Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close
nu met 10% korting!

offerte Offerte aanvragen

Binnen 5 minuten geregeld

V groeven frezen

Wat is een V-groef?

Een V-groef is een sierlijke groef die rond de randen en langs de planken van een houten vloer loopt. De term "V-groef" komt van de vorm die wordt gebruikt om de planken van een houten vloer aan elkaar te verbinden. De verbinding is een V-vorm die in beide planken wordt uitgesneden, waardoor ze samen passen. Deze verbinding geeft de planken een stevige verbinding en een gladde, gelijkmatige oppervlakte. Een V-groef wordt meestal aangebracht door het gebruik van een freesmachine of een speciale vloerfrezer die de groeven in de planken aanbrengt.

Aan het werk 2

Waarom V-groeven frezen? 

Wanneer we jouw vloer gaan schuren, dan schuren we altijd aan de oppervlakte van het hout. Dat betekent dat de V-groef niet automatisch mee wordt geschuurd. Als jouw vloer een andere kleur heeft dan de gewenste kleur, dan blijven de V-groeven dus in de oude staat tot we de V-groef hebben gefreesd. Na het frezen zal de V-groef, net als de rest van je vloer, weer de originele kleur van het hout hebben en kunnen we het op de gewenste manier behandelen. Het is echter niet altijd mogelijk of nodig om de V-groeven te frezen. Laat onze specialisten je daarom altijd goed informeren over het frezen van V-groeven.

Foto Meijs 3

Werkwijze V-groeven frezen of schuren

Het schuren van de V-groeven in je vloer gaat op een andere manier dan de rest van je vloer. Over het algemeen maken wij gebruik van een freesmachine, maar soms is het mogelijk om het op de hand te doen. Met de freesmachine gaan wij de V-groeven minimaal uitfrezen waarmee je weer een schone V-groef krijgt. Dit doen we met veel precisie en aandacht. Als de V-groeven weer schoon zijn, wordt de vloer afgewerkt met een nieuwe behandeling. De behandeling kan dan ook goed gaan hechten in de V-groef. Wij kijken graag met je mee of het frezen van V-groeven ook mogelijk is in jouw vloer.

Veelgestelde vragen over v-groeven 

Wat is een V-groef? plus

Een V-groef, ook wel vellingkant genoemd, is een schuine kant aan de zijkant van een plank. Wanneer twee planken met een vellingkant tegen elkaar worden gelegd, ontstaat er een groef in de vorm van een 'V', waar dus ook de naam vandaan komt. Een V-groef geeft je vloer een robuuste uitstraling en daarnaast slijt de vloer minder snel. Klein vuil zoals zandkorrels blijven tussen de V-groef liggen, waardoor de kans op krassen en slijtage minder is.

Worden V-groeven ook geschuurd? plus

Ja V-groeven kunnen geschuurd of gefreesd worden. Dit is echter wel meerwerk en zal extra op de offerte en/of factuur berekend worden. Het schuren van de V-groeven wordt met de hand gedaan. Het frezen van V-groeven word machinaal gedaan. Hierbij wordt een minimale hoeveelheid van het hout weg gefreesd. Houd er dan wel rekening mee dat de V-groeven groter worden en dat de kans dat er viezigheid tussen komt, groter is. Mochten de V-groeven te ondiep zijn, dan zullen wij het frezen afraden.

Als je geïnteresseerd bent in het laten schuren of frezen van de V-groeven, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kunnen de V-Groeven ook worden gefreesd? plus

Ja, de V-groeven kunnen worden gefreesd. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer de groeven te ondiep zijn, is het niet altijd aan te raden om te frezen aangezien er risico is op beschadigingen aan de vloer. Dit wordt altijd met behulp en advies van onze parketteurs op locatie afgestemd.

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona