Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close
Man schuurt houten vloer

Onderhoud door Van Houdt 

Bij Van Houdt kun je terecht voor verschillende diensten als het gaat om parket onderhoud. Zo kun je bij ons terecht voor parket renovatie, schuren, schuren en oliën, schuren en hardwaxen, schuren en lakken en parketreiniging. Eigenlijk alles waar het om draait bij het opknappen van je houten vloer. De prijs van parketonderhoud verschilt per vloer en wat er moet gebeuren. Het reinigen van je parket is voordelig dan onderhoud. Een parketreiniging kost vaak minder tijd dan wanneer we je vloer opnieuw gaan schuren en afwerken. 

Hand met schuurmachine 2

Zelf doen of uitbesteden?

Het is ook mogelijk om parketonderhoud zelf uit te voeren. In onze webshop vind je diverse onderhoudsproducten voor je parketvloer. Bovendien kun je ons altijd raadplegen over welke producten het beste zijn voor jouw vloer. Het voordeel van uitbesteden is dat wij je volledig ontzorgen. Bij Van Houdt werken we met parketteurs met kennis, we hebben professionele machines en door onze jarenlange ervaring met het renoveren en onderhouden van houten parketvloeren heeft ook jouw vloer geen geheimen voor ons. 

Wij hebben teams in de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden en de steden daar omheen. Maar wij komen ook in de rest van Nederland! Wil je meer weten over de kosten voor parket onderhoud? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Foto Meijs 16

3 redenen om te kiezen voor behoud van hout

 • list-item

  Het is goedkoper dan een nieuwe vloer aanschaffen.

 • list-item

  Je kan de uitstraling van je houten vloer behouden.

 • list-item

  Je gaat voor een duurzame keuze.

Het verschil tussen reinigen of onderhoud 

Wat is reinigen?

Bij het reinigen krijgt je vloer een grondige schoonmaakbeurt. Met onze professionele machines reinigen we je vloer grondig. Zo verwijderen we al het vuil. Daarna brengen we een onderhoudsmiddel aan zodat we je vloer weer fris en verzorgd achter laten. 

Wat is onderhoud?

Bij een onderhoudsbeurt gaan we de vloer schuren. Door het schuren, verdwijnen krassen en hardnekkige vlekken. Daarna behandelen we de vloer met een afwerking naar keuze, zoals een olie, hardwax of lak. Je vloer ziet er dan weer netjes uit en kan weer jaren mee. 

Het verschil

Onderhoud is te vergelijken met een renovatie van je vloer. De hele vloer wordt geschuurd. Misschien is dit nu nog niet nodig? Wat het beste past bij jouw vloer en jouw situatie hangt af van de staat van je vloer en je wensen. Wij adviseren altijd een reiniging of onderhoudsbeurt. We geven je graag advies, wat het beste bij jouw wensen én je vloer past.

Service en vakmanschap

Bij Van Houdt staan service en vakmanschap altijd voorop als het gaat om parket onderhoud en al onze andere diensten. Wij maken het verschil door onze persoonlijke aandacht, gebruik van kwalitatieve producten en het gebruik van de beste machines om stofarm te schuren en de andere onderhoudsklussen uit te voeren. 

Ons familiebedrijf is ontstaan vanuit een passie voor hout en daarom kijken wij er naar uit oude vloeren een tweede leven te geven door middel van parket onderhoud.

Bovendien kunnen wij je, samen met onze partners, ook nog ontzorgen met extra services. Denk hierbij aan het tijdelijk verhuizen en/of opslaan van jouw meubels als wij aan de slag gaan met het parket onderhoud.

Veelgestelde vragen over onderhoud 

Hoe onderhoud ik mijn vloer? plus

Dit is afhankelijk van de afwerking(lak, olie of hardwax) van je vloer. Als wij de werkzaamheden uitvoeren, dan krijg je na afloop altijd een rapport van de werkzaamheden. Onderdeel van dit rapport is ons advies over hoe je de vloer het beste kan onderhouden en welke producten je hiervoor het beste kan gebruiken. Daarnaast kunnen wij jaarlijks je vloer van een reiniging en onderhoudsbeurt voorzien.

Waar kan ik de juiste onderhoudsproducten kopen? plus

Alle producten die je nodig hebt voor het onderhoud van je vloer kun je online kopen via onze webshop: onlineparketspecialist.nl. Na de werkzaamheden ontvang je van ons altijd een servicerapport en een onderhoudswijzer die past bij de afwerking van jouw vloer. 

Hoe snel kunnen jullie starten met de werkzaamheden? plus

Onze parketteurs zijn flexibel inzetbaar. Van Houdt beschikt over meerdere teams waardoor we over het algemeen op korte termijn met de werkzaamheden kunnen beginnen. Werkzaamheden die verder in de toekomst liggen, plannen wij ook graag met je in. Ook als je haast hebt met de werkzaamheden horen wij het graag. Wij hebben vaak nog enige mogelijkheden op zeer korte termijn.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona