Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
nu met 10% korting!

offerte Offerte aanvragen

Binnen 5 minuten geregeld

Schuurmachine van boven op houten vloer

Waarom je houten vloer laten schuren?

Regelmatig onderhoud van een houten vloer is cruciaal. Het beschermt de vloer tegen slijtage en verlengt de levensduur aanzienlijk. Door periodiek onderhoud, zoals schuren en behandelen, blijft de vloer mooi en functioneel. Het voorkomt ook dat kleine beschadigingen grote problemen worden. Een goed onderhouden houten vloer biedt daarnaast meer wooncomfort en draagt bij aan de waarde van je woning. Het is dus niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook van praktisch en financieel belang.

Man zit op knieeen bij raam en schuurt vloer met schuurmachine

Wanneer ga je houten vloeren schuren?

Hoe weet je of je vloer aan renovatie toe is, of gewoon geschuurd moet worden? Kijk uit naar tekenen van slijtage, zoals krassen, doffe plekken of verkleuringen. Ook als de vloer kraakt of als de afwerking begint te verslechteren, is het tijd om actie te ondernemen. Als je vloer water begint op te nemen in plaats van het af te stoten, is dat een duidelijk signaal dat de beschermende laag versleten is. Regelmatig onderhoud voorkomt dat deze kleine problemen uitgroeien tot grote, dure reparaties.

Lichte ruime kamer met houten vloer en tuin

100% stofarm je houten vloeren schuren

Stofarm schuren vinden wij belangrijk, zowel voor de klant als voor de professional. Door gebruik te maken van professionele apparatuur met stofafzuiging, wordt de overlast tot een minimum beperkt. Dit betekent een gezondere werkomgeving voor de professional en minder schoonmaakwerk achteraf voor de klant. Bovendien verbetert het de afwerkingskwaliteit, aangezien er geen stofdeeltjes in de afwerklaag terechtkomen. Stofvrij werken is dus niet alleen prettiger, maar levert ook een beter eindresultaat op!

Hoe gaan wij te werk met parket schuren?

1

Voorbereiding

Zodra je de opdracht hebt geaccepteerd, beginnen we met de voorbereidingsfase. Ons team neemt contact met je op om alle details zorgvuldig door te nemen. We evalueren de huidige staat van jouw vloer en luisteren naar je wensen voor het eindresultaat. Samen plannen we dan de uitvoering van de werkzaamheden. Gedurende de voorbereiding tot aan de start van de werkzaamheden staan wij altijd klaar om vragen te beantwoorden. Het is een belangrijke eerste stap waarbij jouw visie en onze expertise samenkomen om je vloer nieuw leven in te blazen.

2

Stofarm schuren

Op de afgesproken dag komen we met de juiste machines naar je toe, gewapend met de informatie van de voorbereiding. Toch doen we altijd, voordat we starten, nog een inspectie zodat we eventuele moeilijkheden alvast kunnen tackelen. Bij het schuren nemen we elk detail serieus - van de V-groeven tot de zijkanten en hoeken van de kamer. Ons doel is om een optimaal resultaat te bereiken, waarbij je vloer niet alleen vernieuwd wordt, maar ook zijn karakter behoudt.

3

Afwerken

Na het schuren is je vloer weer egaal en klaar voor de volgende stap. We behandelen de vloer precies zoals overeengekomen. Of het nu gaat om olie, hardwax of lak, elke behandeling wordt met zorg uitgevoerd. Wil je meer weten over de verschillende behandelingsopties? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

4

Oplevering

Na het zorgvuldige schuur- en behandelproces is het essentieel om de vloer 24 uur niet te betreden. Dit geeft de olie, hardwax of lak de tijd om volledig te drogen en een sterke beschermlaag te vormen. Jouw geduld wordt beloond met een prachtig afgewerkte vloer die weer jaren mee kan. Het wachten waard!

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Blije man schuurt houten vloer in lichte kamer met uitzicht png

Waarom kiezen voor Van Houdt?

 • usp

  Vakwerk

  Dankzij 30 jaar ervaring hebben we een precieze kennis van ons vak.

 • usp

  Hoogwaardige machines

  Voor topkwaliteit en een optimaal resultaat.

 • usp

  100% stofarm parket schuren

  Geen zorgen over stof.

 • usp

  Ontzorgen van A tot Z

  Wij bieden extra service voor uw comfort.

Vraag direct een offerte aan chevron-right
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Vragen over het schuren van je houten vloer 

Wat is stofarm schuren? plus

De parketteurs van Van Houdt werken we met hoogwaardige machines die aangesloten zijn op professionele stofzuigers. Zo zorgen we ervoor dat stof direct opgezogen wordt. Dat is beter voor jouw gezondheid én voor die van onze parketteurs. Stofarm schuren betekent niet dat we stofvrij schuren. Er kan altijd wat stof ontsnappen van de stofzuigers. Als we klaar zijn, ruimen we dat natuurlijk op. 

Hoeveel tijd kost het schuren? plus

Het schuren, en polijsten, behoort tot het grootste gedeelte van de werkzaamheden. Hoe lang het duurt is afhankelijk van vele factoren zoals: oppervlakte, de indeling, type hout en de status van de vloer.

Schuren jullie de vloer ook onder de radiator? plus

Ja, wij streven naar een zorgvuldig en egaal eindresultaat. Wel is het mogelijk dat er in sommige gevallen te weinig ruimte is tussen soortgelijke objecten om de vloer helemaal te kunnen behandelen. Onze parketteurs zullen je hierover informeren tijdens de werkzaamheden. 

Schuren en behandelen jullie ook het rooster van de convectorput? plus

Nee, wij schuren geen (rol)roosters van convectorputten. Door de kracht van de schuurmachines is de kans op schade en oneffenheden groot wat geen gewenst eindresultaat oplevert. Wij kunnen wel nieuwe rolroosters leveren die passen bij jouw 'nieuwe' vloer. Geef dit aan bij je offerte-aanvraag. 

Moet al het meubilair uit de te schuren ruimtes? plus

Ja, de ruimtes die geschuurd moeten worden, moeten volledig leeg zijn. Alleen op die manier kan de gehele vloer netjes en egaal behandeld worden. Daarnaast werken wij met grote schuurmachines en die hebben de ruimte nodig. Ook willen we de kans op beschadigingen minimaliseren. Wij werken samen met onze partner 'Charly's Verhuizingen'. Zij kunnen je helpen met het verplaatsen en opslaan van het meubilair.

Mocht het echt niet mogelijk zijn om een zwaar meubel uit de ruimte te verplaatsen zoals bijvoorbeeld een grote kast dan kunnen we er om heen werken. Dit geeft echter wel oneffenheden op de vloer en er kan schade ontstaan aan de meubels. Het laten staan van een of meerdere meubels is op eigen risico.  

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close