Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

V-groeven schuren

Wanneer je denkt aan een houten vloer, denk je aan de warmte en de tijdloze uitstraling. Maar net zoals elk kunstwerk aandacht en zorg nodig heeft, vraagt een parketvloer ook onderhoud om zijn charme te behouden. Een van de meest verfijnde methoden die hieraan bijdragen is het schuren van v groeven.

V groeven frezen

"Elke houten vloer heeft een verhaal, en onze taak is om dat verhaal voort te laten duren."

V-groeven schuren

Het schuren van V-groeven is niet zomaar een onderdeel van het onderhoudsproces. Het gaat verder dan alleen het esthetische aspect; het draagt bij aan de levensduur van de vloer en zorgt ervoor dat deze zijn originele schoonheid behoudt. Of je nu een nieuw gelegde parketvloer hebt of een houten vloer die al generaties lang meegaat, het regelmatig schuren van je parket is de sleutel tot een lang en gezond leven.

Dit gedeelte introduceert het belang en de expertise van Van Houdt Vloeren in het schuren van V-groeven en legt de nadruk op het belang van zorgvuldig onderhoud voor houten vloeren.

De diepgang van V-groeven schuren

Hoewel het esthetische aspect van een fris geschuurde parketvloer niet te ontkennen is, gaat het belang van V-roeven schuren verder dan dat. Door V-groeven te schuren, wordt niet alleen het oppervlak van de vloer vernieuwd, maar het proces kan ook mogelijke slijtageplekken aan het licht brengen die in de loop der jaren zijn ontstaan.

Hoe de V-groeven geschuurd worden

 1. Inspectie van de Vloer: Voordat we beginnen met het schuren van het parket, voeren we altijd een grondige inspectie uit. Deze inspectie zorgt ervoor dat we eventuele beschadigingen of problemen kunnen identificeren en aanpakken.

 2. Schuren: Met behulp van geavanceerde apparatuur en technieken wordt de vloer voorzichtig geschuurd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de V-groeven. Deze groeven zijn vaak de plekken waar vuil en gruis zich ophopen.

 3. Behandeling: Afhankelijk van jouw wensen en de staat van de vloer, kan je kiezen voor verschillende behandelingen. Of het nu gaat om schuren en lakken of het toepassen van olie, elke methode heeft zijn eigen unieke voordelen.

 4. Onderhoud en Advies: Na het voltooien van de renovatie geven wij ook advies over het onderhouden van het parket. Een goed onderhouden vloer gaat immers langer mee en behoudt zijn schoonheid.

"Een vloer vertelt het verhaal van een huis, en door regelmatig onderhoud kan dat verhaal generaties lang voortduren."

Beazy a X1 TT Ouq83 M unsplash

De rol van V-groeven in de algehele uitstraling

V-groeven voegen diepte en karakter toe aan een parketvloer. Ze creëren schaduwen en lijnen die de natuurlijke schoonheid van het hout accentueren. Door ze te schuren en te onderhouden, zorgen we ervoor dat deze unieke kenmerken op hun best worden weergegeven, waardoor de vloer een echte blikvanger in elke ruimte wordt.

Waarom kiezen voor Van Houdt Vloeren?

Als het gaat om de verzorging en renovatie van je houten vloer, wil je zeker weten dat je in goede handen bent. Bij Van Houdt Vloeren hebben we, met meer dan 30 jaar ervaring, een reputatie opgebouwd als dé specialist in het renoveren van parketvloeren.

Meer dan alleen vakmanschap

Hoewel vakmanschap centraal staat bij elke klus die we aannemen, gaat onze toewijding verder dan techniek alleen. We begrijpen dat elke vloer zijn eigen unieke verhaal en charme heeft. We benaderen elke opdracht met respect en zorg.

 1. Aangepaste aanpak: Niet elke vloer is hetzelfde. Afhankelijk van het houttype, de leeftijd en de slijtage, hanteren we een aangepaste werkwijze voor het schuren en oliën en voor het schuren en lakken om het beste resultaat te bereiken.

 2. Innovatie en traditie: Door de combinatie van traditionele methoden met de nieuwste technieken, zoals v-groeven frezen, garanderen we een afwerking die zowel duurzaam als esthetisch verbluffend is.

 3. Klanttevredenheid: Onze toewijding aan klanttevredenheid gaat verder dan de afwerking van een vloer. Vanaf het eerste consult tot lang na de voltooiing van de renovatie staan we klaar om advies en ondersteuning te bieden.

"Onze passie voor houten vloeren is de drijvende kracht achter elke plank die we schuren, elke v-groef die we frezen en elk huis dat we transformeren."

Veelgestelde Vragen over V-groeven

Wat is een V-groef? plus

Een V-groef, ook wel vellingkant genoemd, is een schuine kant aan de zijkant van een plank. Wanneer twee planken met een vellingkant tegen elkaar worden gelegd, ontstaat er een groef in de vorm van een 'V', waar dus ook de naam vandaan komt. Een V-groef geeft je vloer een robuuste uitstraling en daarnaast slijt de vloer minder snel. Klein vuil zoals zandkorrels blijven tussen de V-groef liggen, waardoor de kans op krassen en slijtage minder is.

Worden V-groeven ook geschuurd? plus

Ja, V-groeven kunnen geschuurd of gefreesd worden. Dit is meerwerk en staat op de offerte en/of factuur altijd apart berekend.  Het schuren van de V-groeven wordt met de hand gedaan. 

Het frezen van V-groeven word machinaal gedaan. Hierbij wordt een minimale hoeveelheid van het hout weg gefreesd. Houd er dan wel rekening mee dat de V-groeven groter worden en dat de kans dat er viezigheid tussen blijft groter is. Mochten de V-groeven te ondiep zijn, dan raden we het frezen af.  

We adviseren je graag in het schuren of frezen van V-groeven in je vloer. 

Hoe vaak moet ik mijn V-groeven laten schuren? plus

De frequentie waarmee je v groeven moet laten schuren hangt af van de slijtage van je vloer. Over het algemeen is het aan te raden om dit elke 5-7 jaar te overwegen, maar dit kan variëren afhankelijk van het gebruik van de vloer en de mate van onderhoud.

Een duurzame toekomst voor je vloer

Wanneer je kiest voor Van Houdt Vloeren, investeer je niet alleen in de schoonheid van je vloer voor nu, maar zorg je ook voor een duurzame toekomst voor je geliefde parket. Door regelmatig onderhoud en de juiste behandeling kan je vloer generaties lang meegaan, een blijvende herinnering aan de zorg en toewijding die je hebt geïnvesteerd.

Ons team staat klaar om je van passend advies te voorzien! 

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close