Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close
nu met 10% korting!

offerte Offerte aanvragen

Binnen 5 minuten geregeld

Houten vloer repareren

Opvullen van de vloer 

Als er kieren of gaten zichtbaar zijn in je parket dan kunnen wij deze opvullen. Dat noemen we pappen. Bij het pappen, gebruiken wij schoon zaagsel dat wij mengen tot een papje met een speciale lijm. Het schone zaagsel heeft dezelfde kleur als het oorspronkelijke hout. Het papje gebruiken we om alle kieren en gaten op te vullen. Na het uitharden van het mengsel, polijsten we de vloer en behandelen we deze met een gewenste behandeling.  

Wanneer pappen

Wanneer pappen?

Het pappen is alleen mogelijk als het om een tapis vloer gaat. Bij een massief houten vloer zullen we de gaten op een andere manier moeten repareren.

Hou er wel rekening mee dat het pappen van een houten vloer een tijdelijke oplossing is en niet geschikt is voor ernstige beschadigingen of vervanging van houten vloerdelen. Als er serieuze beschadigingen aan jouw houten vloer zijn dan moet je overwegen om deze te laten repareren of te vervangen.

Blije man schuurt houten vloer in lichte kamer met uitzicht png

Eigenschappen van pappen

 • list-item

  Het is een goedkope oplossing voor kleine beschadigingen in de vloer en vereist geen ingrijpende reparaties of vervanging.

 • list-item

  Het is een snelle en eenvoudige taak die zonder heel speciaal gereedschap uitgevoerd kan worden.

 • list-item

  Het kan de algehele uitstraling van de vloer verbeteren door kleine scheuren en gaten te bedekken. Zodat we daarna de juist behandeling aan kunnen brengen

 • list-item

  Het is slechts een tijdelijke oplossing voor kleine beschadigingen en is niet geschikt voor ernstige beschadigingen of vervanging van vloerdelen.

Veelgestelde vragen over pappen 

Mijn vloer is kapot, kunnen jullie ook repareren? plus

Heb je schade aan je vloer? Het volledig vervangen van je vloer is in veel gevallen niet altijd nodig. Veel beschadigingen kunnen we namelijk repareren. Slechte vloerdelen kunnen worden vervangen, kieren en gaten vullen we op en v-groeven kunnen gefreesd worden. Het repareren van een vloer is secuur en specialistisch werk. Wij geven je altijd eerlijk advies over of reparatie bij jouw vloer mogelijk is.

Worden de kieren tussen vloerdelen opgevuld bij de renovatie? plus

De kieren tussen de planken horen bij de 'leg' van je vloer. Die kunnen niet worden opgevuld.

Is pappen bij de prijs inbegrepen? plus

Ja, wanneer er kleine gaten of kieren in jouw tapis vloer zitten dan kunnen wij deze herstellen door te pappen. Dit zit bij de prijs van het schuren en behandelen inbegrepen.

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona