Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close
Man zit op de grond en schuurt een houten vloer

Specialist in houten vloer renovatie

Al meer dan 30 jaar is Van Houdt Vloeren gespecialiseerd in het renoveren en repareren van mooie houten vloeren. Vaak denken mensen dat een beschadigde houten vloer niet meer te herstellen is, maar dat is niet het geval. Zelfs een vloer met wat slijtage verdient een tweede leven!

Wij draaien onze hand niet om voor versleten vloerdelen, spijkers, kieren of zelfs grote gaten in het hout. Als ervaren experts in parketrenovatie lossen we dit probleem graag voor je op. Twijfel je of jouw houten vloer nog te redden is? Neem snel contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden. Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden!

Houten vloer renovatie: Zo gaan we te werk!

Bij houten vloer renovatie hebben we een aantal stappen te doorlopen voordat jij weer kan genieten van een prachtige vloer. We nemen je graag mee in het proces:
1

Repareren

Als je hebt aangegeven dat er delen van de vloer gerepareerd moeten worden, dan gaan we daarmee aan de slag. We herstellen grote gaten en andere kapotte delen in de houten vloer. Moet er groot stuk vervangen moet worden, dan halen we dat deel eerst weg. We zorgen voor hoogwaardig hout dat naadloos aansluit bij jouw houten vloer. Daarnaast zorgen we ervoor dat je houten vloer klaar is om verder gerenoveerd te worden.

2

Schuren

Nadat de grootste gaten en andere oneffenheden zijn gerepareerd, is het tijd om de houten vloer te schuren. We beginnen met een grove korrel en vervolgens gebruiken we een fijne korrel voor het schuren. De gehele oppervlakte van de vloer wordt geschuurd, waardoor alle vlekken en deuken verdwijnen. Zo blijft er een mooie, egale vloer over die we vervolgens volledig naar jouw wensen kunnen afwerken.

3

Polijsten

Bij het renoveren van een houten vloer is het van groot belang dat we de vloer behandelen op een manier die het beste is voor het specifieke type hout. Met onze 30 jaar ervaring weten we precies hoe we dit moeten aanpakken. We herstellen de vloer daar waar nodig en schuren deze vervolgens voorzichtig op. Daarna polijsten we het hout zodat het volledig gereed is voor een prachtige afwerking. Voordat we beginnen met het afwerken van de houten vloer, zorgen we ervoor dat alles grondig gereinigd is.

4

Afwerken

Nu de vloer is gerepareerd, geschuurd, gepolijst en schoongemaakt, ligt er weer een prachtige houten vloer voor ons. Nu is de keuze aan jou: welke afwerking kies je? Bij het afwerken van jouw houten vloer heb je diverse opties. Je kunt kiezen uit olie, hardwax of lak. Elk van deze afwerkingen biedt een andere uitstraling en duurzaamheid. We adviseren je graag welke afwerking het beste past bij jou en jouw huis.

Houten vloer renoveren: de afwerking

Schuren en olie

Als je het karakter van de houten vloer nieuw leven wilt inblazen, dan is schuren en oliën de juiste keuze. We schuren de vloer zorgvuldig op en reinigen deze grondig. Vervolgens brengen we een laag olie aan. Dankzij het gebruik van hoogwaardige olie is één laag voldoende. Met gespecialiseerde apparatuur zorgen we ervoor dat de olie diep in het hout doordringt voor een optimaal resultaat. Door te kiezen voor olie behoud je de natuurlijke uitstraling die een authentieke houten vloer heeft. Het biedt echter geen bescherming tegen vocht, vuil of deuken, dus het is van belang dat je de vloer regelmatig schoonmaakt en goed onderhoudt.

Schuren en hardwax

Hardwax biedt een resultaat dat enigszins lijkt op dat van olie. Wanneer je kiest voor hardwax bij het renoveren van je houten vloer, beginnen we opnieuw met het schuren van de vloer. We brengen twee lagen hardwax aan voor een optimale dekking. Al snel zie je de potentie van een prachtige houten vloer: de structuur van het hout wordt prachtig zichtbaar en de warme houtkleur komt tot leven. Nog even en je hebt weer een spectaculaire vloer om van te genieten. Hardwax biedt betere bescherming tegen vuil en vocht. Om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden, raden we aan om natte plekken direct te drogen en jaarlijks onderhoudswas toe te passen.

Schuren en lakken

Heb je een druk gezin of huisdieren? Dan is het lakken van een houten vloer de beste keuze. De lak vormt een sterke beschermlaag op de vloer, waardoor jullie nog vele jaren van een prachtige vloer kunnen genieten. Bij houten vloer renovatie beginnen we met het schuren van het hout. Vervolgens polijsten we het oppervlak, reinigen we het grondig en brengen we de door jou gekozen lak aan. We voorzien de vloer van drie laklagen, want alleen zo kunnen we garanderen dat je de allerbeste bescherming krijgt. Of het nu om vetspetters, omgestoten drankjes of een omgevallen stoel gaat, je nieuwe vloer kan het allemaal aan dankzij de renovatie.

Extra mogelijkheid: olie én lak!

Veel mensen zijn enthousiast over de uitstraling van een houten vloer behandeld met olie, maar helaas biedt olie alleen geen bescherming tegen vocht, vuil of stoten. Gelukkig hebben we nu een nieuwe oplossing: olie én lak. We brengen eerst de olie aan op de vloer zoals gebruikelijk, maar daarna voegen we ook twee lagen lak toe. Als je van een prachtige, authentieke houten vloer houdt, dan is dit de beste keuze. Een natuurlijke houten vloer, behandeld met olie, afgewerkt met een supersterke laklaag.

Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies. Meubelopslag, duidelijke informatie en nazorg.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan in nauwe verbinding met kantoor zo bundelen we krachten voor het perfecte eindresultaat.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

Lees meer over ons chevron-right

Veel gestelde vragen over houten vloer renoatie 

Wat als er beschadigde plekken zijn op mijn vloer? Kan renovatie dit aanpakken? plus

Beschadigde delen van een houten vloer kunnen vaak worden gerepareerd of vervangen als onderdeel van het renovatieproces. Diensten zoals parket reparatie zijn er speciaal op gericht om dergelijke problemen aan te pakken en te zorgen voor een naadloze integratie met de rest van de vloer.

Er zitten krassen in mijn vloer, kan dit nog verholpen worden? plus

Absoluut, de meeste krassen kunnen wij verhelpen door je vloer weer mooi glad te schuren. Echter komt het af en toe voor dat de krassen te diep in het hout zitten. Daardoor kunnen deze zichtbaar blijven, wel zullen ze aanzienlijk minder worden.

Worden de kieren tussen vloerdelen opgevuld bij de renovatie? plus

De kieren tussen de planken horen bij de 'leg' van je vloer. Die kunnen niet worden opgevuld.

Hoe lang duurt het renovatieproces in vergelijking met een volledige vervanging? plus

Het renovatieproces is over het algemeen sneller dan een volledige vervanging. Echter, de exacte duur kan variëren afhankelijk van de staat van de vloer en de gekozen renovatiemethoden. Het is het beste om een persoonlijke inschatting te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.

Wanneer na de renovatie kan ik de vloer weer dweilen? plus

Wij raden aan om de vloer de eerste 2 weken niet te dweilen vanwege het uithard-proces. Daarnaast adviseren wij altijd de vloer met een stofdoek, stofvrij te houden. Als je zou dweilen dan ontvet je de vloer heel licht en dit is nou juist wat je niet wil. Na 2 weken kan je bij een vervuiling de vloer licht vochtig dweilen.

Wanneer kan mijn parket niet meer gerepareerd worden? plus

Wanneer de vloer zo veel mankementen heeft dat het vaak misschien zelfs duurder is om alles te repareren, kun je de vloer beter helemaal vervangen. Denk dan vooral aan kapotte vloerdelen. Met vlekken, kringen en deuken kunnen we door alleen de vloer te schuren en behandelen deze al heel nieuw leven inblazen!

Is renovatie geschikt voor alle soorten houten vloeren? plus

Niet alle houten vloeren zijn hetzelfde, en sommige kunnen beter reageren op renovatie dan andere. Het is altijd raadzaam om een specialist te raadplegen, zoals het team van Van Houdt Vloeren, om te bepalen of jouw vloer geschikt is voor renovatie.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona