Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close
nu met 10% korting!

offerte Offerte aanvragen

Binnen 5 minuten geregeld

Vanhoudt before edited 34

Vloer opknappen met hardwax

We hebben verschillende afwerkmogelijkheden, waarvan hardwax er één is. Hardwax bestaat uit een deel olie en een deel was. De olie trekt diep in het hout en zorgt ervoor dat de prachtige houtstructuur zichtbaar wordt. Dankzij de was krijgt het hout een warme kleur. Daarbij zorgt het ook voor een beschermlaag boven op de houten vloer. Een goede keuze dus voor mensen die houden van een karakteristieke vloer, maar de vloer wel willen beschermen!

Vanhoudt after 18

Hardwax vloer opknappen: wat zijn de opties?

Hardwax toont dus de natuurlijke schoonheid van een houten vloer, maar zorgt wel voor een beschermende toplaag. Deze hardwax olie komt in twee varianten: mat of zijdeglans. Het aanbrengen van hardwax olie gebeurt in twee lagen. We brengen twee lagen hardwax olie aan zodat de was een dubbele beschermlaag kan creëren op de vloer. Dan is de hardwax vloer minder gevoelig voor vocht en viezigheid. Wel raden we aan om vochtige plekken en vuil zo snel mogelijk op te ruimen. Na een langere tijd kan het toch door de was heen trekken waardoor er kringen in het hout kunnen ontstaan.

Hardwax is toepasbaar op vrijwel alle houtsoorten en droogt relatief snel. Afhankelijk van het seizoen hoeft het maar 1 tot 2 dagen te drogen. Daarna kunnen de meubels teruggezet worden op hun plek en kan je gewoon weer lopen. Na 10 dagen is het helemaal uitgehard.

Hoe gaan we te werk bij het aanbrengen van hardwax olie?

Hardwax olie aanbrengen kan niet zomaar. We moeten de vloer eerst goed voorbereiden.
1

Parketvloer repareren

Van tevoren kan je aan ons doorgeven welke reparaties we moeten uitvoeren aan je parket vloer. Jij stuurt de foto’s en op basis daarvan bepalen we onze planning. Op de dag van onze afspraak beginnen we met het repareren van vloerdelen en vullen we gaten en kieren. Als dit is gedaan, kunnen we door naar het voorbereiden van de vloer.

2

Schuren van de houten vloer

Voordat we de hardwax olie aanbrengen, moeten we eerst de bovenste laag van de vloer aanpakken. Dit doen we door te schuren met een grove korrel. Hiermee halen we ook gelijk oppervlakkige krasjes en deuken weg. Het resultaat: een prachtige, egale vloer.

3

Hardwax olie aanbrengen

Dan is het tijd voor het aanbrengen van hardwax olie. We doen dit in twee lagen. Afhankelijk van het weer en de luchtvochtigheid duurt het één á twee dagen voordat we klaar zijn met beide lagen. De hardwax olie moet goed intrekken voor het de vloer goed kan beschermen.

4

Hardwax vloer onderhouden

Hardwax beschermt de vloer tegen viezigheid en vocht, maar het is nog steeds heel belangrijk dat je natte plekken en vuil zo snel mogelijk opruimt. Als je het te lang laat liggen, kan het namelijk toch door de beschermlaag dringen. Als dit gebeurt heb je kans op kringen in je parket vloer, dat zou toch zonde zijn. Verder is het bij het grondig schoonmaken van de vloer slim om de dweil zo goed mogelijk uit te wringen. En gebruik speciale schoonmaakmiddelen die de toplaag van de hardwax vloer niet aantast.

Aan het werk 5

Voor- en nadelen van een hardwax vloer

 • list-item

  + Hardwax olie zorgt voor een warme houtkleur.

 • list-item

  + Je behoudt een karakteristieke uitstraling.

 • list-item

  + Je hebt maar twee lagen nodig.

 • list-item

  + De was in de hardwax zorgt voor een goede bescherming.

 • list-item

  - Je moet vocht en vuil snel opruimen, anders heb je kans op kringen.

 • list-item

  - De toplaag beschermt niet tegen flinke stoten of krassen.

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close