Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close

Onderhoud van jouw met olie behandelde vloer

Zand op de vloer? Zand is een echte krassenmaker. De reden om jouw met olie behandelde houten vloer dagelijks schoon te vegen of te stofzuigen. Toch ontkom je niet aan groot onderhoud. Hout is nu eenmaal een natuurproduct. Je leest in deze blog hoe je dat het beste aanpakt.

Zakelijk Parket schuren kantoor

Tip 1: dagelijks schoonvegen, wekelijks schoonmaken

Ga dagelijks even met de zachte bezem door het huis heen. De vloer ligt er daarna weer netjes bij. Ontdaan van zand, vuil en vette etensresten. Maar ook voor een geoliede vloer geldt: regelmatig reinigen houdt de vloer in goede conditie. Het zorgt er bovendien voor dat groot onderhoud minder frequent nodig is.

Daarom wil je je vloer ook elke week dweilen, voor een optimaal resultaat. Met welk middel je de geoliede vloer reinigt? Wij adviseren de BD Eco Multi Cleaner. Zorg dat de vloer stofvrij is voordat je gaat dweilen en doe dit met een vochtige en niet te natte doek. Is de vloer erg vervuild? Breng dan de cleaner onverdund aan.

Tip 2: hardnekkig vuil betekent grondig reinigen

Na een reinigingsbeurt heeft jouw met olie behandelde vloer een heerlijke frisse uitstraling. Gebeurt dit niet en blijft de vloer vuil, dan is een hardnekkiger reinigingsmiddel nodig. Met de BD Intensief Reiniger ga je nog grondiger te werk. Diepe vuil vlekken zijn verleden tijd. 

Ook voor een geoliede houten vloer geldt: hou deze in goede conditie door de vloer te voeden. Gebruik bijvoorbeeld de BD Soft Balm. Naast de reiniging, zorgt deze balm voor een zeer sterke voeding. Wat houdt dit in? De vloer wordt duurzamer en behoudt zijn natuurlijke uitstraling. De Soft Balm is ook in een witte variant beschikbaar. Deze is toepasbaar wanneer de vloer is afgewerkt met BD One Coat 2K Oil Bianco, Transparent White, White, Super White, Smoke en Smoked White.

Tip 3: de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt

Door het schoonvegen en schoonmaken goed te doen, stel je de laatste stap uit. Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan. Krassen en kale plekken worden vakkundig weggewerkt. met de BD onderhoudsolie. Jaarlijks te gebruiken en wanneer je dagelijks en wekelijks goed reinigt.

Het zorgt voor open poriën, en een duurzame en waterafstotende afwerking met een zijdematte of extra matte uitstraling. Ook voorkomt het slijtage bij bijvoorbeeld de deur en het is beter bestand tegen vlekken.

Plan het onderhoud van te voren in je agenda. Na 1 dag kun je de vloer namelijk weer voorzichtig in gebruik nemen. Intensieve belastbaarheid is pas na 3 dagen. Best een tijd, maar het resultaat is verbluffend.

Wil je meer informatie over het onderhouden van jouw geoliede vloer of is de vloer ondanks het onderhoud toch toe aan een schuurbeurt? Kijk verder op onze olie pagina of vraag direct een offerte aan bij mijn collega's.

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn
Vrolijk werkende man in lichte kamer

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies. Meubelopslag, duidelijke informatie en nazorg.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan in nauwe verbinding met kantoor zo bundelen we krachten voor het perfecte eindresultaat.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

Lees meer over ons chevron-right

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona