Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close

Lamelparket schuren: zo doe je dat

Bij Van Houdt geloven we in het tweede leven van een houten vloer. Het schuren van lamelparket is een kunst, en zoals bij elke kunst, vereist het deskundigheid en precisie. Wij vertellen je graag hoe wij het schuren van lamelparket aanpakken.

Eiken lamelparket
Eiken lamelparket met schilderijen

Ervaring en deskundigheid

Zoals een oude zegswijze luidt: "Ervaring is de beste leermeester." Dit geldt absoluut voor het schuren van lamelparket. Het parket schuren is meer dan alleen een machine over het hout halen. Het gaat om het begrijpen van de houtsoort, het herkennen van de slijtagepatronen en het toepassen van de juiste techniek om het hout zijn natuurlijke schoonheid terug te geven.

Bij Van Houdt Vloeren zijn we trots op onze uitgebreide ervaring in het behandelen van houten vloeren. Deze ervaring stelt ons in staat om elke vloer, ongeacht zijn huidige staat, met zorg en precisie te behandelen. We benaderen elk project met de kennis die in de loop van vele jaren is opgebouwd, en dit verschil zie je in het eindresultaat.

Juiste gereedschap en materialen

Net zoals je een huis niet zou moeten bouwen met alleen een hamer en spijkers, zou je ook geen parketvloer moeten schuren zonder de juiste tools. De technologie en innovatie in vloerrenovatie hebben ervoor gezorgd dat er een reeks gereedschappen zijn ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen voor de verschillende schuurtaken.

Of je nu kiest voor lamel parket schuren en oliën of juist voor het schuren en lakken van je vloer, een professional beschikt over de beste tools voor de klus. Bij Van Houdt Vloeren investeren we continu in het updaten van ons gereedschap en training voor ons team. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie, maar beschermt je vloer ook tegen mogelijke beschadigingen die kunnen ontstaan door het gebruik van verkeerd gereedschap.

Tijd- en kostenbesparing op de lange termijn

Het zelf schuren van je lamelparket kan aanvankelijk kostenbesparend lijken, maar heb je alle factoren wel in overweging genomen? De kosten van de aanschaf of huur van apparatuur, materialen, en niet te vergeten de tijd die je zou besteden aan het leren en daadwerkelijk uitvoeren van de taak.

Daarnaast, als er iets misgaat - wat niet ongebruikelijk is voor beginners - kunnen de kosten voor reparaties of correcties snel oplopen. In tegenstelling tot een doe-het-zelf aanpak, biedt het inschakelen van een expert in parket onderhoud een garantie van kwaliteit en efficiëntie. Niet alleen wordt de klus sneller geklaard, maar je bespaart ook op de lange termijn, zowel in tijd als in geld.

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het inschakelen van een professional voor het schuren van je lamelparket. Terwijl we hier slechts enkele hebben aangestipt, is het cruciaal om de waarde van vakmanschap en expertise in dit vakgebied te begrijpen. In de volgende secties zullen we dieper ingaan op andere voordelen zoals de garantie op werkzaamheden en het waardevolle advies dat professionals kunnen bieden over de verzorging van je vloer na het schuren.

Garantie op de uitgevoerde werkzaamheden

Stel je voor dat je na uren van zwoegen en zweten je lamelparket hebt geschuurd, en dan verschijnen er onverwachte onvolkomenheden. Het is een scenario dat elke huiseigenaar wil vermijden. Wanneer je kiest voor een doe-het-zelf aanpak, draag je zelf de risico's en de consequenties van eventuele fouten.

Bij Van Houdt, garanderen we niet alleen kwaliteit, maar we staan ook achter ons werk. Dit betekent dat als er zich onverhoopt problemen voordoen na het schuren en behandelen, wij er zullen zijn om de zaken recht te zetten. Onze garantie is een teken van vertrouwen in ons vakmanschap en een belofte aan jou als klant. Mocht je ooit een parket reparatie nodig hebben, weet dan dat wij slechts één telefoontje verwijderd zijn.

Advies over verdere vloerverzorging

Het schuren van je lamelparket is slechts het halve werk. Zodra de vloer er weer als nieuw uitziet, wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk in die staat blijft. Dit is waar het belang van de juiste behandeling en onderhoud naar voren komt.

Bij het afronden van elk project, nemen we de tijd om onze klanten te adviseren over de beste behandeling. Of je nu kiest voor de werkwijze van schuren en oliën van de parketvloer of voor de werkwijze van schuren en lakken, we hebben tips en tricks voor je. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je gerenoveerde vloer kunt genieten. Onze uitgebreide gids, zoals houten vloer schuren en hardwaxen: onze werkwijze, is daar een perfect voorbeeld van.

De meerwaarde van een gerenoveerde vloer

Terwijl we de voordelen van het inschakelen van een professional voor het schuren van lamelparket hebben besproken, is het ook belangrijk om de meerwaarde van een goed onderhouden houten vloer te onderkennen. De impact reikt verder dan het directe visuele aspect.

 1. Esthetische waarde: Een goed geschuurde en onderhouden vloer versterkt de esthetische uitstraling van je woning. Het kan een verouderde ruimte nieuw leven inblazen en dient als het fundament voor je interieur.
 2. Financiële waarde: Een goed onderhouden vloer kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Potentiële kopers waarderen het vakmanschap en de duurzaamheid van houten vloeren.
 3. Duurzaamheid: Regelmatig onderhoud van je parket verlengt de levensduur. Je bespaart op lange termijn door de noodzaak van volledige vervangingen te vermijden.

Conclusie

Het schuren van lamelparket is geen kleinigheid. Het is een proces dat aandacht, expertise en passie vereist. Elke vloer heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen unieke uitdagingen en zijn eigen potentieel. Bij Van Houdt Vloeren begrijpen we dat en behandelen we elke vloer alsof het de onze is.

Meer dan drie decennia in deze branche hebben ons de fijne kneepjes van het vak geleerd. Of je nu advies nodig hebt over het type afwerking die je moet kiezen of je bent geïnteresseerd in de nieuwste trends op het gebied van vloeren; ons team staat voor je klaar.

Lamelparket is een prachtige keuze voor elke woning. Met de juiste zorg kan het generaties lang meegaan. En dat is precies wat wij bieden: expertise die de test van de tijd doorstaat.

Heb je meer vragen of ben je klaar om de volgende stap te zetten in je vloerrenovatie? Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Laat jouw vloer het verhaal vertellen van vakmanschap en kwaliteit.

Veelgestelde vragen

Wat is lamelparket precies? plus

Lamelparket bestaat uit meerdere lagen hout die op elkaar zijn geperst, waarbij de bovenste laag het zichtbare hardhout is. Het biedt de schoonheid van een massief houten vloer, maar is vaak stabieler door de opbouw van verschillende lagen.

Hoe vaak moet ik mijn lamelparket laten schuren? plus

De frequentie hangt af van de slijtage en het gebruik van de vloer. Voor een vloer die veel wordt belopen, kan het nodig zijn om deze elke 5-7 jaar te laten schuren. Bij minder intensief gebruik kan dit interval langer zijn.

Is het schuren van lamelparket anders dan het schuren van massief houten vloeren? plus

Hoewel het basisproces vergelijkbaar is, vereist lamelparket vaak een delicatere aanpak vanwege de dunne bovenste laag hardhout. Een professional weet precies hoeveel er kan worden geschuurd zonder schade aan te richten.

Welke afwerkingsopties zijn beschikbaar na het schuren? plus

Er zijn diverse afwerkingsopties, zoals oliën, lakken en hardwax. De keuze hangt af van de gewenste uitstraling en functionaliteit van de vloer. Ook is er een mogelijkheid om olie met lak of olie met hardwax te combineren.

Hoe lang duurt het proces van schuren en afwerken? plus

De duur varieert afhankelijk van de grootte van de ruimte en de gekozen afwerking. Gemiddeld kan een ruimte van 50 vierkante meter binnen een tot twee dagen worden geschuurd en afgewerkt, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en wensen.

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn
Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies. Meubelopslag, duidelijke informatie en nazorg.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan in nauwe verbinding met kantoor zo bundelen we krachten voor het perfecte eindresultaat.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

Lees meer over ons chevron-right

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona