Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close
nu met 10% korting!

offerte Offerte aanvragen

Binnen 5 minuten geregeld

Sfeervolle woonkamer

Waarom kiezen voor een houten vloer leggen

Dat een houten vloer sfeer en karakter aan een huis toevoegt, is bij vrijwel iedereen bekend. Houten vloeren hebben een natuurlijke schoonheid en warmte die andere vloeropties niet kunnen evenaren. Dankzij de veelzijdigheid van dit natuurproduct is het te combineren met elke interieurstijl. Zo zijn er vele houtsoorten en afwerkingen waar, gegarandeerd, voor ieders smaak wat tussen zit.

Naast de veelzijdigheid van een houten vloer, is het ook nog eens een duurzame keuze. Een goed onderhouden houten vloer kan decennia lang meegaan. Ook hoeven beschadigingen niet direct te betekenen dat je hele vloer vervangen moet worden. Bij Van Houdt Vloeren zijn wij namelijk ook gespecialiseerd in het renoveren van jouw houten vloer! 

Ondervloer

Ondervloeren

De geschikte ondervloer voor jouw houten vloer is afhankelijk van verschillende factoren zoals de legwijze en jouw eigen voorkeur. Zo zijn er bijvoorbeeld ondervloeren speciaal voor geluidsreductie of voor wanneer er sprake is van vochtproblemen. Wij adviseren je graag over de juiste keuze voor jou.

Leggen

Zwevend of verlijmd leggen 

Jouw nieuwe houten vloer kan op twee verschillende manier gelegd worden: zwevend of verlijmd. Aan beide legwijzen zijn voordelen verbonden. Zo is een verlijmde vloer bijzonder stabiel, waardoor dit ideaal is voor kamers waar het risico op beweging van de vloer groter is. Daarentegen zijn de kosten van zwevend leggen aanzienlijk lager, wat veel mensen als voordeel ervaren.

Ons aanbod 

Visgraat

Duoplank Visgraat

Plank

Duoplank Plank

H ONGAARSE PUNT

Duoplank Hongaarse Punt

Afwerking

Man met oliemachine in kamer met groene muur

Olie

Man in werkkleding met roller op houten vloer

Lak

Man behandelt houten vloer met hardwax

Hardwax

Hoe wij een houten vloer leggen 

1

Kiezen van een vloer

De eerste stap is het kiezen van de soort houten vloer die wij bij jou thuis moeten leggen. Bekijk op je gemak ons assortiment of neem contact met ons op voor advies over de vloer die het beste bij jou past.

2

Keuze uit afwerking

Zoals eerder benoemd, heb je voor de afwerking van je vloer de keuze uit verschillende opties. Voor de ultieme luxe uitstralingen, raden wij aan deklijsten of plinten te laten plaatsen. Deze zijn bij ons te bestellen en kunnen wij ook direct plaatsen. Mocht je dit liever zelf willen doen, is dit natuurlijk ook mogelijk. Lees hier meer over op onze pagina over plinten

3

Offerte aanvragen

Zodra je weet welke vloer je wilt kiezen, kan je gemakkelijk via onze website een offerte aanvragen, die vervolgens binnen 24 uur in je mailbox te vinden is. Op die manier heb je een goed overzicht van de kosten die komen kijken bij onze service. Nadat je de offerte hebt ondertekend, plannen wij de opdracht in en maken we een afspraak wanneer de parketteur langskomt.

4

Voorbereiding en advies

In de voorbereiding komen wij eerst langs voor een uitgebreide inspectie om inzichtelijk te krijgen hoe uw huidige vloer erbij ligt en in wat voor staat de ondervloer bijvoorbeeld verkeert. Zo krijgen we een goed inzicht van wat er precies gedaan moet worden. Daarbij kun je hier al je vragen stellen en zullen wij je adviseren over bijvoorbeeld de juiste afwerking en onderhoudsmiddelen - die elk bij ons te bestellen zijn - zodat jouw vloer die fantastische, nieuwe uitstraling zo lang mogelijk blijft behouden.

5

De eerste rij planken van de houten vloer leggen

Met de eerste rij planken houden we rekening met de uitbreidingsvoegen (dit zijn kleine ruimtes die worden gelaten tussen de planken en de muur om ruimte te geven voor het natuurlijke uitzetten en krimpen van het hout). Om een natuurlijk patroon te krijgen, wordt ervoor gezorgd dat de uiteinden van de planken van aangrenzende rijen niet uitgelijnd zijn. De planken zullen dus afwisselend gelegd worden.

6

Bevestiging van de planken

Nu de houten vloer ligt, zullen we alles bevestigen. Hiervoor kunnen we drie verschillende methodes gebruiken:

 • Verlijming: Bij deze methode wordt lijm op de ondervloer aangebracht en worden de houten planken direct daarop geplaatst.
 • Zwevend leggen: De planken worden onderling aan elkaar bevestigd (meestal met een kliksysteem), maar niet aan de ondervloer.
 • Spijkeren of nieten: Hierbij worden de planken aan de ondervloer bevestigd met behulp van spijkers of nietjes.
7

Afwerken van de houten vloer

Aan de hand van de keuze die jij eerder hebt gemaakt, zullen we de houten vloer verder afwerken met bijvoorbeeld plinten of deklijsten om tot het perfecte eindresultaat te komen.

8

Nazorg en onderhoud van de vloer

Het is belangrijk dat de vloer eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt krijgt. Natuurlijk moet de houten vloer vaak schoongemaakt worden, maar afhankelijk van de manier waarop de vloer gebruikt wordt, moet deze eens in de zoveel jaar weer opgeschuurd en behandeld worden om alle krassen, deuken en vlekken weg te werken en het weer een nieuwe uitstraling te geven!

Lichte ruime kamer met houten vloer en tuin

Voordelen van een houten vloer 

 • list-item

  Gegarandeerd een sfeervol huis

 • list-item

  Duurzaam in meerdere opzichten 

 • list-item

  Mogelijkheid de uitstraling te veranderen door met kleurolie te behandelen 

 • list-item

  Het verhoogt de waarde van je huis

Hoe kunnen wij je helpen?

Fijn wonen is voor iedereen belangrijk, de juiste vloer is daar een groot onderdeel van. Bij Van Houdt adviseren we je graag over alle mogelijkheden. Weet je al precies wat je wil? Vraag dan direct een offerte aan.

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona