Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
Amerikaanse ambassade 1874x1055

Jouw wens, onze specialiteit

Wij hebben jarenlang ervaring met vloeren. In deze jaren hebben we tijdens onze werkzaamheden al veel vieze, oude, versleten vloeren gezien. En het is voor ons iedere keer weer een feestje als de verwachtingen worden overtroffen. Zeker als de vloer er naar een paar dagen werken weer uit ziet als nieuw.  Natuurlijk is ieder mens anders, heeft iedereen andere wensen en is iedere vloer verschillend. Bij Van Houdt is het onze missie om elke keer weer aan die wensen te voldoen. Voor iedere vloer.

Verschil houten vloer schuren oud en nieuw 2220x1250

Waarom renovatie?

Waarom zou je een dure nieuwe vloer aanschaffen terwijl de huidige vloer nog zoveel potentie heeft? Een gerenoveerde vloer is duurzaam en voordelig. Met een renovatie heb je veel mogelijkheden voor een nieuwe uitstraling. Voor (bijna) elke wens hebben wij wel een mogelijkheid en we denken graag mee om een passende behandeling te kiezen voor jouw vloer. 

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Veelgestelde vragen

Ik heb kapotte vloerdelen kunnen deze vervangen worden? plus

Gelukkig kunnen kapotte vloerdelen worden vervangen. De wijze waarop is afhankelijk of het een lamel- of een tapisparket betreft. Neem contact met ons op voor verder advies voor jouw specifieke situatie. 

Mijn lamelparket schuift uit elkaar, kan deze weer bij elkaar geschoven worden? plus

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als de vloer niet gelijmd is, is het mogelijk om de vloer enigszins door te tikken. Bij een lamelparket zijn alle planken met elkaar verbonden. Dat maakt het in de praktijk moeilijk om de parketdelen bij elkaar te schuiven. 

Worden de kieren tussen vloerdelen opgevuld bij de renovatie? plus

De kieren tussen de planken horen bij de 'leg' van je vloer. Die kunnen niet worden opgevuld.

Kan ik mijn vloer een andere kleur geven? plus

Dit is afhankelijk van de houtsoort. Donkere en tropische houtsoorten laten zich niet kleuren. De meeste Europese houtsoorten kunnen gewoon gekleurd worden met olie, maar de uiteindelijk uitstraling van de vloer blijft wel afhankelijk van de houtsoort. Het hout bepaalt namelijk zijn eigen kleur.

Wat kan ik doen om krassen in de vloer te vermijden? plus

Om je vloer optimaal te beschermen, raden wij aan om viltjes onder de meubels te plaatsen. Dat vermindert de kans op krassen tijdens het schuiven. Daarnaast raden wij ten zeerste aan om bij elke entree een goede inloopmat te gebruiken. Hiermee voorkom je inloop van zand in jouw woning, een van de grootste veroorzakers van krassen en slijtage.

Zorg er ook voor dat, bij het terugplaatsen van je meubels, de meubels door de ruimte getild worden in plaats van het schuiven van de meubels over jouw mooie vloer.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close