Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Glansgraad

Een glanzende vloer: de een houdt er van, de ander vindt het niets. Het belangrijkste is dat je een keuze maakt in iets wat bij je past. Bij Van Houdt Vloeren hebben we alle kennis in huis om jou te adviseren over de best passende glansgraad.

Zijdematte lak

Keuze voor glansgraad

Je kunt kijken naar je interieur, de mate van glans bepaalt ook hoe je vloer er uit ziet maar heeft ook invloed op hoe makkelijk je vloer te onderhouden is. Er zijn net als bij olie veel verschillende opties. We leggen ze graag voor je uit. 

De glansgraad 
De glansgraad is te onderscheiden in 3 opties:  

  • mat 
  • zijdeglans 
  • hoogglans


De glansgraad van laksoorten 

We hebben al eerder een blog geschreven over de mogelijke afwerkingen van lak. Met lak geef je de vloer ook een glans mee. Met een hoogglans lak krijgt de vloer een luxe uitstraling waarbij de echte kleuren van het hout goed tot zijn recht komen. De zijdematte lak bevat nauwelijks glans. Je behoudt hiermee de luxe uitstraling, terwijl je vloer niet reflecterend is. Een modern en fris interieur is het resultaat. Wil je juist ene rustige uitstraling in de kamer? Ga dan voor ultra matte lak.  
Bij Van Houdt adviseren we je graag. 


Krassen bij een glans 
Zie je krassen sneller op een glanzende vloer?  We krijgen deze vraag vaak. Met lak geef je de vloer de beste bescherming. De laklaag wordt namelijk in 3 lagen aangebracht. Dit geeft een sterke laag waar vuil niet makkelijk doorheen komt. Krassen ontstaan vaak op allerlei manieren. Door vuil zoals zand of steentjes maar ook door het schuiven van meubels, wieltjes onder stoelen of speelgoed van kinderen. Je kunt krassen voorkomen door te kiezen voor viltjes en regelmatig te stofzuigen waardoor je steentjes of zand geen kans geeft. Krassen zijn echter niet te voorkomen. Goed om te weten is dat de kras vaak in de lak ontstaat en niet direct in je hout. 

Hoe behoud ik de glans op mijn vloer?
Of je nu graag de glans op je vloer wil behouden of in het algemeen graag je vloer mooi wil houden: het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je vloer is belangrijk. Alleen zo zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk plezier houdt van je vloer. In onze blog lees je meer over het onderhoud van een gelakte vloer  of je hardgewaxte vloer.  


Trends
Nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van vloeren? Van Houdt heeft de trends voor 2023 voor je op een rij gezet. 


Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close