Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Wat kan je verwachten 

1

Bandschuurmachine

Voor het grootste gedeelte van de houten vloer maken we gebruik van een bandschuurmachine. Een bandschuurmachine is een krachtig gereedschap dat ervoor zorgt dat het oppervlak weer glad en vlak wordt. Het bestaat uit een motor die een riem of band in beweging zet, waarbij het schuurpapier op de band bevestigd is.

2

Kantelschuurmachine

Omdat een bandschuurmachine niet overal bij kan, maken we hierna gebruik van een kantelschuurmachine. Een kantelschuurmachine is een type schuurmachine dat speciaal ontworpen is om moeilijk bereikbare hoeken en randen te schuren. Het heeft een kop die kan worden gekanteld en vastgezet in verschillende posities en daarmee vlak tegen de plint of muur aan kan komen.

Wanneer zelfs dit niet optimaal werkt, maken we gebruik van een handschuurmachine óf schuren we met de hand. 

3

Polijsten van de vloer

Na de vloer geschuurd te hebben, is het tijd om deze te polijsten. Door gebruik te maken van een polijstmachine zorgen we ervoor dat de houten vloer glad en egaal aanvoelt. Dit bereiken we doordat de draaiende schijf in de polijstmachine die bedekt is met polijstpads. Deze gaat vervolgens in roterende bewegingen over het kale hout heen. Dit herhalen enkele keren, iedere keer met een fijner korrel formaat. Schuursporen verdwijnen hierdoor als sneeuw voor de zon.

4

Reparatie werkzaamheden

Nu de vloer geschuurd en gepolijst is, is het belangrijk eventuele reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Hierbij kan gedacht worden het opvullen van kieren en gaten, het frezen van V-groeven en/of het drevelen van spijkers. Om er voor te zorgen dat na het uitvoeren van de werkzaamheden geen sporen zichtbaar zijn, gaan we een laatste keer met de polijstmachine over de vloer heen.

5

Stofarme werkwijze

Voor onze eigen, maar ook voor jouw gezondheid hanteren wij een stofarme werkwijze. Door onze machines aan te sluiten op professionele stofzuigers, wordt de meeste stof direct opgevangen. Echter, voordat wij met de behandeling beginnen, lopen wij de kamer nog een keer na met een stofzuiger. Dit om er zeker van de zijn dat er geen stof en vuil blijft liggen en voor beschadigingen kan zorgen.

6

Oliën van de parketvloer

De laatste stap is het behandelen van de vloer. Bij een olie behandeling maken we gebruik van een boenmachine. De machine zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de olie over het houtoppervlak. Ook zorgt deze ervoor dat de olie goed diep in het hout doordringt. De volgende dag is jouw vloer alweer beloopbaar.

Website Anne test 2

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Offerte aanvragen Advies nodig?

Veelgestelde vragen

Moeten de meubels weg van de vloer? plus

Het is essentieel dat de ruimte die op behandelt moet worden geheel leeg wordt achtergelaten. Hierdoor kan de complete vloer op een gelijk manier worden aangepakt, zonder dat er verschil op de vloer ontstaat. Als het niet mogelijk is om bepaalde meubels te verwijderen, dan kan hier omheen gewerkt worden. Dit kan echter mogelijk leiden tot oneffenheden op de vloer of schade aan de meubels en is op eigen risico. 

Moet ik de tv, gordijnen en schilderijen van de muur afhalen vanwege stof? plus

Gelukkig is dat niet nodig! Bij Van Houdt werken we alleen met de meest hoogwaardige machines en producten. Onze machines zijn aangesloten op professionele stofzuigers, waardoor er stofarm geschuurd wordt. Met behulp van deze methode denken wij aan jouw en onze eigen gezondheid en het levert ook nog eens een beter eindresultaat van je vloer op. Het kan altijd zijn dat er wat stof ontsnapt van de stofzuigers, maar dit zullen we vanzelfsprekend na het schuurwerk opzuigen.

Moeten we voor of na het schuren van de vloer de muren schilderen? plus

Dat hang af van de situatie. Het uitharden van de vloer is een belangrijk proces. Zeker de eerste drie dagen zijn leidend voor het resultaat. Pas na drie dagen kan de vloer weer belast worden. Mocht de schilder minstens drie dagen na ons aankomen dan is het geen probleem. Daarbij is het zo dat de plinten of deklijsten, tijdens onze werkzaamheden, lichte beschadigingen kunnen oplopen. De schilder kan deze daarna eenvoudig wegwerken.

Onze partners

  • Blue Dolphin Logo
  • Logo rigo
  • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close