te bespreken. Op dat moment zetten we de data van de werkzaamheden vast. Een paar dagen voordat we met de werkzaamheden gaan starten, ontvang je van ons nog de precieze planning met de aankomsttijden van de parketteurs. Als er onverhoopt wijzigingen zijn in jouw planning dan horen wij dat graag tijdig van je. 

Moeten we voor of na het schuren van de vloer de muren schilderen? plus

Dat hang af van de situatie. Het uitharden van de vloer is een belangrijk proces. Zeker de eerste drie dagen zijn leidend voor het resultaat. Pas na drie dagen kan de vloer weer belast worden. Mocht de schilder minstens drie dagen na ons aankomen dan is het geen probleem. Daarbij is het zo dat de plinten of deklijsten, tijdens onze werkzaamheden, lichte beschadigingen kunnen oplopen. De schilder kan deze daarna eenvoudig wegwerken.

Moet ik persoonlijk aanwezig zijn bij de start van de werkzaamheden? plus

Wij vragen je altijd om op de eerste dag onze parketteurs te ontvangen. Wij streven er naar om altijd samen een inspectieronde te lopen zodat er achteraf geen onduidelijkheden ontstaat. Op dat moment kun je ook nog specifieke vragen stellen aan onze parketteurs en eventueel samen afspraken maken over een sleutel.  

Waarom hebben jullie een uitloopdag ingepland? plus

Wij streven er natuurlijk altijd naar om de werkzaamheden binnen de geplande tijd af te ronden. Helaas leert de ervaring dat er wel eens onvoorziene omstandigheden zijn waardoor we een dag later terug moeten komen om het af te maken. Dit verschillende oorzaken hebben.

Voorbereiding

Moet al het meubilair uit de te schuren ruimtes? plus

Ja, de ruimtes die geschuurd moeten worden, moeten volledig leeg zijn. Alleen op die manier kan de gehele vloer netjes en egaal behandeld worden. Daarnaast werken wij met grote schuurmachines en die hebben de ruimte nodig. Ook willen we de kans op beschadigingen minimaliseren. Wij werken samen met onze partner 'Charly's Verhuizingen'. Zij kunnen je helpen met het verplaatsen en opslaan van het meubilair.

Mocht het echt niet mogelijk zijn om een zwaar meubel uit de ruimte te verplaatsen zoals bijvoorbeeld een grote kast dan kunnen we er om heen werken. Dit geeft echter wel oneffenheden op de vloer en er kan schade ontstaan aan de meubels. Het laten staan van een of meerdere meubels is op eigen risico.  

Worden de deklijsten ook geschuurd of worden deze vervangen? plus

De deklijsten worden niet geschuurd. De schuurmachines zijn te zwaar om dergelijke objecten netjes en egaal te kunnen bewerken en ook kan er schade ontstaan. Wil je nieuwe deklijsten laten plaatsen, dan adviseren wij om de oude deklijsten voor de behandeling te demonteren, zodat de gehele vloer kan worden mee behandeld. Wij kunnen deklijsten natuurlijk leveren en monteren. Geef dit aan in je offerteaanvraag.

Kunnen de werkzaamheden ook in twee keer opgesplitst worden, zodat wij de meubels kunnen verplaatsen? plus

Behandelingen tot 80m2 kunnen wij op een dag uitvoeren. Mocht het bij een oppervlakte van minder dan 80m2 gewenst zijn om de werkzaamheden op te splitsen dan rekenen wij daar €300,- meerprijs voor. Het is niet aan te raden om werkzaamheden op te splitsen als het om een doorlopende ruimte gaat. Onze ervaring is dat er dan contrasten op de vloer ontstaan.

Na de werkzaamheden

Wanneer kan ik een vloerkleed op de vloer leggen? plus

Het is aan te raden om je vloerkleed pas na 10 dagen terug te leggen op de vloer. Je moet er wel rekening mee houden dat de vloer langzaam nog verkleurd door UV-licht. De eerste drie maanden is de verkleuring het grootst. Op plekken waar meubels staan of vloerkleden liggen, is het mogelijk dat de verkleuring minder is dan op de overige plekken op de vloer.

Welke temperatuur moet mijn huis hebben tijdens en na de werkzaamheden? plus

Voor een optimaal droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen, hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Verhuisservice

Plinten

Wat is het verschil tussen plinten en deklijsten? plus

Het verschil tussen plinten en deklijsten is dat plinten tegen de muur aan worden gemonteerd en deklijsten op de vloer.

 • Hoge plinten bevestigd op de muur

 • Deklijsten bevestigd op de vloer

Moet ik de deklijsten op de parketvloer van te voren verwijderen? plus

Ons advies is om, indien mogelijk, zowel de plinten als de deklijsten te demonteren voor de behandeling. Zo kunnen we je hele vloer goed behandelen.  Ook voorkomt dit eventuele lichte schade aan de objecten. Het demonteren of plaatsen van plinten/deklijsten zit niet standaard bij onze werkzaamheden. Wil je dat wij je deklijsten demonteren, nieuwe plaatsen of de oude terug plaatsen? Dat kan. Geef het bij je offerteaanvraag aan als je dit door Van Houdt wil laten doen.

Moet ik de plinten tegen de muur van te voren verwijderen? plus

Ons advies is om, indien mogelijk, zowel de plinten als de afdeklijsten te demonteren alvorens de behandeling. Dit biedt ons de mogelijkheid om de gehele vloer te behandelen. Ook voorkomt dit eventuele lichte schade aan de objecten. Het demonteren of plaatsen van plinten zit niet standaard bij onze werkzaamheden. Als je wil dat Van Houdt dit voor je doet, geef dat dan aan bij je offerteaanvraag. 

Worden de deurdorpels ook geschuurd? plus

Het behandelen van dorpels en dergelijke drempels, met uitzondering van traptreden, valt niet binnen onze werkzaamheden.

Onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn vloer? plus

Dit is afhankelijk van de afwerking(lak, olie of hardwax) van je vloer. Als wij de werkzaamheden uitvoeren, dan krijg je na afloop altijd een rapport van de werkzaamheden. Onderdeel van dit rapport is ons advies over hoe je de vloer het beste kan onderhouden en welke producten je hiervoor het beste kan gebruiken. Daarnaast kunnen wij jaarlijks je vloer van een reiniging en onderhoudsbeurt voorzien.

Er zitten kleurverschillen in mijn parketvloer, kan dit nog verholpen worden? plus

Het is mogelijk om kleurverschillen aanzienlijk te verminderen. Veel houtsoorten zijn goed te behandelen met olie, waarin er veel keuze is omtrent kleuren en/of tinten. Hout is en blijft een levend natuurproduct, wat inhoudt dat elk deel van je vloer enige afwijking heeft. Het hout bepaalt zijn eigen kleur.

Wat kan ik doen om krassen in de vloer te vermijden? plus

Om je vloer optimaal te beschermen, raden wij aan om viltjes onder de meubels te plaatsen. Dat vermindert de kans op krassen tijdens het schuiven. Daarnaast raden wij ten zeerste aan om bij elke entree een goede inloopmat te gebruiken. Hiermee voorkom je inloop van zand in jouw woning, een van de grootste veroorzakers van krassen en slijtage.

Zorg er ook voor dat, bij het terugplaatsen van je meubels, de meubels door de ruimte getild worden in plaats van het schuiven van de meubels over jouw mooie vloer.

Wanneer na de renovatie kan ik de vloer weer dweilen? plus

Wij raden aan om de vloer de eerste 2 weken niet te dweilen vanwege het uithard-proces. Daarnaast adviseren wij altijd de vloer met een stofdoek, stofvrij te houden. Als je zou dweilen dan ontvet je de vloer heel licht en dit is nou juist wat je niet wil. Na 2 weken kan je bij een vervuiling de vloer licht vochtig dweilen.

Waar kan ik de juiste onderhoudsproducten kopen? plus

Alle producten die je nodig hebt voor het onderhoud van je vloer kun je online kopen via onze webshop: onlineparketspecialist.nl. Na de werkzaamheden ontvang je van ons altijd een servicerapport en een onderhoudswijzer die past bij de afwerking van jouw vloer. 

Waar kan ik de juiste reinigingsproducten kopen? plus

Alle reinigingsproducten om je vloer goed schoon te houden bestel je eenvoudig online op www.onlineparketspecialist.nl.  Na afloop van onze werkzaamheden krijg je altijd een servicerapport met een onderhoudswijzer. Daarin geven we je advies en tips voor het schoonhouden die past bij de afwerking van jouw vloer. 

Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close