Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Welke houtsoort kies jij?

Als je op zoek bent naar de perfecte houten vloer, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken die invloed hebben op de uitstraling en duurzaamheid van de vloer. In dit artikel gaan we verder in op de meest voorkomende soorten hout voor houten vloeren.

T Hhuiskantoor in lichte witte kamer met houten vloer

Eikenhouten vloeren

Eikenhout is verreweg de populairste keuze als het gaat om houten vloeren. Het is een sterke, duurzame en traditionele houtsoort met een fijne nerfstructuur en mooie kleurschakeringen. Eikenhout is relatief goedkoop en kan worden afgewerkt met verschillende soorten lak of olie om de gewenste uitstraling te krijgen.

Beukenhouten vloeren

Beukenhout is een harde en stevige houtsoort die meestal wordt gebruikt in commerciële gebouwen en openbare ruimtes vanwege de slijtvastheid. Het heeft een lichte kleur en een verfijnde korrel, waardoor het een goede keuze is voor moderne interieurs. Beukenhout kan worden afgewerkt met lak, olie of was om bescherming te bieden en de kleur te accentueren.

Grenenhouten vloeren

Grenenhout is een zachte houtsoort met een warme uitstraling. Het wordt vaak gevonden in huizen met een traditionele, landelijke stijl. Grenenhout is relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken, waardoor het een goede keuze is voor doe-het-zelvers. Het kan verschillende kleuren krijgen door middel van beitsen, lakken of oliën.

Esdoornhouten vloeren

Esdoornhout is een harde en dichte houtsoort met een gelijkmatige nerfstructuur die vaak wordt gebruikt in moderne interieurs. Het heeft een lichte kleur die mooi past bij minimalistische ontwerpen. Esdoornhout is zeer duurzaam en kan worden afgewerkt met verschillende soorten lak of olie.

Notenhouten vloeren

Notenhout is een exotische en kostbare houtsoort die bekend staat om zijn mooie kleurvariaties en unieke nerven. Het wordt vaak gevonden in luxe huizen en chique restaurants. Notenhout is relatief zacht, dus het is minder geschikt voor drukke ruimtes. Het kan worden afgewerkt met olie of was om de natuurlijke uitstraling te behouden.

Overweeg deze opties wanneer je op zoek bent naar een nieuwe houten vloer. Elke houtsoort biedt unieke kenmerken en voordelen, dus kies wat het beste past bij jouw smaak en levensstijl. Als je nog steeds niet zeker weet welke houtsoort je moet kiezen, overweeg dan om professioneel advies te vragen.

Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close