Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Zo doe je dat: Parket over je bestaande vloer leggen

Droom je helemaal weg bij prachtige parketvloeren? We begrijpen je helemaal. Maar wat als je nog een vloer hebt liggen? Wij vertellen je of je parket over je bestaande vloer kan leggen.

Zakelijk parket renovatie woningbeheer

Parket over vloer leggen

Kan je parket over elke vloer leggen? Die vraag horen we regelmatig. Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit welke vloer er nu ligt, zolang het maar een vlakke, stabiele vloer is. Dit is bijvoorbeeld een tegelvloer, een pvc vloer of een andere vloer. Zolang het mogelijk is om het parket erop te bevestigen, hoef je je huidige vloer dus helemaal niet weg te halen.

Je kan het parket niet over vloeren heen leggen zoals oud tapijt, hobbelig zeil of andere vloeren met flinke beschadigingen. In dat geval moet je die vloer er toch echt uit slopen.

Voordelen van parket over vloer leggen

Dat het flink wat tijd en geld bespaart om parket over de oude vloer te leggen, dat begrijpt iedereen. Maar daarnaast zijn er nog een aantal voordelen:

 • Minder rommel, want je laat je oude vloer lekker liggen.

 • De oude vloer zorgt voor extra isolatie.

 • Kleine hoogteverschillen zijn gemakkelijker op te lossen dankzij de extra vloerlaag.

Parket vloer leggen

Oké, je hebt vast kunnen stellen dat je je parket vloer over de oude vloer kan laten liggen. Dat scheelt een hoop gedoe! Maar dan is natuurlijk de volgende vraag: wat voor soort parketvloer kies je? Er zijn een aantal mogelijkheden, waaronder een eiken houten parketvloer!

Zakelijk Parket schuren kantoor

Eiken houten parket vloer afwerken

Als je kiest voor een eikenhouten parketvloer, dan heb je nog een aantal moeilijke keuzes te maken. Eikenhout is een veelzijdige houtsoort die ideaal is voor ieder soort huis. Wat betreft de afwerking heb je 3 keuzes:

 1. Parket olie

 2. Parket hardwax

 3. Parket lak

Alle keuzes hebben hun eigen voor- en nadelen. We vertellen je meer zodat je een weloverwogen keuze kan maken:

Parket olie

Als je kiest voor parket olie, dan kies je voor een vloer met een natuurlijke houtkleur. Wel kan je binnen deze olie nog kiezen voor verschillende houtkleuren. Van een koele houtkleur tot een hele warme houtkleur en alles daartussenin. Dat is een groot voordeel van je parketvloer behandelen met parket olie. De keuze is reuze!

Het nadeel van parket olie is helaas wel dat het weinig bescherming biedt aan de vloer. Niet heel handig voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Krassen en deuken ontstaan gemakkelijk en zijn moeilijk te herstellen. Je moet dus regelmatig een onderhoudsolie aanbrengen over de gehele vloer. Alleen op die manier heb je lang plezier van je nieuwe parketvloer!

Parket hardwax


Hardwax is onze tweede keuze en het is samengesteld uit olie en was. Deze twee zorgen voor een prachtige combinatie als je het aanbrengt op parket. Het trekt diep in het hout en laat de prachtige houtstructuur zien. Het zorgt ervoor dat ieder huis direct een karakteristieke uitstraling krijgt.

De parket hardwax biedt een betere bescherming aan jouw parketvloer dan de olie, dus dat is fijn! Desalniettemin zijn beschadigingen nog wel mogelijk. We raden daarom altijd aan om alle meubels op viltjes te zetten, binnenshuis zonder schoenen te lopen en jaarlijks een onderhoudswas aan te brengen.

Parket lak

Voor de allerbeste bescherming van je nieuwe parketvloer, kies je voor parket lak. Deze onverwoestbare toplaag is slijtvast en onderhoudsvrij. De lak is in heel veel kleuren verkrijgbaar. Van wit, grijs en zwart tot roze, paars en groen. Maar daarnaast kan je gelukkig ook kiezen voor natuurlijke houtkleuren. Kies voor glans, zijdeglans of mat en je hebt straks een vloer liggen waar je trots op bent! Deze vloer is perfect voor gezinnen met huisdieren, want de vloer is niet stuk te krijgen.


Man in werkkleding met roller op houten vloer
Man in werkkleding met roller op houten vloer

Van Houdt Vloeren voor jouw nieuwe vloer

Als je graag een nieuwe parket vloer over je huidige vloer wil laten leggen, dan ben je bij Van Houdt Vloeren aan het juiste adres. We denken graag met je mee over de juiste aanpak, welke vloer het mooiste staat in jouw huis en welke afwerking het beste past bij jouw leefstijl. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor vragen of advies. We staan je graag te woord.

Succes bij het uitzoeken van je nieuwe parketvloer!


Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close