Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Parket op vloerverwarming: Waar op letten?

Je hoort het steeds vaker: vloerverwarming in huis. Het is een slimme, duurzame manier om je woning te verwarmen. Maar kan vloerverwarming met parket eigenlijk wel? Gelukkig hebben we goed nieuws, parket op vloerverwarming kan zeker! Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Warme voeten combinatie vloerverwarming bvb

Parket en vloerverwarming

Misschien verwacht je niet direct dat parket en vloerverwarming een goede combinatie is, maar niets is minder waar. Er zijn een aantal houtsoorten die perfect zijn voor vloerverwarming met parket, waaronder eikenhout. Laat eikenhout nou precies een veelzijdige houtsoort zijn waarmee je qua stijl je alle kanten mee op kunt. Dus met parket op vloerverwarming komt het wel goed.

Parket over vloerverwarming

Als je graag een warme, authentieke vloer in huis wilt, maar ook graag warme voeten. Dan is het raadzaam om je eerst goed te verdiepen in parket vloerverwarming. Er zijn namelijk een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden.

Het juiste verwarmingssysteem

Er zijn eigenlijk twee verwarmingssystemen die het meest worden toegepast. Watergedragen of elektrisch. Ze zijn allebei duurzame oplossingen, maar hebben hun voor- en nadelen. Een elektrische verwarming is vooral handig voor kleinere ruimtes, zoals een badkamer. Een watergedragen vloerverwarming is perfect voor je hele woning. Omdat het gemakkelijker de hele oppervlakte van de vloer kan verwarmen, kun je je woning met minder moeite warm krijgen. Lekker efficiënt en kostenbesparend! Zowel elektrisch als een watergedragen vloerverwarming kan in combinatie met een houten vloer.

Acclimatiseren van vloerverwarming parketvloer

Zoals je misschien wel weet, kan een vloer meebewegen met de temperatuur van de woning. Daarom is het belangrijk om je parket vloerverwarming goed te laten acclimatiseren voordat het geïnstalleerd wordt. Dat houdt in dat je de planken enkele dagen moet laten liggen in de ruimte waar ze geplaatst gaan worden.

Als het parket op de vloerverwarming ligt, is het belangrijk om de luchtvochtigheid in huis tussen de 40% en 60% te houden. Dit voorkomt dat je mooie parketvloer gaat kromtrekken.

Onderhoud van parket op vloerverwarming

Een parketvloer gaat niet goed samen met veel vocht, vooral niet als er een vloerverwarming onder ligt. Het is dus belangrijk dat je de vloer tijdens het schoonmaken niet te vochtig maakt. Dit voorkomt dat het je houten vloer krom gaat trekken en lelijk wordt. Zorg dus voor een goed onderhoud van je parket voor vloerverwarming en je hebt voor een jarenlang veel plezier van je parket voor vloerverwarming.

Dweil op houten vloer in lichte kamer met kleed en plant
Dweil op houten vloer in lichte kamer met kleed en plant

Voordelen van parket op vloerverwarming

Parket over vloerverwarming is een goede keuze voor wie een comfortabel, warm huis wil, maar óók waarde hecht aan een mooi interieur. De vloer kun je laten afwerken zoals jij dat voor ogen hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook allemaal functionele voordelen.

Een goed geïnstalleerde parketvloer op vloerverwarming zorgt voor energiebesparing. Dankzij het parket wordt de warmte gelijkmatig over de vloer verdeeld, waardoor de thermostaat vaak een paar graden lager kan worden ingesteld. Ook voelt de vloer overal even warm aan. Geen onaangename koude plekken meer in huis!

Parketvloer afwerken

Ben je helemaal overtuigd van parket op vloerverwarming? Goed! Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de afwerking en we laten je graag kennismaken met onze opties.

Parket olie

Dankzij een hoogwaardige 2-componenten olie wordt je parketvloer geïmpregneerd én beschermd. Door de olie komt de natuurlijke houtkleur goed naar voren.

Hier lees je meer over parket olie.

Parket hardwax

Parket hardwax zorgt voor een betere bescherming van de vloer. Dankzij de wax wordt de houtstructuur goed zichtbaar. Deze afwerking zorgt dus voor een prachtige authentieke uitstraling in huis.

Hier lees je meer over parket hardwax.

Vloerlak

Kies je voor parket lak, dan heb je een enorme keuze. Alle kleuren zijn beschikbaar, maar daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een uitstraling zoals mat, zijdemat en hoogglans. Daarnaast biedt de parket lak voor de allerbeste bescherming!

Hier lees je meer over vloerlak.

Hardwax wordt met een roller aangebracht op een houten vloer
Hardware wordt met een roller aangebracht op een houten vloer

Van Houdt voor vloerverwarming met parket


Denk je erover na om vloerverwarming te laten plaatsen, maar wil je dat wel combineren met een prachtige parketvloer? Je hebt nu gelezen dat de combinatie parket en vloerverwarming perfect samen kan! Bij Van Houdt gaan we altijd mee met de trends en mogelijkheden, niet gek dus dat je bij ons terecht kunt voor vloerverwarming en parketvloer. 

We denken graag met je mee, dus neem zeker contact met ons op voor advies. Tot snel!

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn
Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close