Ontvang nu tijdelijk 10% korting!

Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je offerte!

close

Verhuizen naar een woning met een houten vloer? Let goed op!

Wanneer je gaat verhuizen naar een woning met een houten vloer, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. In dit artikel nemen we je mee door de verschillende stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos jouw nieuwe droomhuis kan betrekken.

Verhuisdozen verhuizen houten vloer

Inspecteer de vloer

Voordat je de grote verhuisdozen inpakt en begint met het sjouwen van meubels, is het belangrijk om de status van de houten vloer te controleren. Neem de tijd om de vloer grondig te inspecteren op eventuele beschadigingen of slijtage. Kijk goed naar de structuur van de vloer, de planken en de afwerking om te zien of deze nog in goede staat zijn.

Welke schade kan een houten vloer hebben?

Houten vloeren zijn over het algemeen duurzaam en gaan lang mee. Maar ook zij kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld krassen, vlekken, scheuren en kromtrekken. Ook vocht kan enorme schade toebrengen aan een houten vloer.

Wees daarom alert op de volgende signalen:

 • Krassen en deuken
 • Vlekken en verkleuringen
 • Scheuren en kieren
 • Kromtrekken en vochtplekken

Wat kun je doen bij schade aan de vloer?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om beschadigingen aan een houten vloer te herstellen. Zo kun je ervoor kiezen om de vloer te laten schuren en lakken zodat krassen en deuken verdwijnen. Ook kun je beschadigde delen vervangen of opvullen met houtvuller. Wij raden wel aan om dit altijd met een specialist te overleggen. Wij zijn er om te helpen. 

Bij vochtproblemen is het belangrijk om de oorzaak van het probleem op te lossen voordat je de vloer gaat repareren. Anders zal het probleem zich blijven voordoen en zal de schade alleen maar erger worden.

De verhuizing begint - Maak de vloer schoon 

Zodra je gaat verhuizen naar een woning met een houten vloer, is het essentieel dat je de vloer grondig reinigt en onderhoudt voordat je de verhuisdozen binnensleept. Een schone vloer, zonder eventuele zandkorrels of vuil, zorgt voor een kleinere kans op beschadigingen tijdens het verhuizen. 

Begin met stofzuigen van de vloer om los vuil en stof te verwijderen. Maak vervolgens de vloer grondig schoon met een houtreiniger die speciaal is ontworpen voor het gebruik op houten vloeren.

Bescherm de vloer tijdens het verhuizen

Wanneer je meubels en dozen gaat verplaatsen, is het belangrijk om de houten vloer te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Gebruik daarom zware verhuisdekens of andere beschermende middelen om de vloer te bedekken en te beschermen terwijl je de dozen en het meubilair verplaatst.

Pas ook op dat je geen scherpe voorwerpen over de vloer sleept en til meubilair in plaats van ze over de vloer te slepen.

Conclusie

Met deze tips kan je verhuizen naar een woning met een houten vloer een soepeler en zorgen-vrij proces maken. Door het uitvoeren van de inspecties en goede voorbereidingen te treffen, kan je genieten van een langdurige en fantastische houten vloerervaring!

Veel plezier en succes met je nieuwe woning! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als we je ergens bij kunnen helpen. 

Wist je dat?

Volgens het CBS zijn er in Nederland ongeveer 8,5 miljoen woningen, waarvan 85% een houten vloer heeft! Het is dus zeker handig onze tips goed te onthouden. 

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies. Meubelopslag, duidelijke informatie en nazorg.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan in nauwe verbinding met kantoor zo bundelen we krachten voor het perfecte eindresultaat.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona