Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close

4 algemene tips voor het onderhoud van je parketvloer

Etensresten, zand of stof op de vloer? Natuurlijk veeg of stofzuig je de vloer dan even schoon. Goed om te doen, maar dit is niet genoeg. Om de vloer in topconditie te houden is extra onderhoud nodig. Wekelijks, tussentijds en om het halfjaar. Lees onze 4 tips voor optimaal onderhoud van je vloer.

Schoonmaken vloer onderhoud

Stap 1: Wekelijks schoonmaken met een cleaner voor olie / hardwax / lak.

We adviseren iedere dag de vloer te vegen of te stofzuigen. De kans op blijvende vieze plekken en krassen wordt hiermee verkleind. Helaas zijn etensresten en vetvlekken niet altijd op deze manier weg te krijgen. Daarom is het aan te raden om de vloer wekelijks schoon te maken. Je voorkomt hiermee blijvende vlekken. Gebruik hiervoor de BD Multicleaner. Breng de multicleaner onverdund aan op een lauwe vochtige doek of dweil en maak vervolgens de vloer schoon. Het resultaat: een frisse uitstraling van je houten vloer.

Stap 2: Maandelijks je vloer reinigen

Wil je jouw vloer echt goed schoonhouden? Dan is het aan te raden om een maandelijks middel in te zetten. Voor vloeren die behandeld zijn met olie en hardwax kun je onderhoudsproducten van Blue Dolphin gebruiken. Voor een vloer die behandeld is met olie, is Blue Dolphin Soft Balm zeer geschikt. Voor hardwax is Blue Dolphin Fix & Fill het juiste middel.

Stap 3: Elk kwartaal of halfjaarlijks onderhoud aan je vloer

De houten vloer is na verloop van tijd doffer van kleur geworden. Ook de vieze plekken en krassen blijven helaas zichtbaar. Dit is vaak een teken dat groter onderhoud nodig is. We adviseren dit per kwartaal of eens per half jaar te doen. Het is misschien even werk, maar het zorgt voor een langere levensduur en een vloer in topconditie.

Per kwartaal is onderhoudswax de ideale oplossing voor je houten vloer die behandeld is met hardwax. Heb je een geoliede vloer? Dan is onderhoudsolie het meest geschikt. Dit kun je eens per half jaar doen. Voor de gelakte vloer kun je het best ieder half jaar Blue Dolphin Super Polish gebruiken. Dit geeft het mooiste resultaat.

Stap 4: Tussentijds schuren en bijwerken van mindere plekken

Het is vervelend als er krassen in je houten vloer komen. Gelukkig is hier een oplossing voor, zonder dat direct de gehele vloer behandeld moet worden. Gebruik onderhoudsolie om krasjes en schade bij te werken. De krasjes krijgen dezelfde kleur als de olie. Bij lak is dit helaas niet mogelijk.

Voordat je begint, is het handig de vloer na te lopen. Bekijk de mindere plekken en schuur deze waar nodig licht op. Dweil vervolgens de hele vloer met onderhoudsolie/wax. Even laten intrekken en daarna inwrijven met een droge doek. De droogtijd bedraagt vervolgens 6 uur.

Via https://onlineparketspecialist.nl/ zijn alle benodigde producten in een handomdraai te bestellen.

Zorg dat je na de behandeling niet tussentijds over de vloer loopt. Heb je een gelakte vloer? Polijst dan de vloer en breng daarna een nieuwe laag BD lak aan. Wat zo fijn is: na afloop krijg je altijd weer de bevestiging waarom dit zo nuttig is om te doen. De vloer ligt er weer geweldig bij.

Levert zelfs het onderhouden van de vloer niet meer het gewenste effect? Lees dan eens onze blog over het renoveren van je houten vloer.

Meer weten over het onderhoud van uw parketvloer? Neem dan contact op met de professionals van Van Houdt Vloeren.

Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn
Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona