Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Houten vloeren en gezondheid: waarom kiezen voor hout beter is

Als het gaat om het inrichten van onze huizen, besteden we veel aandacht aan meubels, kleuren en decoratie. Maar wat als we je zouden vertellen dat de vloer waarop je loopt ook een belangrijke rol speelt in je gezondheid en welzijn? Lees nu snel waarom.

Planten op houten vloer

Houten vloeren zijn niet alleen mooi, maar ook gezond voor mens en milieu. In tegenstelling tot veel andere vloerbedekkingen, zoals tapijt en vinyl, bevatten houten vloeren geen schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen in de lucht en zo bijdragen aan een ongezonde leefomgeving. Naast het ontbreken van schadelijke stoffen, biedt een houten vloer nog meer voordelen voor een gezonde woon- of werkomgeving:

1. Natuurlijke luchtkwaliteit:

Een van de meest waardevolle voordelen van een houten vloer is de verbetering van de luchtkwaliteit in je huis. In tegenstelling tot tapijt, dat stof, allergenen en vuil vasthoudt, is hout gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een houten vloer minimaliseert de opbouw van stof, pollen en dierenharen, waardoor de lucht die je inademt schoner en gezonder is. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

2. Allergievriendelijk:

Als je last hebt van allergieën, kan een houten vloer een verstandige keuze zijn. Tapijten kunnen stofmijten, schimmels en andere allergenen bevatten, wat kan leiden tot allergische reacties en ademhalingsproblemen. Houten vloeren zijn hypoallergeen en vormen geen voedingsbodem voor allergenen. Ze bieden een schoon oppervlak dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt en geen ruimte biedt voor de ophoping van allergie-veroorzakende stoffen.

3. Gemakkelijk schoon te houden:

Een andere manier waarop een houten vloer bijdraagt aan je gezondheid is door het gemak van schoonmaken. Tapijten kunnen moeilijk schoon te maken zijn en kunnen vlekken en geuren vasthouden. In tegenstelling tot tapijt is een houten vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Stofzuigen en dweilen zijn voldoende om de vloer schoon en hygiënisch te houden. Dit minimaliseert de groei van bacteriën en schimmels, waardoor je huis een gezondere leefomgeving wordt.

4. Duurzaam en milieuvriendelijk:

Houten vloeren zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Hout is een duurzaam en hernieuwbaar materiaal, op voorwaarde dat het afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Bij de productie van houten vloeren wordt minder energie verbruikt in vergelijking met andere vloerbedekkingen, zoals vinyl of tegels. Bovendien kan een houten vloer, mits goed onderhouden, tientallen jaren meegaan, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving omdat er minder productie van nieuwe vloeren nodig is.

5. Esthetische en rustgevende omgeving:

Tot slot kunnen houten vloeren bijdragen aan een gezonde leefomgeving door eenvoudigweg esthetisch aantrekkelijk te zijn. Studies tonen aan dat het zien van natuurlijke materialen zoals hout stress kan verminderen en de stemming kan verbeteren. Een mooie houten vloer kan daarmee helpen om een gezellige en uitnodigende sfeer in huis te creëren waarin je je kunt ontspannen en tot rust kan komen.

Een houten vloer is niet alleen een mooie toevoeging aan je huis, maar heeft ook aanzienlijke voordelen voor je gezondheid. Het verbetert de luchtkwaliteit, minimaliseert allergenen, is gemakkelijk schoon te maken, is milieuvriendelijk en creëert een rustgevende omgeving. Dus als je op zoek bent naar een gezondere en duurzamere keuze voor je vloer, overweeg dan zeker een houten vloer. Op deze manier kies je niet alleen voor je huis, maar ook voor jezelf.

Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close