Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
Man met schuurmachine op houten vloer in werkkleding

Plinten verwijderen

Wanneer je besluit om parket te laten renoveren, is het van belang om ook de plinten niet over het hoofd te zien. Onze schuurmachines zijn namelijk professioneel en zwaar, wat betekent dat we de plinten niet mee kunnen nemen tijdens het schuren zonder een grote kans op schade. Daarom raden wij aan om de plinten vooraf te verwijderen en na afloop van het proces weer terug te plaatsen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan nadat het parket op prachtige wijze gerenoveerd is, maar mogelijk wel beschadigde plinten heeft achtergelaten. Natuurlijk kan je in plaats daarvan er ook voor kiezen om nieuwe plinten te laten plaatsen - een klus die we uiteraard ook graag voor je uitvoeren!

Verschillende plinten

Plinten kopen

Wil jij voor een gehele nieuwe uitstraling van jouw kamer gaan, inclusief nieuwe plinten? Ook dat kan voor je geregeld worden. Van Houdt Vloeren levert namelijk ook plinten.

Zwarte plinten plaatsen tegen grijze muur op houten vloer

Plinten plaatsen 

Het plaatsen van plinten is niet moeilijk, maar vereist enige handigheid en de juiste materialen. Het is daarom ook niet vreemd dat dit vaak uitbesteed wordt na het laten renoveren of leggen van een vloer. Door het over te laten aan een professional, loop je minder risico op beschadigingen aan je nieuwe vloer. 

Heb je ervaring met klussen en doe je het toch liever zelf? Dan hebben wij nog een paar belangrijke tips voor je in onze blog over plinten plaatsen.

Waaier van verschillende plinten

Kies de juiste stijl

Bij Van Houdt Vloeren hebben we verschillende stijlen plinten waar je uit kunt kiezen. Wil jij graag een klassiek interieur? Dan zijn onze elegantie hout-look details wellicht de juiste keuze voor jou. Ben jij meer fan van een modern design? Dan raden we onze strakke MDF-plinten aan in een tijdloos witte kleur. Vind jij het vooral belangrijk dat kabels verborgen worden? Denk eens na over plinten met een kabelgoot. De keuze is reuze.

Zwarte plint tegen witte muur op houten vloer

De voordelen van plinten 

 • usp

  Afwerking

  Geef jouw kamer de optimale luxe uitstraling door plinten te plaatsen. Door de vele keuzemogelijkheden is er altijd een optie die bij jou past.

 • usp

  Bescherming

  Tijdens het stofzuigen van de randen van de vloer, kan je wel eens de muur raken. Met plinten voorkom je beschadigingen op de muur.

 • usp

  Hygiëne

  De plinten voorkomen dat vuil en stof zich op kunnen hopen in de naad tussen de vloer en muur, wat voor een schonere kamer zorgt.

Veelgestelde vragen over plinten 

Worden de plinten ook geschuurd of worden deze vervangen? plus

De plinten worden niet geschuurd. De schuurmachines zijn te zwaar om dergelijke objecten netjes en egaal te kunnen bewerken en ook kan er schade ontstaan. Wil je nieuwe plinten plaatsen, dan adviseren wij om de oude plinten voor de behandeling te demonteren, zodat de gehele vloer kan worden mee behandeld. Wij kunnen natuurlijk plinten leveren en monteren. Geef dit aan bij je offerteaanvraag. 

Wat is het verschil tussen plinten en deklijsten? plus

Het verschil tussen plinten en deklijsten is dat plinten tegen de muur aan worden gemonteerd en deklijsten op de vloer.

 • Hoge plinten bevestigd op de muur

 • Deklijsten bevestigd op de vloer

Waarom staat er niks over plinten in mijn offerte? plus

Wij kunnen plinten of deklijsten demonteren, leveren en plaatsen. Dit zit echter niet bij onze standaard werkzaamheden inbegrepen. Als je graag wil dat wij ook je plinten of deklijsten leveren of plaatsen, geef dit dan aan bij je offerte-aanvraag.

Heb je al een offerte gehad en wil je ook graag plinten of deklijsten? Neem dan contact met ons op. In je offerte staat hoe je dit doet. 

Moet ik de plinten tegen de muur van te voren verwijderen? plus

Ons advies is om, indien mogelijk, zowel de plinten als de afdeklijsten te demonteren alvorens de behandeling. Dit biedt ons de mogelijkheid om de gehele vloer te behandelen. Ook voorkomt dit eventuele lichte schade aan de objecten. Het demonteren of plaatsen van plinten zit niet standaard bij onze werkzaamheden. Als je wil dat Van Houdt dit voor je doet, geef dat dan aan bij je offerteaanvraag. 

Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close