Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Parket schuren en lakken prijs per m2

Iedere houten vloer heeft zijn eigen verhaal en unieke charme, en bij Van Houdt geloven we dat elk van deze vloeren een tweede leven verdient. Maar wat kun je nou verwachten qua kosten? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van het parket schuren en lakken en de prijs per m2.

Waarom kiezen voor parket schuren en lakken?

Parket staat bekend om zijn duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Toch kunnen zelfs de meest kwalitatieve vloeren na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen. Dankzij parket schuren en aansluitend lakken, kan jouw vloer er weer uitzien alsof deze net is gelegd! Het resultaat? Een vloer die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook extra beschermd is tegen toekomstige beschadigingen.

Lichte witte keuken met houten vloer

De voordelen op een rij

  1. Langere levensduur: Een goed onderhouden vloer kan vele jaren meegaan, waardoor je op de lange termijn zelfs geld bespaart.

  2. Nieuwe uitstraling: Door te kiezen uit de diverse afwerkingen van lak, kun je jouw interieur een frisse of geheel nieuwe look geven.

  3. Optimale bescherming: Met de juiste olie en lak krijgt je vloer een beschermende laag die bestand is tegen vlekken, krassen en zelfs UV-stralen.

“Bij Van Houdt begrijpen we de waarde van een prachtige houten vloer. Daarom zetten we ons in om deze in optimale staat te brengen en te houden.”

In het volgende gedeelte van dit artikel gaan we dieper in op het proces van schuren en lakken en wat je kunt verwachten op het gebied van kosten.

Het proces: Van schuren tot schittering

Een parketvloer renoveren is een proces dat vakmanschap en aandacht voor detail vereist. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk bij Van Houdt Vloeren?

Stap 1: Schuren

Het begint allemaal met schuren. Oude laklagen, kleine beschadigingen en verkleuringen worden zorgvuldig verwijderd. Hierdoor krijgt de vloer een gelijkmatig oppervlak, essentieel voor een optimale hechting van de lak.

Stap 2: Voorbereiding voor lakken

Na het schuren is het van belang om het oppervlak grondig te reinigen om stof en kleine deeltjes te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de lak vlekkeloos kan aangebracht worden tijdens de volgende stap.

Stap 3: Het lakken

Het is tijd voor de magie van schuren en lakken. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen uit diverse laksoorten. Of je nu gaat voor een matte finish of een glanzende afwerking, bij Van Houdt garanderen we een perfect resultaat.

Stap 4: Nazorg en onderhoud

Eenmaal gelakt, is het van belang de vloer de juiste zorg te bieden. We voorzien altijd van advies over hoe je een gelakte parketvloer onderhoudt, zodat je nog jaren kunt genieten van je prachtige vloer.

Wat betekent dit voor je portemonnee?

De exacte kosten voor het schuren en lakken van je parketvloer kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de staat van je huidige vloer, de oppervlakte en de gekozen laksoort. Echter, bij Van Houdt Vloeren streven we altijd naar transparantie in prijzen. Bovendien is investeren in je parketvloer een slimme keuze. Zoals eerder vermeld, biedt een gerenoveerde vloer tal van voordelen.

“Een gerenoveerde parketvloer is niet slechts een esthetische upgrade; het is een investering in de duurzaamheid en waarde van je woning.”

Benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen doen? Neem contact met ons op en onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren en een passende offerte te bieden.

Bij Van Houdt Vloeren geloven we in kwaliteit, vakmanschap en klanttevredenheid. Elke vloer heeft zijn eigen unieke karakter, en het is onze missie om dat karakter te behouden en te versterken. Laat ons jouw parketvloer naar een hoger niveau tillen!

Veelgestelde vragen over parket schuren en lakken

Wanneer is de vloer die behandeld is met lak droog? plus

Voor een houten vloer die behandeld is met een 2K lak, geldt dat de vloer de eerstvolgende dag na het aanbrengen van de laatste laklaag weer beloopbaar en dus droog is. Na 3 dagen is de vloer weer belastbaar. Je vloer zal 10 dagen na oplevering volledig uitgehard zijn.

Voor een optimaal mogelijk droogproces is het van belang dat er in de behandelde ruimtes een normale kamertemperatuur is van 18 tot 20 graden. Tragere droging kan zich voordoen bij lage temperaturen of hoge ondergrond- en luchtvochtigheid.

Hoelang duren de werkzaamheden voor het schuren en behandelen van de vloer met lak? plus

De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer die behandeld moet worden.
Over het algemeen kunnen we minimaal 60 meter op een dag schuren. Als de planning het toelaat, doen wij ons best om zo'n 100 meter op een dag te schuren. Dat houdt in dat wij de parketvloer dezelfde dag nog in de eerste laklaag zetten. De tweede dag zullen we twee keer terug komen om de tweede en de derde laklaag aan te brengen.

Hoe weet ik welke behandeling het beste is voor mijn parketvloer? plus

Na het kaal schuren, kunnen wij de vloer behandelen met lak, olie of hardwax. Voor alle behandelingen geldt een mooi eindresultaat. Het is alleen wel belangrijk om de locatie van je vloer in gedachte te houden. Een vloer waar veel op gelopen wordt zoals een keuken of woonkamer, heeft een andere behandeling nodig dan een vloer waar minder intensief op gelopen wordt zoals de slaapkamer.

In de stelregel geldt dat lak het sterkst is en olie het minst sterk. Daarnaast is lak ook het meest onderhoudsvriendelijk. Bekijk onze dienstenpagina's per behandeling voor verdere informatie.

Hoe vaak moet ik mijn parketvloer laten schuren en lakken? plus

Het is in het algemeen aan te raden om je parketvloer elke 10 tot 15 jaar te laten schuren en lakken. Echter, dit hangt ook af van de intensiteit van het gebruik en de manier van onderhoud. Vloeren in huishoudens met huisdieren of kleine kinderen kunnen eerder toe zijn aan renovatie.

Conclusie

Bij Van Houdt Vloeren combineren we passie met vakmanschap. De renovatie van je parketvloer is een kunst op zich. Door te kiezen voor schuren en lakken, investeer je in een duurzame, aantrekkelijke en functionele vloer die de komende jaren zal schitteren.

Ben je overtuigd of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij elke stap. Geef je parketvloer het tweede leven dat het verdient bij Van Houdt Vloeren!

Tip: Bekijk ook onze andere diensten en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die we bieden voor de renovatie en het onderhoud van je houten vloer.

Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close