Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Visgraat vloer schuren: zo knap je je visgraat vloer mooi op!

Heb jij thuis een visgraat vloer, maar zit ‘ie onder de deuken, vlekken en andere beschadigingen? Dat is balen, maar daar kunnen wij absoluut iets aan doen! Je visgraat parket schuren is eigenlijk een fluitje van een cent. Benieuwd hoe je visgraat vloer schuren in z’n werk gaat? Lees gauw verder!

Lichte ruime kamer met houten vloer en tuin
Lichte ruime eetkamer met houten vloer, witte muren en openslaande deuren naar tuin

Visgraat schuren

Je visgraat parket schuren klinkt misschien als een enorme onderneming, maar eigenlijk is het zo gepiept. We hebben speciale apparatuur die snel de bovenste laag van jouw visgraat vloer haalt. Doordat we op alle plekken van de vloer even veel druk uitoefenen, houd je straks een perfecte visgraat vloer over. Maar je visgraat parket schuren is niet voldoende. Als je het pure hout als vloer gebruikt, dan zullen er gauw vocht afdrukken en viezigheid in je vloer blijven zitten. Dus dat is zonde. Gelukkig zijn er verschillende afwerkingen mogelijk na jouw visgraat schuren.

Visgraat vloer schuren en olie

Liefhebbers van een visgraat vloer met een natuurlijke uitstraling kiezen vooral voor een visgraat vloer schuren en olie. Door de olie komt de natuurlijke houtstructuur goed naar voren en dit staat prachtig in zowel oude, karakteristieke woningen als in nieuwbouwhuizen.

Eén nadeel wel: olie biedt geen goede bescherming aan de vloer. Dat houdt in dat je vocht en vuil zo snel mogelijk moet opruimen om vlekken te voorkomen. Daarbij komt kijken dat de vloer erg gevoelig is voor deukjes en krassen. Schoenen uit dus als je binnenkomt!

Visgraat vloer schuren en hardwax

Ga je voor jouw visgraat schuren en hardwax, dan heb je uiteindelijk een vloer met een warme uitstraling. De hardwax bestaat voor een groot gedeelte uit was. Dit zorgt ervoor dat de dieper liggende warme houtkleur naar de oppervlakte komt. Het is niet alleen prachtig, maar de waslaag beschermt ook de vloer tegen vocht, viezigheid en een beetje tegen stoten. 

Krassen kunnen gemakkelijk weggepoetst worden met een onderhoudswas. Ondanks dat de hardwax de visgraatvloer enigszins beschermt, is het belangrijk dat je dit soort plekken gauw schoonmaakt. Laat je het te lang liggen, dan heb je kans dat het vocht en vuil alsnog door de beschermlaag heen trekt. Breng je regelmatig en op tijd de onderhoudswas aan, dan zul je jaren plezier hebben van deze visgraat vloer!

Ultra matte lak

Visgraat vloer schuren en lakken

Voor een mooie vloer die is voorzien van de allerbeste beschermlaag, ga je voor jouw visgraat vloer schuren en lakken. Als je kiest voor het lakken van jouw visgraat vloer, dan kan je rekenen op 3 lagen lak. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat je nog vele tientallen jaren plezier kan hebben van je visgraat vloer. Onze 30 jaar ervaring heeft ons geleerd dat 3 lagen zorgen voor de beste bescherming. Kinderen kunnen spelen en ravotten, huisdieren kunnen lekker rondrennen en als er zo nu en dan een stoel of grote blokken toren omvalt, is dat geen probleem. Je visgraat vloer kan het aan. En dat allemaal, is het die extra laklaag dubbel en dwars waard!

Visgraat mooi onderhouden

Zit het visgraat parket schuren en afwerken erop? Dan vertrekken we niet voordat we je hebben verteld hoe je het beste voor jouw visgraat vloer kan zorgen. Afhankelijk van welk type afwerking je hebt gekozen, moet je regelmatig onderhoud doen aan je vloer. 

 • Heb je gekozen voor een olie afwerking? Dan is het belangrijk dat je vocht en vuil gelijk opruimt, verder raden we regelmatig aan om een onderhoudsolie aan te brengen op de vloer.
 • Heb je gekozen voor een hardwax afwerking? Dan kan je vloer wel tegen een stootje. Belangrijk is dat je één keer per jaar een onderhoudswas aanbrengt.
 • En tot slot de optie: vloer schuren en lakken. Deze afwerking is er in verschillende glans opties - dus voor ieder wat wils - en maakt je vloer onderhoudsvrij!

Uiteraard is het wel belangrijk om alle vloeren - ongeacht het type afwerking - regelmatig te dweilen en stofzuigen. Gebruik voor het dweilen schoonmaakmiddelen speciaal voor houten vloeren.

Visgraat parket zelf schuren

Het klinkt misschien aanlokkelijk om het schuurapparaat tevoorschijn te toveren en zelf aan de slag te gaan, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Visgraat parket zelf schuren, dat doe je wel eventjes. Toch raden we het af, omdat de kans groot is dat je de vloer onherstelbaar beschadigt. Omdat de houtnerven bij een visgraat vloer verschillende kanten op lopen, bestaat er een kans dat je ziet waar en hoe je hebt geschuurd. Je ziet dan onregelmatige paden van het schuurapparaat. Daarbij is het moeilijk om de hele vloer met dezelfde kracht te schuren. Zo krijg je hoogteverschillen die je erg duidelijk ziet bij het veranderende licht gedurende de dag.

Met andere woorden: niet doen! Laat het maar over aan de specialisten van Van Houdt. Meer weten over visgraat schuren? Check dan onze pagina over jouw houten vloer schuren. Heb je vragen over jouw visgraat vloer en wat de beste aanpak is? Neem dan zeker contact met ons op, we geven je graag advies!

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn
Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close