Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Een houten vloer is een zeer waardevol onderdeel van je huis. Het zorgt voor warmte, geeft gelijk sfeer en vergroot de waarde van je huis. Zonde dus om, bij schade of viezigheid, de vloer te vervangen. Hoewel PVC aan populariteit wint, is het behouden van je houten parketvloer nog steeds een hele slimme keuze. Daarnaast is het bijna altijd mogelijk om je vloer nog te renoveren en dus niet noodzakelijk om een nieuwe houten vloer aan te schaffen. Wij nemen je mee in de 7 belangrijkste redenen voor het laten renoveren van je houten vloer.

Lichte moderne woonkamer met veel ramen en lichte houten vloer

1. Verbeterde uitstraling

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor vloerrenovatie is om je vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Vloerrenovatie kan een groot verschil maken in de uitstraling van een ruimte. Een mooie houten vloer is vaak het eerste dat opvalt wanneer je een kamer binnenkomt. Als je vloer versleten, beschadigd of verouderd is, kan dit een negatief effect hebben op de uitstraling van je huis. Door te kiezen voor vloerrenovatie verleng je de levensduur van je vloer en een verbeterde uitstraling. 


Wanneer je de vloerrenovatie laat uitvoeren door een expert, zullen krassen en vlekken verdwijnen en lijkt de vloer weer zo goed als nieuw. Hierdoor creëer je een aantrekkelijke omgeving waar je zelf graag bent en die indruk maakt op je gasten. Bovendien kan een vernieuwde vloer ook de waarde van je huis verhogen, waar we in het volgende punt nog iets verder op in gaan.

2. Verhoogde waarde van je huis

Als je je huis wilt verkopen, kan vloerrenovatie helpen om de waarde van je huis te
verhogen. Potentiële kopers zijn vaak op zoek naar een huis dat er goed uitziet en goed onderhouden is, en een gerenoveerde vloer kan een verschil maken.

Als je van plan bent om je huis te verkopen, dan is het belangrijk om alle aspecten van je huis te bekijken en te overwegen hoe je de waarde ervan kunt verhogen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een grote impact kan hebben op de waarde van je huis, is de vloer. Een gerenoveerde vloer kan namelijk een groot verschil maken voor potentiële kopers. Een vernieuwde vloer kan ook het verschil maken tussen het krijgen van de vraagprijs of het ontvangen van biedingen onder de vraagprijs. 

Door te investeren in vloerrenovatie verhoog je niet alleen de waarde van je huis, maar je creëert ook een omgeving waar potentiële kopers zich welkom en thuis voelen. Het kan het verschil maken tussen een snelle verkoop of het lang moeten wachten op een geschikte koper. Kortom, vloerrenovatie kan helpen om de waarde van je huis te verhogen en je verkoopkansen te vergroten.

3. Duurzaamheid

Renovatie van je houten vloer is een duurzame optie die minder afval produceert en
minder belastend is voor het milieu. Als je vloer beschadigd is, betekent dat niet per se dat deze volledig vervangen moet worden. In plaats van een volledig nieuwe vloer te installeren, kan een vloerrenovatie de levensduur van je vloer verlengen. Dit betekent dat er minder materiaal nodig is om een nieuwe vloer te installeren, wat resulteert in minder afval en minder belasting voor het milieu. Door te kiezen voor vloerrenovatie maak je dus een duurzame keuze en draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. 

Bovendien zijn er tegenwoordig steeds meer duurzame opties beschikbaar voor vloerrenovatie. Van gerecyclede materialen tot milieuvriendelijke lak en olie, er zijn veel opties om uit te kiezen die passen bij jouw duurzaamheidsdoelen. Bij Van Houdt Vloeren gebruiken we voornamelijk producten van Blue Dolphin. Blue Dolphin maakt eerlijke, duurzame kwaliteitsproducten met respect voor het milieu. Je kan er zeker van zijn dat er geen schadelijke stoffen zijn toegevoegd aan deze producten.

Door te kiezen voor vloerrenovatie in plaats van een nieuwe vloer, draag je bij aan een duurzamere toekomst. Het is een bewuste keuze die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Op dat laatste punt gaan we in de volgende alinea wat dieper in.

4. Kostenbesparing

Het renoveren van je houten vloer is een geweldige manier om geld te besparen terwijl je toch je vloer een nieuwe look geeft. In veel gevallen is vloerrenovatie namelijk goedkoper dan het volledig vervangen van je vloer. Het is een kosteneffectieve oplossing die je vloer een nieuwe look kan geven zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Door je parketvloer te laten renoveren in plaats van een nieuwe houten vloer aan te schaffen, maak je dus een slimme financiële keuze. Bovendien bespaar je ook tijd en moeite, omdat het vervangen van een houten vloer vaak een grote klus is. Door te kiezen voor vloerrenovatie kun je snel en eenvoudig, binnen een paar dagen, je vloer een nieuwe uitstraling geven.


Door te kiezen voor vloerrenovatie kun je geld besparen en tegelijkertijd de uitstraling van je huis verbeteren. Het is een kosteneffectieve en snelle manier om je vloer een nieuwe look te geven, zonder dat het je een fortuin kost. Een win-win situatie die je niet wilt missen!

5. Verbeterde veiligheid

Oude of beschadigde vloeren kunnen gevaarlijk zijn, vooral als er gaten of kieren in de vloer zitten. Je kan hier achter blijven haken en je voet openhalen of struikelen en naar vallen. Door je houten vloer te laten renoveren, zorg je er voor dat experts met een kritische blik naar je vloer kijken en zorgen dat deze weer in optimale staat wordt gebracht. 

Missende vloerdelen kunnen aan geheeld worden, of gaten en kieren kunnen gevuld worden. Dit draagt bij aan een veilige en stabiele ondergrond. Door je vloer te renoveren, kun je deze veiliger maken voor jezelf, je gezin en je gasten.

6. Meer comfort

Een gerenoveerde vloer is niet alleen mooi, maar kan ook bijdragen aan het comfort van je huis. Een oude en versleten vloer kan ongemakkelijk aanvoelen om op te lopen en kan zelfs leiden tot pijn in je voeten. Door te kiezen voor vloerrenovatie, kun je genieten van een nieuwe en comfortabele vloer die aangenaam aanvoelt om op te lopen. Een gerenoveerde vloer kan daarnaast ook bijdragen aan de algehele sfeer van je huis. Het kan een gevoel van warmte en gezelligheid creëren en de uitstraling van je interieur verbeteren. Dit is vooral belangrijk als je veel tijd binnenshuis doorbrengt en een comfortabele en uitnodigende omgeving wilt creëren.

Dus als je op zoek bent naar manieren om het comfort van je huis te verbeteren en een gezellige sfeer te creëren, overweeg dan zeker vloerrenovatie. Het kan een grote impact hebben op de manier waarop je huis aanvoelt en eruitziet, en je kunt er jarenlang van
genieten.

7. Gemak

En tot slot: het uitbesteden van je vloerrenovatie geeft gemak. Als je vloerrenovatie laat uitvoeren door professionals, hoef je zelf niet te klussen. Je kunt genieten van een gerenoveerde vloer zonder de stress en het werk dat bij een doe-het-zelf-project komt kijken. En daarnaast kun je met de juiste behandeling zorgen voor een makkelijk schoon te maken vloer die bestand is tegen krassen en vuil. Ook dit levert je elke dag voordelen op.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Van Houdt Vloeren is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het renoveren van houten parketvloeren en kennen alle voor- en nadelen uit ons hoofd. Vraag direct een offerte aan of vul het adviesformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Artikel delen
  • whatsapp Whatsapp
  • linkedin LinkedIn

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close