Actief in heel Nederland

Actief in heel Nederland Ook beschikbaar in jouw regio!

close

Hoe onderhoud je een eiken houten vloer? 3 tips

Wanneer je zuinig bent op je spullen, gaan ze langer mee. Dit is ook zo bij een houten eiken vloer. Zuinig zijn betekent de vloer goed onderhouden. Van het dagelijks stofzuigen tot aan een halfjaarlijkse grote onderhoudsbeurt. Wij geven je 3 tips om je eiken vloer in topconditie te houden.

Aan het werk 2

Tip 1: Iedere dag schoonvegen of stofzuigen

Door iedere dag enige aandacht aan je vloer te besteden, stel je een grote onderhoudsbeurt zo lang mogelijk uit. Dit doe je door de vloer dagelijks te vegen of te stofzuigen. Hiermee voorkom je dat zand en steentjes de toplaag van jouw vloer beschadigen. Jouw vloer blijft hierdoor zo lang mogelijk in goede staat.

Om zand en steentjes zoveel mogelijk buiten te houden, is het aan te raden om loopmatten bij de deuren neer te leggen. Die vangen dit grotendeels op.

Tip 2: Maandelijks dweilen en reinigen

Hoe vaak je de vloer ook schoonhoudt, helemaal geen beschadigingen of vlekken krijgen is een utopie. Dat is ook niet erg. Om de beschermlaag te herstellen, raden we aan de vloer te dweilen. Gebruik hiervoor een goede natuurzeep en geen andere schoonmaakmiddelen. Heb je de vloer gedweild? Dan geeft het direct een frisse en sterke uitstraling aan de vloer.

Maak met het dweilen de vloer niet te nat. Te veel watervorming op de vloer is funest voor het eikenhout. Het veroorzaakt vervelende kringen. Zorg daarom dat de vloer snel opdroogt na het dweilen door de verwarming aan te zetten of te ventileren. Droogt het niet snel genoeg? Gebruik dan een katoenen of hydrofiele doek om de vloer te drogen. Bij intensief gebruik van de vloer raden we aan 2 keer per maand te dweilen. Anders volstaat 1 keer in de maand.

Tip 3: Oliën van de vloer

Wil je de eiken houten vloer echt een boost geven? Dan is het aan te raden om elk half jaar te oliën. Hiermee blijft je vloer goed bestand tegen vetvlekken en krassen. Maak gebruik van 2 componenten olie die ook nog eens in diverse kleuren verkrijgbaar is.

Heb je een vloer die intensief wordt gebruikt? Dan maakt een lak de vloer nog krachtiger. Deze breng je over de olielaag, ook in 2 componenten, aan. De lak zorgt voor een zeer hoge slijtvastheid.

Naturel look is de trend van dit moment. Deze kleur is in lak beschikbaar, waardoor je het uiterlijk krijgt van onbehandeld hout. En dan kun je ook nog kiezen uit een matte, extra matte of half glanzende uitstraling. Via https://onlineparketspecialist.nl/ zijn alle benodigde producten eenvoudig te bestellen.

Levert zelfs het onderhouden van de vloer niet meer het gewenste effect? Lees dan eens onze blog over het schuren van uw eiken vloer.

Artikel delen
 • whatsapp Whatsapp
 • linkedin LinkedIn

Waarom kiezen voor Van Houdt? 

 • usp

  Gemak

  Regel alles makkelijk en online op 1 centrale plek. Binnen 24 uur een offerte en altijd ruimte voor telefonisch advies.

 • usp

  Kennis

  Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vloerrenovatie. Onze gecertificeerde parketteurs staan weten altijd raad met jouw vloer.

 • usp

  Eerlijk zaken doen

  Bij Van Houdt bestaat er geen twijfel over een eerlijk advies. Geen kleine lettertjes, geen aanbetaling nodig en leveren wat we beloven.

 • usp

  Geen voorrijkosten

  Wij werken door heel Nederland en rekenen geen voorrijkosten!

Lees meer over ons chevron-right

Klanten aan het woord 

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het renoveren van parketvloeren en in al die jaren honderden vloeren een tweede leven gegeven!

Direct geholpen worden?

Al meer dan 30 jaar dé specialist in het renoveren van parketvloeren. Bij Van Houdt geven wij je houten vloer graag een tweede leven! 

Onze partners

 • Blue Dolphin Logo
 • Logo rigo
 • Logo bona

Op korte termijn beschikbaar!

Op korte termijn hulp met je vloer nodig? Wij kunnen snel schakelen en hebben nog ruimte in de agenda. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

close