Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Hoe onderhoud je een gelakte parketvloer? 3 tips

Vuil- en vetvlekken zijn soms moeilijk van je houten vloeren af te krijgen. Een gelakte vloer vraagt bovendien andere reiniging en onderhoud. In deze blog geven we 3 tips hoe je de vloer in goede conditie houdt. Hoe vaak en met welke producten je dit het beste kunt doen lees je hieronder.

Schoonmaken vloer onderhoud

Tip 1: Ontvet en reinig de vloer

Het met regelmaat onderhouden van jouw gelakte houten vloer is essentieel. Wanneer je dit niet doet, bijten de vuil en vlekken zich vast in je houten vloer. De oplossing? Om de twee weken de vloer reinigen met een BD Eco Multi Cleaner. Breng de cleaner aan op een doek of dweil en reinig de vloer. De ontvettende reiniger zorgt voor een streeploos en blinkend resultaat.

Op sommige plekken op de vloer ontstaan wel eens kringen of verweerde plekken. Meestal onder items die je niet snel verplaatst. Zoals een kast of (zware) plantenbak. Vervelend natuurlijk, maar gelukkig los je dit probleem op met de Spot Neutralizer. Breng de spray puur aan op de plek. Wrijf het vervolgens schoon. De kring of plek nog niet weg? Herhaal de handeling maximaal 3 keer of wacht wat langer met uitwrijven tot de spray is ingetrokken.

Tip 2: Geef je houten vloer voeding

Het geven van voeding aan planten, dat zit vast in je routine. Maar voeding voor je houten vloer? Zeker: hout is ook een natuurproduct en leeft voort. Om de kwaliteit te behouden heeft hout voeding nodig. Voor een geoliede of gehardwaxte vloer is het maandelijks gebruik van de BD Soft Balm aan te raden. Deze onderhoudsolie reinigt, is duurzaam en zorgt voor een sterke voedende werking. Het resultaat? De houten vloer krijgt zijn natuurlijke uitstraling weer terug. De kleur van het hout licht op en gaat weer “leven”. Dit geldt niet voor een gelakte vloer. Hiervoor kun je eens per half jaar of per kwartaal het beste BD Parket Polish gebruiken.

Tip 3: Intensief reinigen van jouw gelakte vloer

Met de vloer ontvetten, reinigen en voeden ben je al op de goede weg. Wil je het helemaal perfect hebben? Dan is intensief reinigen belangrijk. Eens in het kwartaal of per halfjaar. Voor een gelakte parketvloer zijn er twee methodes om dit te doen. Te beginnen met de BD Intensief reiniger. Het zorgt voor een diepe reiniging van hardnekkig vuil en vlekken.
Is de ruimte groot en wil je het met een machine doen? Combineer het dan met de BD Groene Scrubpad. Wil je het liever door specialisten laten doen? Bekijk hoe wij jouw parket reinigen.

Naast Intensieve reiniging gaat de BD Super Polish nog een stap verder. De polish vernieuwd, beschermt en herstelt gekraste en versleten vloeren. Dit op water gebaseerde product is vuil- en waterafstotend en anti-slip. Bovendien geeft het jouw vloer een prachtige zijdematte uitstraling.

Wil je nog meer weten over het onderhoud van jouw gelakte vloer? Neem dan contact op met de specialisten van Van Houdt Vloeren. Wij helpen je graag verder.

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close