Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
Vanhoudt before edited 11

Wanneer je houten vloer aanhelen?

Het kan zijn dat er in de keuken een andere vloer ligt, maar dat je liever zou zien dat de houten vloer vanuit de woonkamer naar de keuken wordt doorgetrokken? Of je hebt een prachtige, authentieke houten vloer liggen en jullie gaan het huis een paar meter uitbouwen. In die uitbouw wil je dan natuurlijk óók zo’n mooie houten vloer. Dat krijgen we voor elkaar door de vloer aan te helen. 

Man zit op vloer en schuurt deze in lichte ruime woonkamer

Aanhelen vloer: hoe werkt het?

Om te beginnen, bepalen we van welk hout jouw vloer is gemaakt. Misschien weet je zelf welke houtsoort het is. Dat is dan handig meegenomen. Is dat niet het geval, dan is dat ook geen probleem. Van tevoren kan je ons foto’s toesturen van de huidige vloer. Dankzij onze ervaring weten wij precies welke houtsoort het beste past bij jouw houten vloer. Gelukkig kunnen we kiezen uit meer dan genoeg houtsoorten!

Houten vloer aanhelen: stap voor stap naar een mooie vloer

1

Situatie opnemen

Bij het aanhelen van de houten vloer zullen we altijd de huidige situatie opnemen. Zijn er eventuele moeilijke hoeken, hoogteverschillen of andere uitdagingen? Wij identificeren ze vooraf en zorgen dat we goed voorbereid beginnen.

2

Uittanden oude vloer

Wanneer je bijvoorbeeld een muur weghaalt, blijven er allemaal halve houten planken liggen. Door die uit te tanden, kunnen we vervolgens de nieuwe vloer mooi door leggen zodat het patroon van je vloer naadloos doorloopt.

3

Reparatie huidige vloer

Een vloer is nou eenmaal een veelgebruikt onderdeel van je huis, dus het is niet gek als er wat reparaties nodig zijn aan je huidige houten vloer. Hierbij kan je denken aan diepe krassen, grote of kleine gaten, spijkers en kieren. Je kunt bij het maken van een afspraak aangeven of er iets gerepareerd moet worden.

4

Houten vloer renovatie

Een houten vloer aanhelen combineren we altijd met renovatie. Op die manier krijgen we de meest perfecte uitkomst. We checken de huidige vloer op krasjes en andere oppervlakkige oneffenheden. Die kunnen we makkelijk weg krijgen in de volgende stap: schuren.

5

Schuren

Als alle oneffenheden zijn weggewerkt en grotere beschadigingen zijn hersteld, gaan we de vloer schuren. We schuren zowel de huidige vloer als de nieuw gelegde houten vloerdelen. We beginnen met een grove korrel, daarna schuren we de houten vloer nogmaals maar dan met een fijne korrel. Zo krijgen we een mooie egale vloer. Nu alle oppervlakkige krasjes, deukjes en vlekken weg zijn, kunnen we verder met de afwerking.

6

Afwerken

Als de vloer helemaal is geschuurd en schoongemaakt, is het tijd voor een beschermlaag boven op de houten vloer. We hebben verschillende soorten afwerkingen die ieder een eigen uitstraling hebben en bescherming bieden aan je parketvloer. Na het aanhelen van je parket wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk genieten van je nieuwe vloer. We adviseren graag welke afwerking het beste past bij jou en jouw woning.

7

Genieten van je nieuwe vloer

Vraag jij je af of je vloer aanhelen de juiste keuze is? Wat ons betreft wel! Door de vloer door te trekken naar één of meerdere ruimtes, creëer je rust in huis. Daarnaast geeft het je leefruimte ook een enorme boost, want zeg nou eerlijk: grote ruimtes met een spectaculaire vloer, dat kan toch iedereen waarderen?

Wil je graag meer weten over hoe we een houten vloer renoveren? We vertellen je over alle stappen op onze pagina over houten vloer renovatie.

Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Veel gestelde vragen over het aanhelen  

Worden de kieren tussen vloerdelen opgevuld bij de renovatie? plus

De kieren tussen de planken horen bij de 'leg' van je vloer. Die kunnen niet worden opgevuld.

Hoe pas ik mijn offerte aan? plus

Als je offerteaanvraag bij ons binnen is dan gaan wij gelijk aan de slag. Wil je nog wat toevoegen of aanpassen? Mail ons dan. Als je de offerte al hebt ontvangen, noteer dan het offertenummer in de mail. Zo kunnen we je snel verder helpen. 

Wanneer kan mijn parket niet meer gerepareerd worden? plus

Wanneer de vloer zo veel mankementen heeft dat het vaak misschien zelfs duurder is om alles te repareren, kun je de vloer beter helemaal vervangen. Denk dan vooral aan kapotte vloerdelen. Met vlekken, kringen en deuken kunnen we door alleen de vloer te schuren en behandelen deze al heel nieuw leven inblazen!

Er zitten krassen in mijn vloer, kan dit nog verholpen worden? plus

Absoluut, de meeste krassen kunnen wij verhelpen door je vloer weer mooi glad te schuren. Echter komt het af en toe voor dat de krassen te diep in het hout zitten. Daardoor kunnen deze zichtbaar blijven, wel zullen ze aanzienlijk minder worden.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close