Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
nu met 10% korting!

offerte Offerte aanvragen

Binnen 5 minuten geregeld

Schuurmachine van boven op houten vloer

Waarom parket schuren?

Jouw parketvloer ligt altijd voor je klaar. Geef hem daarom de aandacht en zorg die hij verdient. Na jaren trouwe dienst kan hij toe zijn aan een opknapbeurt, een tweede leven. Hoe doe je dit? Begin met het laten schuren van jouw parketvloer. De bovenste laag van het hout wordt er volledig vanaf geschuurd, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. Het is nu alleen zaak om de vloer op de juiste manier af te werken, zoals jij dat wilt. Wat de mogelijkheden na het parket schuren zijn, zullen we je hieronder uitgebreid vertellen!

Man zit op knieeen bij raam en schuurt vloer met schuurmachine

Wanneer moet je jouw parketvloer schuren?

Er gaat geen dag voorbij dat er niet op jouw parketvloer gelopen wordt. Logisch dus dat na enige tijd gebruikssporen zichtbaar worden. Vlekjes, krasjes, ongelijkheden, het is helaas niet te voorkomen. Gelukkig kan je deze allemaal laten verdwijnen als jij jouw parketvloer laat schuren door een specialist. Van Houdt is al 30 jaar specialist in parket renovatie. We schuren met de meest hoogwaardige, professionele machines en zorgen ervoor dat geen hoekje of randje overgeslagen wordt. Zie jij dus overal op jouw vloer mankementen waar jij je aan stoort, dan is het dus zeker tijd om deze een tweede leven te geven!

Lichte ruime kamer met houten vloer en tuin

100% stofarm parket schuren

Iedereen staat te springen bij het idee van een prachtig gerenoveerde parketvloer. Maar laten we eerlijk zijn, alle stof en troep die hierbij komt kijken vindt niemand fijn. Toch hoef je je daar bij Van Houdt Vloeren geen zorgen om te maken! Al onze hoogwaardige machines zijn namelijk aangesloten op professionele stofzuigers. Dit zorgt ervoor dat het stof direct opgezogen wordt en wij dus geheel stofarm jouw parket schuren!

Nu betekent stofarm natuurlijk niet niet stofvrij, want dat is bijna onmogelijk. Maar geen paniek! Stof dat aan onze stofzuigers weet te ontsnappen, zuigen wij uiteraard alsnog direct handmatig op. Zo stellen we jouw gezondheid én die van onze parketteurs voorop.

Hoe gaan wij te werk met parket schuren?

1

Online beoordeling

Wij vragen je altijd om veel informatie bij je offerteaanvraag. Foto's, locatie van de vloer en andere bijzonderheden, stellen ons in staat om online een beoordeling van je vloer te doen. Voordat we aan de slag gaan, willen we natuurlijk goed weten in wat voor staat jouw vloer is en wat er allemaal aan moet gebeuren. Daarbij adviseren we graag in de beste afwerking, om je houten vloer weer te laten stralen en plannen we een datum in!

2

Stofarm parket schuren

Nu we goed inzichtelijk hebben waar we op moeten letten bij het schuren van de vloer, komen we op de afgesproken datum bij jou thuis om hiermee aan de slag te gaan met alle machines die we nodig hebben om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Voordat we van start gaan doen we altijd samen met jou een inspectie en bespreken we eventuele moeilijkheden. Tijdens het schuren geven we de zijkanten en hoeken van de kamer ook de nodige aandacht om het mooiste resultaat te realiseren.

3

Afwerken van de houten vloer

Wanneer we klaar zijn met schuren, heeft jouw parket weer de originele kleur en is het mooi egaal. Om jouw parketvloer écht nieuw leven in te blazen, zal na het parket schuren één van onze behandelingen nodig zijn. Het is belangrijk jouw wensen goed te onthouden bij het maken van een keuze. De voor- en nadelen van elke behandeling veranderen in elke situatie. Je kunt kiezen voor olie, hardwas, lak of een combinatie. Hieronder lees je meer over de verschillende behandelingen. 

Wil jij advies over welke behandeling het beste bij jou en jouw vloer past? Neem gerust contact met ons op, wij zijn er om je te helpen.

4

Oplevering

Nadat we klaar zijn met het schuren en bewerken van je houten vloer is het belangrijk dat je echt minimaal 24 uur wacht voordat je de vloer betreedt en je inboedel weer terug op zijn plek zet. Zo weet je namelijk zeker dat de olie, hardwax of lak goed is gedroogd en je parketvloer een goede beschermlaag heeft. Per behandeling zorgen wij altijd voor een advies voor het onderhoud van je parketvloer, zodat deze weer jaren mee kan.

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Blije man schuurt houten vloer in lichte kamer met uitzicht png

Waarom kiezen voor Van Houdt?

 • usp

  Vakwerk

  Met 30 jaar ervaring weten we precies wat we doen.

 • usp

  Hoogwaardige machines

  Voor de beste kwaliteit en het beste resultaat.

 • usp

  100% stofarm parket schuren

  Geen stof om je zorgen over te maken.

 • usp

  Ontzorgen van A tot Z

  We bieden aanvullende services voor jouw gemak.

Vraag direct een offerte aan chevron-right
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Vragen over het schuren van je parketvloer 

Wat is stofarm schuren? plus

De parketteurs van Van Houdt werken we met hoogwaardige machines die aangesloten zijn op professionele stofzuigers. Zo zorgen we ervoor dat stof direct opgezogen wordt. Dat is beter voor jouw gezondheid én voor die van onze parketteurs. Stofarm schuren betekent niet dat we stofvrij schuren. Er kan altijd wat stof ontsnappen van de stofzuigers. Als we klaar zijn, ruimen we dat natuurlijk op. 

Hoeveel tijd kost het schuren? plus

Het schuren, en polijsten, behoort tot het grootste gedeelte van de werkzaamheden. Hoe lang het duurt is afhankelijk van vele factoren zoals: oppervlakte, de indeling, type hout en de status van de vloer.

Schuren jullie de vloer ook onder de radiator? plus

Ja, wij streven naar een zorgvuldig en egaal eindresultaat. Wel is het mogelijk dat er in sommige gevallen te weinig ruimte is tussen soortgelijke objecten om de vloer helemaal te kunnen behandelen. Onze parketteurs zullen je hierover informeren tijdens de werkzaamheden. 

Schuren en behandelen jullie ook het rooster van de convectorput? plus

Nee, wij schuren geen (rol)roosters van convectorputten. Door de kracht van de schuurmachines is de kans op schade en oneffenheden groot wat geen gewenst eindresultaat oplevert. Wij kunnen wel nieuwe rolroosters leveren die passen bij jouw 'nieuwe' vloer. Geef dit aan bij je offerte-aanvraag. 

Moet al het meubilair uit de te schuren ruimtes? plus

Ja, de ruimtes die geschuurd moeten worden, moeten volledig leeg zijn. Alleen op die manier kan de gehele vloer netjes en egaal behandeld worden. Daarnaast werken wij met grote schuurmachines en die hebben de ruimte nodig. Ook willen we de kans op beschadigingen minimaliseren. Wij werken samen met onze partner 'Charly's Verhuizingen'. Zij kunnen je helpen met het verplaatsen en opslaan van het meubilair.

Mocht het echt niet mogelijk zijn om een zwaar meubel uit de ruimte te verplaatsen zoals bijvoorbeeld een grote kast dan kunnen we er om heen werken. Dit geeft echter wel oneffenheden op de vloer en er kan schade ontstaan aan de meubels. Het laten staan van een of meerdere meubels is op eigen risico.  

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close