Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close

Waarom vloerrenovatie beter is dan vervanging

Bij Van Houdt hebben we al drie decennia lang een passie voor het transformeren van parketvloeren. We begrijpen de waarde van het behouden en verfraaien van wat je al hebt, in plaats van te kiezen voor een totale vervanging. Hieronder bespreken we de voordelen van het renoveren van je houten vloer.

Schuurmachine op houten vloer

Kostenbesparing op korte en lange termijn

Een van de meest overtuigende redenen om te kiezen voor houten vloer renovatie is de aanzienlijke besparing die het met zich meebrengt. Als je ooit de prijs hebt opgevraagd voor het volledig vervangen van een parketvloer, weet je dat dit een kostbare onderneming kan zijn.

Korte termijn

Bij een complete vervanging zijn er diverse kostenposten waarmee je rekening moet houden: de aankoop van nieuw hout, verwijderingskosten van de oude vloer, en natuurlijk de installatiekosten van de nieuwe vloer. Aan de andere kant zijn bij renovatie, de kosten voornamelijk beperkt tot schuren en behandelen. Dit kan de initiële uitgaven drastisch verminderen.

Lange termijn

Op de lange termijn kunnen de besparingen nog aanzienlijker zijn. Een gerenoveerde vloer kan, mits goed onderhouden, vele jaren meegaan. In plaats van elke tien jaar of zo te overwegen een volledige vervanging te doen, kun je met regelmatig onderhoud en kleinere renovaties die levensduur flink verlengen.

Behoud van authentieke en historische waarde

In een tijdperk waarin authenticiteit en karakter steeds meer worden gewaardeerd, is het behouden van de oorspronkelijke houten vloer een onschatbare troef. Veel oudere huizen hebben vloeren die niet alleen gemaakt zijn van kwalitatief hout, maar die ook verhalen en geschiedenis in zich dragen.

Elke kras, elke deuk, elke verkleuring vertelt een stukje van het verhaal van het huis. Misschien herinneren ze aan de voetstappen van vorige generaties of aan de speelse streken van een huisdier. Door te kiezen voor parket reparatie in plaats van volledige vervanging, respecteer en bewaar je deze verhalen.

Bovendien heeft een authentieke houten vloer vaak een unieke uitstraling die niet eenvoudig te repliceren is met modernere materialen. De textuur, kleur en patina ontwikkeld door jaren, zo niet decennia, van gebruik, voegt een warmte en charme toe die simpelweg niet te koop is.

Bij Van Houdt Vloeren weten we hoeveel waarde er kan zitten in een oude houten vloer. Of je nu wilt besparen op renovatiekosten of de rijke geschiedenis van je huis wilt behouden, we staan klaar om je te helpen de beste keuze voor je situatie te maken.


Waarom een houten vloer renoveren? Denk aan het milieu en je waardevolle tijd!

Het renoveren van een houten vloer heeft meer voordelen dan je op het eerste gezicht zou denken. Naast het esthetische en historische perspectief, zijn de milieu-impact en de tijdsbesparing twee aspecten die vaak over het hoofd worden gezien. Laten we dieper ingaan op deze twee essentiële factoren en ontdekken hoe ze van invloed kunnen zijn op je besluit om je houten vloer nieuw leven in te blazen.

Milieu-impact: verminderde verspilling en duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, wordt de parket renovatie van houten vloeren een nog belangrijkere keuze voor huiseigenaren die zich inzetten voor het milieu.


Verminderde verspilling

Een houten vloer heeft de potentie om decennialang mee te gaan. Door te kiezen voor renovatie in plaats van vervanging, zoals houten vloer behandelen of parket reparatie, voorkom je onnodig afval. Je geeft je vloer niet alleen een tweede kans, maar draagt ook bij aan de vermindering van houtverspilling.

Duurzaamheid voorop

Het is niet alleen de vloer zelf die profiteert van een renovatie. Door het gebruik van milieuvriendelijke producten zoals olie en lak bij het behandelen van de vloer, ben je verzekerd van een duurzaam resultaat dat niet alleen goed is voor je vloer, maar ook voor onze planeet.

Tijdsbesparing: sneller proces dan volledige vervanging

Voor veel huiseigenaren is tijd even kostbaar als geld. Renovatie van een houten vloer kan hier een oplossing bieden.

Sneller en efficiënter

Het volledige proces van het renoveren van een houten vloer, zoals schuren en oliën of schuren en lakken, is vaak binnen enkele dagen voltooid. Dit in tegenstelling tot de weken die het kan duren om een oude vloer volledig te vervangen en een nieuwe te installeren.

Minder rommel en gedoe

Het renoveren van een vloer betekent ook minder rommel in huis. De werkzaamheden zijn beperkt tot specifieke gebieden, waardoor je huis overzichtelijk blijft en je snel weer kunt genieten van je vernieuwde vloer.

Als je nog steeds overweegt om je houten vloer te vervangen, denk dan eens na over de impact op het milieu en de tijd die je kunt besparen door te kiezen voor renovatie. Bij Van Houdt Vloeren hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in het transformeren van oude, versleten vloeren naar prachtige, hernieuwde pareltjes. Wij zijn er om je te helpen bij elke stap, van inspiratie tot realisatie. Maak vandaag nog een duurzame keuze voor jou en je huis!

Minder Overlast en Meer Keuzes: De Voordelen van Houten Vloerrenovatie

Terwijl we doorgaan met het verkennen van de voordelen van het renoveren van je houten vloer versus volledige vervanging, worden enkele cruciale aspecten naar voren gebracht. De impact op het dagelijks leven tijdens de werkzaamheden en de veelzijdigheid in afwerkingsmogelijkheden zijn twee factoren die elke huiseigenaar zou moeten overwegen.

Minder overlast en rommel in huis

De gedachte aan bouw- en renovatiewerkzaamheden kan vaak beelden oproepen van stofwolken, rondzwervend gereedschap en dagenlang ongemak. Gelukkig is dit bij vloerrenovatie veel minder het geval.

Gerichte werkzaamheden

Een houten vloer renoveren is in tegenstelling tot het volledig vervangen van een vloer, zoals parket schuren of houten vloer leggen, een gericht proces. De werkzaamheden zijn geconcentreerd op specifieke delen van de vloer, wat betekent dat niet het hele huis overhoop ligt.

Kortere duur

Met onze efficiënte methoden, zoals beschreven in houten vloer schuren en hardwaxen: onze werkwijze, zijn we in staat om de overlast tot een minimum te beperken. Vaak is je woning binnen enkele dagen weer helemaal op orde, zodat je snel kunt terugkeren naar je normale routine.

Flexibiliteit in afwerkingsmogelijkheden

Een van de schoonheden van het renoveren van een houten vloer is de kans om te kiezen hoe je vloer eruit zal zien en aanvoelen.

Breed scala aan behandelingen

Of je nu op zoek bent naar een glanzende afwerking, een matte look of iets daartussenin, renovatie biedt een reeks olie- en lakopties die je vloer precies die uitstraling kunnen geven die je voor ogen hebt.

Aangepast aan jouw stijl

Misschien wil je de kleur van je vloer veranderen zonder het hout zelf te vervangen. Met processen zoals schuren en hardwax, heb je de vrijheid om te experimenteren met verschillende tinten en afwerkingen, waardoor je een op maat gemaakte look krijgt die perfect bij jouw interieur past.

Een houten vloer renoveren biedt dus niet alleen voordelen op het gebied van duurzaamheid en tijdsefficiëntie, maar vermindert ook de overlast in je woning en biedt ongeëvenaarde flexibiliteit in de afwerking. Bij Van Houdt Vloeren staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap, van het kiezen van de perfecte afwerking tot het minimaliseren van de overlast tijdens de renovatie. Laat ons jouw houten vloer transformeren in het meesterwerk dat je voor ogen hebt!

Een Duurzaam Erfstuk: De Verlengde Levensduur en Verhoogde Waarde van Je Houten Vloer

Bij het overwegen van de voordelen van vloerrenovatie komt de duurzaamheid van je huidige vloer en de mogelijke verhoging van de waarde van je woning vaak naar voren. Laten we dieper ingaan op deze aspecten om te begrijpen waarom het renoveren van je houten vloer een verstandige investering is.

Verlengde levensduur van je huidige houten vloer

Een van de voornaamste redenen waarom veel mensen kiezen voor vloerrenovatie is de mogelijkheid om de levensduur van hun huidige vloer aanzienlijk te verlengen.

Voorkom verdere beschadiging

Kleine slijtage of schade kan, indien onbehandeld, leiden tot grotere problemen in de toekomst. Door op tijd te kiezen voor parket reparatie of onderhoud, voorkom je dat kleine problemen zich ontwikkelen tot grote en dure reparaties.

Onderhoud is de sleutel

Met regelmatig parket onderhoud en juiste behandelingen kan een houten vloer vele generaties meegaan. Oude vloeren, mits goed onderhouden, kunnen zelfs sterker en slijtvaster zijn dan sommige nieuwe vloeren.

Verbeterde woningwaarde met behoud van originaliteit

Het hebben van een authentieke, goed onderhouden houten vloer kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen.

Uniek karakter

Authentieke houten vloeren voegen een zekere charme en karakter toe aan een woning die moeilijk te repliceren is met moderne materialen. Door te kiezen voor renovatie behoud je deze unieke uitstraling, terwijl je tegelijkertijd profiteert van een frisse en vernieuwde look.

Een aantrekkelijk verkooppunt

Voor potentiële kopers is een goed onderhouden houten vloer vaak een groot pluspunt. Het laat zien dat de woning met zorg is onderhouden en geeft een gevoel van duurzaamheid en traditie. Door je vloer te renoveren in plaats van te vervangen, behoud je deze originaliteit en verhoog je de algehele aantrekkelijkheid van je woning.

Investeer in de toekomst

Elke euro die je investeert in de renovatie van je houten vloer, zoals schuren en lakken of houten vloer behandelen, kan zich terugbetalen in de vorm van een hogere woningwaarde wanneer je besluit te verkopen.

De keuze voor het renoveren van een houten vloer biedt niet alleen esthetische voordelen, maar is ook een slimme investering voor de toekomst. Of je nu van plan bent om nog vele jaren in je huidige huis te blijven of overweegt te verkopen, de voordelen van vloerrenovatie zijn duidelijk. Bij Van Houdt Vloeren hebben we de kennis en expertise om je vloer weer in topconditie te brengen, waardoor je er nog vele jaren van kunt genieten en tegelijkertijd de waarde van je woning verhoogt.

De Onzichtbare Voordelen: Emotionele Verbondenheid en het Vermijden van Installatiecomplicaties

Bij het nadenken over het renoveren van je houten vloer, zijn er enkele overwegingen die niet direct zichtbaar zijn, maar die wel degelijk een belangrijke rol spelen in je beslissingsproces. Naast de tastbare voordelen van renovatie, zijn er ook emotionele en praktische aspecten die je in overweging moet nemen.

De psychologische waarde van het behouden van het bekende


Herinneringen en Verbondenheid

Een houten vloer is niet zomaar een onderdeel van je woning; het draagt de voetstappen van je geliefden, de echo's van gelach, en de stille momenten van reflectie. Door te kiezen voor renovatie, behoud je deze herinneringen en blijf je verbonden met de geschiedenis van je woning. Bij Van Houdt Vloeren begrijpen we de emotionele waarde van je vloer en werken we zorgvuldig om deze intact te houden.

Consistentie en Comfort

Verandering kan ontregelend zijn. Door te kiezen voor renovatie in plaats van volledige vervanging, behoud je het vertrouwde gevoel van je huis. Dit kan vooral belangrijk zijn voor kinderen of ouderen die gehecht zijn aan de vertrouwde omgeving.

Het vermijden van potentiële complicaties bij nieuwe installaties


Onbekende obstakels

Bij het volledig vervangen van een houten vloer kunnen onvoorziene problemen aan het licht komen. Dit kan variëren van problemen met de ondervloer tot structurele kwesties die extra kosten en tijd met zich meebrengen. Door te kiezen voor renovatie, zoals houten vloer behandelen of parket schuren en oliën, vermijd je veel van deze potentiële valkuilen.

Expertise en Garantie

Een nieuwe vloer installeren vereist een andere expertise dan het renoveren van een bestaande vloer. Fouten bij de installatie kunnen leiden tot extra kosten op de lange termijn. Bij Van Houdt hebben we jarenlange ervaring in het renoveren van houten vloeren en bieden we garantie op ons werk. Zo weet je zeker dat je vloer in goede handen is.

Tijd en Gemak

Het volledig vervangen van een houten vloer kan veel langer duren dan het renoveren ervan. Bovendien kan het vervangen van de vloer invloed hebben op andere delen van je woning, zoals de plinten of de aansluiting met muren. Door te kiezen voor renovatie bespaar je jezelf veel van deze complicaties en zorg je voor een vlotte en efficiënte afhandeling.

Of het nu gaat om de emotionele waarde van het behouden van het bekende of het praktische aspect van het vermijden van installatiecomplicaties, er zijn veel redenen om te kiezen voor het renoveren van je houten vloer. Bij Van Houdt Vloeren staan we klaar om je te adviseren over de beste keuze voor jouw situatie en zorgen we ervoor dat je vloer weer schittert als nooit tevoren.

Conclusie: De Kracht van Renovatie

Bij het overwegen van de toekomst van je houten vloer zijn er tal van aspecten die in beschouwing genomen moeten worden. Terwijl de esthetiek en het fysieke voorkomen van de vloer vaak de voorhoede vormen van dit beslissingsproces, zijn er nog vele andere factoren die net zo belangrijk zijn, zo niet belangrijker.

Het besluit om je houten vloer te renoveren, zoals we hebben gezien, gaat verder dan alleen kostenbesparing of tijdsbesparing. Het raakt aan milieubewustzijn, het behoud van historie, emotionele waarde en het praktische gemak van renovatie ten opzichte van vervanging. En in een wereld waar duurzaamheid en authenticiteit steeds belangrijker worden, is het kiezen voor renovatie vaak het meest vooruitstrevende besluit.

Bij Van Houdt Vloeren hebben we in de loop der jaren talloze vloeren gezien, elk met een eigen verhaal en eigen uitdagingen. Of je nu kiest voor schuren en lakken, een specifieke houten vloer behandeling of simpelweg advies nodig hebt over parket onderhoud – we zijn er om je bij elke stap te begeleiden.

Naarmate de jaren verstrijken, worden de sporen van het leven steeds duidelijker zichtbaar op je houten vloer. Maar in plaats van deze sporen te zien als tekenen van slijtage, kunnen we ze ook zien als tekenen van leven, van geschiedenis. En met de juiste zorg en aandacht kunnen deze vloeren niet alleen behouden blijven, maar kunnen ze ook weer schitteren met hernieuwde pracht.

Als je ooit hebt overwogen om afscheid te nemen van je oude houten vloer, denk dan nog eens na over een houten vloer renoveren. Wellicht schuilt er onder die versleten oppervlakte een verborgen schat die wacht op een tweede leven. Met meer dan 30 jaar ervaring in het renoveren van parketvloeren, nodigen we je uit om samen met ons de mogelijkheden te verkennen en je vloer de liefde en zorg te geven die hij verdient.

Het besluit om een houten vloer te renoveren is een besluit om te investeren - niet alleen in je huis, maar ook in je herinneringen, in de toekomst en in een duurzamere, meer authentieke manier van leven. En bij Van Houdt Vloeren zijn we er trots op dat we deel uitmaken van die reis.


Sluit je aan bij de talloze tevreden klanten die hebben gekozen voor renovatie en ontdek vandaag nog de vele voordelen van het geven van een tweede leven aan je houten vloer. We kijken ernaar uit om samen met jou de volgende stap te zetten.

Veelgestelde vragen

Is renovatie geschikt voor alle soorten houten vloeren? plus

Niet alle houten vloeren zijn hetzelfde, en sommige kunnen beter reageren op renovatie dan andere. Het is altijd raadzaam om een specialist te raadplegen, zoals het team van Van Houdt Vloeren, om te bepalen of jouw vloer geschikt is voor renovatie.

Hoe lang duurt het renovatieproces in vergelijking met een volledige vervanging? plus

Het renovatieproces is over het algemeen sneller dan een volledige vervanging. Echter, de exacte duur kan variëren afhankelijk van de staat van de vloer en de gekozen renovatiemethoden. Het is het beste om een persoonlijke inschatting te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.

Zal de waarde van mijn woning echt stijgen na een vloerrenovatie? plus

Ja, een goed onderhouden en gerenoveerde houten vloer kan de waarde van je woning verhogen. Het behoudt niet alleen de originaliteit en authenticiteit van de woning, maar laat het ook in topconditie achter voor potentiële kopers.

Wat zijn de milieueffecten van renovatie versus volledige vervanging? plus

Renovatie van een houten vloer draagt bij aan duurzaamheid door minder verspilling te produceren. In plaats van materialen weg te gooien, worden ze hergebruikt en vernieuwd. Dit vermindert de vraag naar nieuwe houtbronnen, verlaagt de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het produceren van nieuwe vloeren en vermindert de hoeveelheid afval op stortplaatsen.

Wat als er beschadigde plekken zijn op mijn vloer? Kan renovatie dit aanpakken? plus

Beschadigde delen van een houten vloer kunnen vaak worden gerepareerd of vervangen als onderdeel van het renovatieproces. Diensten zoals parket reparatie zijn er speciaal op gericht om dergelijke problemen aan te pakken en te zorgen voor een naadloze integratie met de rest van de vloer.

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies. Meubelopslag, duidelijke informatie en nazorg.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan in nauwe verbinding met kantoor zo bundelen we krachten voor het perfecte eindresultaat.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona