Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close
Man zit op vloer en schuurt deze in lichte ruime woonkamer

Parketvloer aanhelen

We moeten allereerst weten van welke houtsoort jouw huidige parket is. Maak wat foto’s van je vloer en - dankzij onze jarenlange ervaring - weten we gelijk met welke houtsoort we moeten werken. We hebben veel verschillende houtsoorten in ons assortiment, dus we vinden altijd de perfecte match met jouw parket. Op naar een prachtige vloer!

Vanhoudt after 23

Hoe werkt dat dan?

Een parketvloer aanhelen gaat als volgt: Eerst leggen we een nieuwe vloer op de plek waar jullie de vloer naar willen uitbreiden zoals een keuken of uitbouw. De nieuwe vloer wordt op exact dezelfde manier gelegd als het huidige parket. Als alle vloerdelen op de juiste plek liggen, kan het zijn dat je nog wat kleurverschil ziet, maar heb vertrouwen. Straks zie je er niets meer van!

Stappenplan aanhelen parketvloer

1

Situatie opnemen

Bij het aanhelen van de parketvloer zullen we altijd de huidige situatie opnemen. Zijn er eventuele moeilijke hoeken, hoogteverschillen of andere uitdagingen? Wij identificeren ze vooraf en zorgen dat we goed voorbereid beginnen. 

2

Uittanden oude vloer

Wanneer je bijvoorbeeld een muur weghaalt, blijven er allemaal halve parketplanken liggen. Door die uit te tanden, kunnen we vervolgens de nieuwe vloer mooi doorleggen zodat het patroon van je vloer naadloos doorloopt.

3

Reparatie huidige vloer

Een vloer is nou eenmaal een veelgebruikt onderdeel van je huis, dus het is niet gek als er wat reparaties nodig zijn aan je huidige parketvloer. Hierbij kan je denken aan diepe krassen, grote of kleine gaten, spijkers en kieren. Je kunt bij het maken van een afspraak aangeven of er iets gerepareerd moet worden. 

4

Parket renovatie

Parket aanhelen combineren we altijd met parket renovatie. Op die manier krijgen we de meest perfecte uitkomst. We checken de huidige parketvloer op krasjes en andere oppervlakkige oneffenheden. Die kunnen we makkelijk weg krijgen in de volgende stap: schuren.

5

Schuren

Als we onze schuurmachines pakken dan zul je al gauw verbetering zien aan jouw parketvloer. De vlekken, deuken en krassen verdwijnen snel en al gauw heb je een prachtige, egale vloer die perfect overloopt in je nieuwe parketvloer. Zoals beloofd: je ziet geen enkel verschil meer tussen de oude en nieuwe parketvloer.

6

Afwerken

We maken de vloer helemaal schoon zodat we kunnen beginnen aan het leukste gedeelte van de klus: het parket voorzien van een afwerking naar keuze! We hebben drie verschillende soorten afwerkingen die ieder een eigen uitstraling hebben en bescherming bieden aan je parketvloer. Na het aanhelen van je parket wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk genieten van je nieuwe vloer. We adviseren graag welke afwerking het beste past bij jou en jouw woning.

Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies. Meubelopslag, duidelijke informatie en nazorg.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan in nauwe verbinding met kantoor zo bundelen we krachten voor het perfecte eindresultaat.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

Lees meer over ons chevron-right

Veel gestelde vragen over aanhelen van je houten vloer 

Worden de kieren tussen vloerdelen opgevuld bij de renovatie? plus

De kieren tussen de planken horen bij de 'leg' van je vloer. Die kunnen niet worden opgevuld.

Hoe pas ik mijn offerte aan? plus

Als je offerteaanvraag bij ons binnen is dan gaan wij gelijk aan de slag. Wil je nog wat toevoegen of aanpassen? Mail ons dan. Als je de offerte al hebt ontvangen, noteer dan het offertenummer in de mail. Zo kunnen we je snel verder helpen. 

Wanneer kan mijn parket niet meer gerepareerd worden? plus

Wanneer de vloer zo veel mankementen heeft dat het vaak misschien zelfs duurder is om alles te repareren, kun je de vloer beter helemaal vervangen. Denk dan vooral aan kapotte vloerdelen. Met vlekken, kringen en deuken kunnen we door alleen de vloer te schuren en behandelen deze al heel nieuw leven inblazen!

Er zitten krassen in mijn vloer, kan dit nog verholpen worden? plus

Absoluut, de meeste krassen kunnen wij verhelpen door je vloer weer mooi glad te schuren. Echter komt het af en toe voor dat de krassen te diep in het hout zitten. Daardoor kunnen deze zichtbaar blijven, wel zullen ze aanzienlijk minder worden.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona