Visgraat en Walvisgraat
Ze geven een warme uitstraling, zijn duurzaam en passen bij veel verschillende stijlen: een visgraat of walvisgraat is een goede keuze voor jouw huis. Waar je vroeger de keuze had uit een houten vloer of een parketvloer, kan je tegenwoordig ook kiezen voor een visgraat of walvisgraat in PVC of SPC. Je kan de vloer dus helemaal naar eigen wens laten leggen. Maar welk legpatroon is de beste keuze voor jouw huis? Walvisgraat of visgraat?
Twee van de meest opvallende en stijlvolle patronen zijn toch wel de walvisgraat en de visgraat. Op het eerste gezicht lijken ze behoorlijk op elkaar, maar toch zijn er een aantal verschillen. We vertellen je over de voordelen en nadelen, maar ook het verschil tussen visgraat en walvisgraat.
Visgraat versus walvisgraatvloer
Allereerst over de meest populaire vloer van dit moment: de visgraatvloer. Een hooggewaardeerde vloer die dankzij z’n speelse patroon iedere kamer omtovert tot een stijlvolle ruimte. Het is een echte klassieker en wordt al eeuwenlang geplaatst in woningen, maar ook in kastelen en dure herenhuizen. Het visgraatpatroon is opgebouwd uit korte, rechthoekige houten planken die in een zigzagpatroon worden gelegd. Hierbij worden de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar gelegd, waardoor een visgraatmotief ontstaat dat doet denken aan de botstructuur van een vis. Vandaar de naam, natuurlijk.
Voordelen van een visgraat vloer
Eén van de grootste voordelen van een visgraatvloer is zijn tijdloze uitstraling. Dit patroon is al eeuwenlang populair en blijft een grote favoriet in zowel klassieke als moderne interieurs.
Daarnaast is het visgraatpatroon geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis. Door het dynamische patroon kan het de ruimte optisch vergroten, wat vooral in kleinere kamers een groot voordeel is. In grote ruimtes, lijkt de ruimte nog groter. Een groot voordeel dus!
Tot slot is de keuze in afwerkingen eindeloos. Ga je voor een klassieke uitstraling en kies je massieve houten vloerdelen? Of wil je het combineren met vloerverwarming en -verkoeling en wil je geen onderhoud plegen? Dan is wellicht PVC beter. Van Houdt Vloeren legt allerlei soorten vloeren, zoals houten vloeren, parketvloeren, PVC vloer en SPC vloeren. Zo kan je jouw nieuwe visgraatvloer helemaal naar eigen smaak personaliseren.