Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

De voordelen van je parketvloer laten schuren

Overweeg je een parketvloer laten schuren? Duik in dit artikel en ontdek alle voordelen die deze renovatie jouw vloer kan bieden.

Blije man schuurt houten vloer in lichte kamer met uitzicht png
Blije man zit op een knie en schuurt een houten vloer in lichte kamer met witte muren en uitzicht

Bij Van Houdt Vloeren geven wij jouw parketvloer een tweede leven!

Wanneer je je huis binnenloopt, is de vloer vaak een van de eerste dingen die je opvallen. Een prachtige, goed onderhouden parketvloer kan een statement maken en je interieur naar een hoger niveau tillen. Maar net zoals elk ander onderdeel van een huis, kan ook een parketvloer tekenen van slijtage vertonen. Krassen, deuken, en verkleuringen kunnen de schoonheid van je vloer in de loop der jaren verminderen. Maar wist je dat er een manier is om je vloer er weer als nieuw uit te laten zien? Door je parketvloer te laten schuren kun je al deze problemen aanpakken.

Bij Van Houdt Vloeren hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in het renoveren van parketvloeren. We begrijpen de waarde van een prachtige vloer en het belang van regelmatig onderhoud. In dit artikel belichten we enkele van de vele voordelen van het laten schuren van je parketvloer. Of je nu een elegante eikenhouten vloer hebt of een moderne lamelparketvloer, het professioneel laten schuren kan wonderen doen.

1. Herstellen van Beschadigingen

Na verloop van tijd is het onvermijdelijk dat er kleine beschadigingen op je vloer verschijnen. Of het nu gaat om krassen van meubels, deuken van vallende voorwerpen of zelfs vlekken van gemorste vloeistoffen, deze onvolkomenheden kunnen de uitstraling van je vloer verminderen. Maar het goede nieuws is dat het grootste deel van deze schade kan worden hersteld door je parket professioneel te laten schuren. Door de bovenste laag van je vloer te verwijderen, worden deze onvolkomenheden geëlimineerd, waardoor je vloer er weer als nieuw uitziet.

2. Opfrissen van de Uitstraling

Zelfs als je vloer in goede staat is, kan hij na verloop van tijd zijn glans en kleur verliezen. Factoren zoals zonlicht, vocht en slijtage kunnen ervoor zorgen dat je vloer er na verloop van tijd dof en levenloos uitziet. Maar met een professionele schuur- en lakbehandeling kan de oorspronkelijke kleur en glans van je parketvloer worden hersteld. Niet alleen zal dit de esthetiek van je vloer verbeteren, maar het kan ook bijdragen aan het verfrissen van het algehele uiterlijk van je interieur.

3. Verlengen van de Levensduur

Een van de grootste voordelen van het regelmatig laten schuren van je parketvloer is dat het de levensduur ervan kan verlengen. Elke vloer, ongeacht hoe goed hij is geïnstalleerd of onderhouden, zal na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen. Maar door regelmatig onderhoud, zoals schuren en oliën, kan je de levensduur van je vloer aanzienlijk verlengen. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op vervangingskosten op lange termijn, maar ook kunt genieten van een prachtige vloer die nog vele jaren meegaat.

4. Extra Behandelingsopties

Nadat je vloer is geschuurd, sta je voor een wereld van mogelijkheden als het gaat om afwerkingsbehandelingen. Van het kiezen voor een natuurlijke hardwax behandeling tot het opfrissen van de kleur met een speciale olie, er zijn tal van manieren om je pas geschuurde vloer te personaliseren. En bij Van Houdt Vloeren adviseren we je graag over de beste behandelingsopties voor jouw specifieke vloer en wensen.

In de volgende secties zullen we dieper ingaan op hoe je het beste uit je parketvloer kunt halen, welke technieken het beste zijn voor specifieke soorten hout en hoe je ervoor kunt zorgen dat je vloer er nog vele jaren geweldig

5. Gezondere Leefomgeving

Het laten schuren van je parketvloer gaat verder dan alleen esthetiek. Door de jaren heen kan zich stof, vuil en allergenen in de groeven en scheuren van je vloer ophopen. Dit kan leiden tot een ongezonde leefomgeving, vooral voor mensen met allergieën. Door je parket professioneel te laten schuren, verwijder je deze ongewenste deeltjes, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert en je een gezondere leefomgeving creëert voor jou en je dierbaren.

6. Waardevermeerdering van je Woning

Een goed onderhouden parketvloer kan de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. Potentiële kopers worden vaak aangetrokken door huizen met prachtige houten vloeren, en vooral als deze in topconditie zijn. Het is geen geheim dat eikenhouten vloeren een tijdloze aantrekkingskracht hebben. Door te investeren in het schuren en onderhouden van je parket, zorg je niet alleen voor een mooi huis voor jezelf, maar verhoog je ook de verkoopwaarde van je woning op de lange termijn.

7. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Het renoveren van je huidige parketvloer is een duurzamere keuze dan het volledig vervangen van de vloer. Door te kiezen voor schuren in plaats van vervangen, verklein je de vraag naar nieuw hout en verminder je de belasting van natuurlijke bronnen. Bovendien betekent minder afval in de vorm van oude planken en materialen dat er minder belasting is voor stortplaatsen. Bij Van Houdt promoten we duurzaamheid en moedigen we huiseigenaren aan om voor milieuvriendelijke opties te kiezen, zoals het laten schuren van hun houten vloer.

8. Flexibiliteit in Afwerking

Zoals eerder vermeld, biedt het schuren van je vloer je een nieuwe kans om te experimenteren met verschillende afwerkingen. Misschien wil je de kleur van je eikenhouten vloer veranderen of kiezen voor een andere glansgraad. Door te schuren, open je een wereld van mogelijkheden. Of je nu kiest voor een matte, satijnen of hoogglans afwerking, de keuze is aan jou!

9. Deskundig Advies en Professionele Afwerking

Wanneer je besluit om je parket te laten schuren door specialisten, profiteer je niet alleen van hun vakmanschap maar ook van hun deskundig advies. Ze kunnen je begeleiden bij het kiezen van de juiste behandeling voor jouw specifieke type vloer en je adviseren over toekomstig onderhoud. Een professioneel geschuurde en afgewerkte vloer zorgt voor een blijvend resultaat waar je jarenlang van kunt genieten.

10. Efficiëntie en Snelheid

Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf je parketvloer te schuren, kan het inhuren van professionals zoals Van Houdt Vloeren je veel tijd besparen. Met hun geavanceerde apparatuur en jarenlange ervaring kunnen ze de klus snel en efficiënt klaren, waardoor je zo min mogelijk overlast ervaart. Daarnaast hebben ze kennis van de nieuwste technieken en producten, wat garant staat voor een hoogwaardige afwerking.

In het volgende gedeelte zullen we je enkele tips geven over hoe je je parketvloer na het schuren het beste kunt onderhouden, zodat deze er nog jarenlang fantastisch uit blijft zien.

Onderhoudstips Na het Schuren van je Parketvloer

Nu je de vele voordelen van het laten schuren van je parketvloer kent, is het essentieel om te weten hoe je de vloer in topconditie houdt na de renovatie. Door de vloer goed te onderhouden, kun je de levensduur verlengen en blijft de uitstraling optimaal.

1. Regelmatig Reinigen

Het is cruciaal om je vloer regelmatig te reinigen. Gebruik hiervoor een zachte bezem of stofwisser om stof en vuil te verwijderen. Voor een grondigere schoonmaak kun je een licht vochtige doek of specifieke reiniger voor houten vloeren gebruiken.

2. Vermijd Water

Hout en water gaan niet goed samen. Zorg ervoor dat je gemorste vloeistoffen onmiddellijk opveegt om vlekken en schade aan het hout te voorkomen.

3. Gebruik Beschermende Pads

Plaats onder de poten van je meubels beschermende pads. Dit voorkomt krassen en slijtage wanneer je meubels verplaatst.

4. Jaarlijks Onderhoud

Afhankelijk van de afwerking die je hebt gekozen na het schuren van je parket, kan het nodig zijn om de vloer jaarlijks opnieuw te behandelen met olie, hardwax of lak. Dit helpt om de beschermende laag intact te houden en de vloer te beschermen tegen slijtage.

5. Vermijd Scherpe Voorwerpen en Schoenen

Hoge hakken en scherpe voorwerpen kunnen de vloer beschadigen. Overweeg om in huis slippers te dragen en laat je bezoekers hun schoenen bij de deur uitdoen.

6. UV-bescherming

Zonlicht kan de kleur van je eikenhouten vloer na verloop van tijd laten vervagen. Overweeg om UV-werende raamfolie of gordijnen te gebruiken om de kleur van je parketvloer te behouden.

7. Deskundig Advies Inwinnen

Hoewel je veel zelf kunt doen om je vloer te onderhouden, is het soms goed om deskundig advies in te winnen. Neem contact op met Van Houdt Vloeren voor advies op maat, specifiek voor jouw type vloer.

Conclusie

Het laten schuren van je parketvloer is een investering die de moeite waard is. Niet alleen kun je beschadigingen herstellen en de uitstraling opfrissen, maar het verlengt ook de levensduur van je vloer. Je creëert een gezondere leefomgeving, verhoogt de waarde van je woning en draagt bij aan een duurzame toekomst.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Van Houdt Vloeren de ideale partner voor jouw parketrenovatie. Of je nu kiest voor het "parket laten schuren", "houten vloer laten schuren" of "eiken houten vloer laten schuren", bij Van Houdt ben je verzekerd van vakmanschap, deskundig advies en een vloer waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.

Zorg goed voor je gerenoveerde parketvloer, zodat deze in topconditie blijft. Heb je vragen of wil je meer advies? Neem dan gerust contact met ons op. Jouw houten vloer verdient een tweede leven, en wij helpen je daar graag bij!

Veelgestelde vragen over parketvloer laten schuren

Hoe vaak moet ik mijn parketvloer laten schuren? plus

Het is aan te raden om een parketvloer eens in de 7 tot 10 jaar te laten schuren, afhankelijk van de slijtage. Echter, bij intensief gebruik of zichtbare beschadigingen kan dit eerder nodig zijn.

Welke afwerking is het beste na het schuren van mijn parketvloer: olie, hardwax of lak? plus

De keuze voor olie, hardwax of lak hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling. Olie geeft een natuurlijke look, hardwax biedt een combinatie van olie en wax voor een duurzame bescherming, en lak zorgt voor een sterke toplaag. Het is goed om je door een specialist zoals Van Houdt Vloeren te laten adviseren.

Hoe lang duurt het schuren en behandelen van mijn parketvloer? plus

De duur van het schuren en behandelen varieert op basis van de grootte van de vloer en de gekozen afwerking. Gemiddeld kun je uitgaan van één tot twee dagen voor een standaard woonkamer.

Is het mogelijk om tijdens het schuren in huis te blijven? plus

Tijdens het schuren van de vloer kan er stof vrijkomen. Hoewel moderne schuurmachines voorzien zijn van stofafzuiging, kan het prettig zijn om tijdelijk een andere ruimte in het huis te gebruiken. Na het schuren en behandelen moet de vloer drogen, wat enkele uren tot een dag kan duren, afhankelijk van de gekozen afwerking.

Wat kost het om mijn parketvloer te laten schuren en behandelen? plus

De kosten voor het laten schuren en behandelen van een parketvloer variëren op basis van het oppervlak, de staat van de vloer en de gekozen afwerking. Het is aan te raden om een offerte aan te vragen bij Van Houdt Vloeren voor een accurate prijsopgave.

Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close